Hur du automatiskt optimerar din Galaxy-enhet

Enhetsvård genomför automatiskt olika optimeringar, till exempel genom att stänga bakgrundsappar och rensa minnet, så att din telefon fungerar optimalt. I Android 13(T) OS (One UI5) ingår en uppdaterad funktion för Automatisk optimering, som du kan använda för att ställa in så att din telefon genomför en omstart medan den inte används, för att fungera optimalt.

Bild av Galaxy-enheter och ikonen för automatisk optimering.

Hur du aktiverar Automatisk optimering/Starta om vid behov

Tidigare versioner av funktionerna Optimera automatiskt dagligen och Automatisk omstart krävde att användare manuellt ställer in datum och tid för optimering/omstart. Detta krävs inte längre då enheten automatiskt genomför optimeringen när det behövs.

Automatisk optimering genomförs när enheten inte används (skärmen är avstängd, inget samtal pågår, musik spelas inte osv.). Detta görs ofta tidigt på morgonen.

Bild där inställningsikonen är markerad. Bild där inställningsikonen är markerad.

Steg 1. Öppna menyn Inställningar.

Bild där inställningarna för Batteri- och enhetsvård är markerade. Bild där inställningarna för Batteri- och enhetsvård är markerade.

Steg 2. Tryck på ”Batteri- och enhetsvård”.

Bild där inställningen Automatisk optimering är markerad. Bild där inställningen Automatisk optimering är markerad.

Steg 3. Tryck på ”Automatisk optimering”.

Bild där inställningen Starta om vid behov är markerad. Bild där inställningen Starta om vid behov är markerad.

Steg 4. Tryck på ”Starta om vid behov”-knappen för att aktivera funktionen.