Welke Android versie heb ik? | Samsung NL

Android is software voor smartphones, tablets en andere zogenaamde "smart" apparaten. Android, dat in 2003 werd gelanceerd en in 2005 door Google werd overgenomen, is momenteel het meest gebruikte besturingssysteem. Het stelt je in staat om, via Google Play, toegang te krijgen tot een groot aantal apps, waaronder Facebook, Spotify, Instagram, enz. Google biedt elk jaar nieuwe versies en software-updates om nieuwe functies te integreren en de beveiliging op je apparaat up-to-date te houden.

De prestaties van je telefoon of tablet en de goede werking ervan zijn afhankelijk van het geïnstalleerde besturingssysteem. Daarom raden wij je aan om je de Android versie regelmatig bij te werken om mogelijke problemen te voorkomen.

Hieronder vind je een overzichtstabel van alle bestaande Android-versies en meer informatie over hoe je kunt achterhalen welke Android-versie op je smartphone of tablet is geïnstalleerd:

Versions Android

Android-versie

Naam

Release

4.0

Ice Cream Sandwich

2011

4.1 / 4.2 / 4.3

Jelly Bean

2012

4.4

KitKat

2013

5.0 / 5.0.1 / 5.0.2 / 5.1

Lollipop

2014

6.0 / 6.0.1

Marshmallow

2015

7.0 / 7.1 / 7.1.1 / 7.1.2

Nougat

2016

8.0 / 8.1

Oreo

2017

9.0

Pie

2018

10.0

Q

2019/2020

11.0

R

2020

Wat is de nieuwste Android versie?

De nieuwste Android versie is Android 11.
De eerste Android 11-bèta verscheen in februari, de tweede in maart en de derde in augustus. De definitieve Android 11-update is in september 2020 uitgebracht.

Afhankelijk van het besturingssysteem dat op je toestel is geïnstalleerd, zijn er verschillende manieren om de Android-versie te vinden.

Android Pie, Oreo en Nougat

1 Open 'Instellingen'.
2 Scroll naar beneden en tik op "Info telefoon".
Open Info telefoon onder Instellingen op de Galaxy smartphone
3 Selecteer "Softwaregegevens".
Selecteer Softwaregegevens in Instellingen op de Galaxy smartphone.
4 Hier vind je de Android-versie van je apparaat.
Het nummer onder Android versie geeft de versie aan die op de Galaxy smartphone is geïnstalleerd

Android Marshmallow

1 Open 'Instellingen'.
2 Tik op "Over het apparaat".
3 Selecteer "Softwaregegevens". In de "Android versie" sectie vind je de informatie.

Android Lollipop

1 Open 'Instellingen'.
2 Tik op "Over het apparaat". In de "Android versie" sectie vind je de informatie.

Let op: Op je tablet wordt de stap "Over de telefoon" genoemd: "Over de tablet".