Hantera aviseringar på din Samsung smartwatch

Får du många aviseringar från skräppostmeddelanden på klockan? Ingen fara, du kan välja vilka appar som får skicka aviseringar till din klocka och hur mycket information som ska visas på skärmen. När du har anpassat dina inställningar ser du bara de påminnelser och meddelanden som du vill se.

Galaxy Watch

Obs: Tillgängliga skärmar och inställningar kan variera beroende på operatör, telefon och klocka.

Anpassa dina inställningar för aviseringar

Du kan anpassa dina aviseringsinställningar i appen Galaxy Wearable.

1. Öppna Galaxy Wearable-appen, tryck på Klockinställningar och sedan på Aviseringar.

2. Här kan du välja om du vill visa telefonens aviseringar på din klocka.

3. Svep fram och tryck på Avancerade aviseringsinställningar. Följande alternativ finns:

Lista med avancerade aviseringsinställningar i appen Galaxy Wearable
  • Aviseringsindikator: Visa en indikator på urtavlan om det finns olästa aviseringar.

• Läs upp aviseringar: Läs upp aviseringar när hörlurar är anslutna till klockan. Detta fungerar inte om hörlurarna är anslutna till telefonen.

• Visa med information: Visa detaljerna i nya aviseringar automatiskt.

• Slå på skärm: Slå på klockskärmen när aviseringar tas emot.

• Slå på för nya appar: Slå på aviseringar automatiskt för nyinstallerade appar.

Hantera appaviseringar

Om du bara vill se aviseringar från några få appar kan du stänga av aviseringar i Galaxy Wearable-appen.

1. Öppna Galaxy Wearable-appen och tryck på Klockinställningar, och sedan på Aviseringar.

2. Tryck på Appaviseringar, och sedan på pilen vid rullgardinsmenyn, och välj sedan Alla för att se alla installerade appar.

3. För att slå på eller stänga av aviseringar för enskilda appar, tryck på reglaget bredvid appen du vill hantera.

4. För att slå på eller stänga av aviseringar för samtliga appar, tryck på knappen högst upp på skärmen bredvid Alla appar.

En lista med appar och knappar i appen Galaxy Wearable

Du kanske vill använda ett speciellt ljud för dina klockaviseringar, som t.ex en ringsignal. Eller så föredrar du kanske att bara ha en vibration? Ställ in klockans ljud precis som du vill, oavsett om du tar emot meddelanden, e-post eller aviseringar från appar. Du kan välja bland alternativen direkt på klockan, eller i Galaxy Wearable-appen på den anslutna telefonen.

Lista med aviseringsljud i appen Galaxy Wearable

Kontrollera att volymen för aviseringar är på, så att du inte missar något. Öppna Galaxy Wearable-appen på den anslutna telefonen och tryck sedan på Ljud och vibration för att justera volym och aviseringsljud.