Så förlänger du batteriets livslängd med Batteriskyddsläget på din Galaxy-enhet

Bilden visar en mobilenhet som laddas brevid en kopp kaffe och en hand.

Med Batteriskyddläget kan du begränsa laddningen av din smartphone eller surfplatta för att förhindra att längre laddningstider förkortar dess livslängd.

Läs vidare för mer information om hur du aktiverar Batteriskyddsläget på din Galaxy-smartphone eller surfplatta.

Observera: Batteriskyddsläget innebär att enhetens laddning inte når 100% vilket gör att batteritiden blir något kortare.

Vad är Batteriskyddsläget?

Genom att aktivera Batteriskyddsläget i menyn Inställningar på din enhet sätts en maximal begränsning för batteriladdning på 85%. På så sätt kommer överladdning inte att ha någon negativ effekt på batteriets livslängd, även om du upprepade gånger låter din smartphone eller surfplatta laddas längre än nödvändigt.

Observera: Batteriskyddsläget är avstängt som standardinställning på Galaxy-enheter.

Så aktiverar du Batteriskyddsläget

För att aktivera Batteriskyddsläget gör följande:

1 Gå till ”Inställningar”.
Tryck på kugghjulet för att komma till menyn för Inställningar.
2 Välj sedan ”Batteri och enhetsvård”.
Välj Batteri och enhetsvård i menyn för Inställningar.
3 Tryck därefter på ”Batteri”.
Tryck på Batteri i menyn för Batteri och enhetsvård.
4 Välj sedan “Fler batteriinställningar”.
Tryck på Fler batteriinställningar .
5 Aktivera sedan reglaget för att skydda batteriet längst ner i menyn.
Aktivera Batteriskyddsläget genom att dra reglaget till höger.

För tips om hur du bäst tar hand om ditt Galaxy-batteri besök Samsung Support.

Så använder du Samsung Members-appen

Om du har problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet kan du skicka frågor till oss genom Samsung Members-appen. Läs mer om hur man rapporterar fel.