Så här använder du Quick Share för att dela en fil mellan telefoner

Quick Share på Galaxy-enheter gör det möjligt för användare att smidigt överföra innehåll till flera enheter samtidigt med hjälp av Bluetooth och Wi-Fi. Oavsett om det är arbetsdokument eller personliga foton och videor, ser den här funktionen till att överförda filer behåller sin ursprungliga kvalitet, vilket undviker eventuell förlust på grund av komprimering.

En Galaxy S24 delar en bild av Colosseum.

Innan du delar eller tar emot filer måste du välja vem som kan skicka filer till dig, vilket kan ge dig ett skyddslager från någon du kanske inte vill ta emot filer från.

Snabbinställningspanel på en Galaxy S24. Snabbinställningspanel på en Galaxy S24.

Steg 1. Använd två fingrar och svep nedåt från överkanten på telefonskärmen > Tryck på Quick Share.

Alternativ för vem som kan dela filer med dig. Alternativ för vem som kan dela filer med dig.

Steg 2. Välj ett av de tre alternativen: Ingen, Endast kontakter eller Alla > Tryck på Klar.

• Ingen: Endast dina egna enheter kan dela med dig.
  • Endast kontakter: Endast användare som är sparade i dina Kontakter med Samsung-konton kan dela med dig.
  • Alla: Alla kan dela med dig.

Obs! Enheter som är inloggade på samma Samsung-konto kan alltid dela med varandra oavsett inställningar.

Quick Share ger Galaxy-enhetsanvändare tre alternativ för att dela en fil: Dela till enheter i närheten, QR-kod eller Dela med kontakter. Du kan också välja att aktivera Privat delning som förhindrar andra från att ta skärmdumpar, spara eller vidarebefordra delade filer.

Obs! Vissa filer kanske inte stöds beroende på filöverföringsmetoden.

• Dela med närliggande enheter: ingen filtypsbegränsning
  • Fildelning med QR-koder och kontakter: vissa filtyper stöds inte, såsom: .exe, .com, .bat, .cmd, .vbs, .reg, .msi
Startskärmen Mina filer Startskärmen Mina filer

Steg 1. Öppna Mina filer > Välj en filkategori.

Galleribild av en liten hund. Galleribild av en liten hund.

Steg 2. Välj en fil > Tryck på Dela-ikonen.

Ikoner för appar som kan dela en bild och ett foto på en liten hund. Ikoner för appar som kan dela en bild och ett foto på en liten hund.

Steg 3. Välj Quick Share > Välj ett av följande alternativ: Dela till enheter i närheten, QR-kod eller Dela med kontakter.

Dela till enheter i närheten

Mottagaren måste ha Quick Share och Bluetooth aktiverat i snabbpanelen. De måste också hålla skärmen påslagen för att kunna upptäckas.

* Kräver inte mobildata.

Startskärmen för Quick Share. Startskärmen för Quick Share.

Steg 1. Välj en enhet i panelen Dela till enheter i närheten.

Pop up-fönster för att acceptera eller avvisa filen som delas. Pop up-fönster för att acceptera eller avvisa filen som delas.

Steg 2. (Mottagarens enhet): Tryck på Acceptera.

Dela via QR-kod

Denna funktion kräver Wi-Fi eller mobildata, och Wi-Fi rekommenderas för stora dataöverföringar.

Startskärmen för Quick Share. Startskärmen för Quick Share.

Steg 1. Tryck på QR-kod-ikonen.

Pop up-fönster med QR-kod och URL. Pop up-fönster med QR-kod och URL.

Steg 2. (Mottagarens enhet): Skanna QR-koden på avsändarens telefonskärm.

QR-kodläsare på mottagarens telefon. QR-kodläsare på mottagarens telefon.

Steg 3. (Mottagarens enhet): Följ anvisningarna på skärmen för att hämta bilden som skickats.

Dela via URL

Startskärmen för Quick Share. Startskärmen för Quick Share.

Steg 1. Tryck på QR-kod-ikonen.

Pop up-fönster med QR-kod och URL. Pop up-fönster med QR-kod och URL.

Steg 2. Kopiera URL:en.

En meddelandeapp som delar URL:en. En meddelandeapp som delar URL:en.

Steg 3. Skicka länken genom en meddelandeapp eller e-post.

Den delade filen som är redo att ladda ner. Den delade filen som är redo att ladda ner.

Steg 4. (Mottagarens enhet): Tryck på länken > Tryck på Hämta allt.

Dela med kontakter

Denna funktion kräver Wi-Fi eller mobildata, och Wi-Fi rekommenderas för stora dataöverföringar.

Startskärmen för Quick Share. Startskärmen för Quick Share.

Steg 1. Välj en kontakt från panelen Dela med kontakter.

* Om kontakten du behöver inte visas i panelen, tryck på Visa alla och välj eller skriv in en kontakt från din Kontaktlista.

Mottagarens telefon visar alla filer som mottagits och är redo att ladda ner. Mottagarens telefon visar alla filer som mottagits och är redo att ladda ner.

Steg 2. (Mottagarens enhet): Tryck på Snabb delningsaviseringen > Tryck på Hämta allt.

* Om du får ett popup-fönster, välj om du vill acceptera bilden eller inte.

Privat delning

Startskärmen för Quick Share. Startskärmen för Quick Share.

Steg 1. Välj Fler alternativ (tre vertikala prickar) > Välj Slå på Privat delning.

Ställ in popupfönstret med utgångsdatum i Quick Share. Ställ in popupfönstret med utgångsdatum i Quick Share.

Steg 2. Tryck på Ange utgångsdatum > Välj en utgångstid > Tryck på Klar.

Startsidan för Quick Share med privat delning aktiverad. Startsidan för Quick Share med privat delning aktiverad.

Steg 3. Fortsätt att Dela till enheter i närheten eller Dela med kontakter.

* Endast Galaxy-användare kan se krypterade filer, så delning via QR-kod är inget alternativ i det här fallet.

Obs! Du kan göra samma sak med andra appar som har delningsmöjligheter.

Nearby Share har slagits samman med Samsungs Quick Share. Tidigare var Quick Share endast tillgängligt på Samsung-enheter, och Nearby Share var det primära alternativet för andra Android-enheter. Nu har dessa funktioner kombinerats för att fungera som en enda filöverföringsapp för alla Android-enheter.