Hur du använder och laddar Galaxy S21-serien

Galaxy S21-seriens tuffa design gör det bästa med Galaxy ännu bättre, men det finns även visa faktorer som har ändrats sett ur användarens perspektiv. Vi ska nu titta på hur man korrekt använder Galaxy S21-serien.

Sätta i sim- eller usim-kortet

Hur du sätter i sim- eller usim-kortet korrekt

Steg 1. Sätt i stiftet i hålet på hållaren för att ta loss hållaren.

Steg 2. Dra försiktigt ut hållaren.

Steg 3. Sätt sim- eller usim-kortet på hållaren med de guldfärgade kontakterna uppåt och tryck försiktigt in sim- eller usim-kortet i hållaren för att sätta fast det.

Steg 4. Sätt tillbaka hållaren i hålet.

Notera:

• Använd endast ett nano-sim-kort.
  • Om sim-kortet inte sitter fast ordentligt i hållaren kan det lossna eller falla ur.
  • Om du sätter i hållaren i enheten när hållaren är fuktig kan enheten skadas. Se alltid till att hållaren är torr.

Försiktighetsåtgärd när man lokaliserar hålet för att sätta i sim-kortet korrekt

Mikrofonuttaget sitter nära hålet för sim-kortshållaren, så det finns en risk att man förväxlar de två. Se till att stiftet är förs in i hålet på sim-kortshållaren, inte mikrofonuttaget.

Annars kan enheten skadas. Eventuella skador och prestandaproblem som beror på felaktig användning täcks inte av garantin.

Undersidan av Galaxy S21 med sim-kortshållarens hål och mikrofonuttaget

① Sim-kortshållarens hål        ② Mikrofonuttag

Notera: För att ta bort sim-kortshållaren måste du föra in stiftet i hålet på hållaren.

Ladda batteriet

Tips och försiktighetsåtgärder för laddning av batteriet på S21

• Det rekommenderas att man använder batteri, laddare och kabel som godkänts av Samsung och som är särskilt framtagna för din enhet. Om man använder ej kompatibelt batteri, laddare eller kabel kan det leda till allvarliga personskador eller fel på enheten.
  • Om man ansluter laddaren felaktigt kan enheten skadas.
  • Använd endast USB-kabeln av typ C som medföljer enheten. Eftersom laddaren inte har en strömknapp måste du dra ur laddarens kontakt från uttaget när den inte används för att undvika att slösa på ström. Laddaren bör förvaras nära eluttaget och vara lättillgänglig när den är i bruk.
  • Ingen laddaradapter medföljer.
  • Vid användning av en laddare rekommenderas det att man använder en godkänd trådbunden eller trådlös laddare som garanterar lämplig laddningsprestanda.

Snabbladdning

Du kan ladda batteriet snabbare med hjälp av funktionen för snabbladdning eller supersnabbladdning. För att använda den här funktionen måste den först aktiveras på enheten.

Steg 1. Öppna Inställningar > Batteri och enhetsvård.

Steg 2. Tryck på Batteri > Flera batteriinställningar.

Alternativet ”Flera batteriinställningar” är markerat i batteriinställningarna för Galaxy S21

Steg 3. Tryck på knappen Snabbladdning eller Supersnabbladdning för att aktivera.

Alternativen ”Snabbladdning” och ”Supersnabbladdning” i batteriinställningarna för Galaxy S21

Du behöver även använda en laddare som har stöd för snabbladdning eller supersnabbladdning.

• För att använda snabbladdningsfunktionen måste du använda en godkänd laddare med stöd för snabbladdning. För detta kan du använda en batteriladdade med stöd för AFC (Adaptive Fast Charging), USB PD (Power Delivery) 2.0, eller QC (Quick Charge) 2.0. Samsung-laddare med stöd för adaptiv snabbladdning har texten ”Adaptive Fast Charging” med laddningsikonen och stöd för uteffekt på 15 W.
Samsung reseadapter för snabbladdning med 15 W
  • För att använda supersnabbladdningsfunktionen måste du använda en godkänd laddare med stöd för supersnabbladdning. För detta kan du använda en batteriladdade med stöd för USB PD (Power Delivery) 3.0. Om du ansluter enheten till en laddare av typen USB PD 2.0 laddas batteriet endast med snabbladdning. Samsung-laddare med stöd för supersnabbladdning har texten ”Super Fast Charging” med laddningsikonen och stöd för uteffekt på 25 W eller 45 W.
Samsung reseadapter för supersnabbladdning med 25 W/45 W

Notera:

• Under laddning kan du inte aktivera eller inaktivera snabbladdningen eller supersnabbladdningen.
  • Du kan inte använda snabbladdnings- eller supersnabbladdningsfunktionen när du laddar batteriet med en standardladdare.
  • Funktionen kanske inte är kompatibel med laddare från tredje part.
  • Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.