Hur du spelar in och tar skärmbild på din Note10

Storslagna saker kommer att hända på din nya Note10/Note10+. Och med de nya funktionerna för att spela in och ta skärmbilder kan du dela med dig av dina upplevelser ännu enklare än någonsin. Fota roliga memes, spela in dina mobilspel, ta reaktionsvideor eller visa en släkting eller vän hur de ska göra något på sin telefon.

Obs:  Alla vyer tillåter inte inspelning eller skärmbild.

Obs: Skärminspelning spelar inte in telefon- VOIP- och videosamtal. Vissa appar kan blockera skärminspelning av upphovsrättsskäl.

Istället för att använda en tredjepartsapp kan du spela in skärmen på dina Galaxy-telefoner med skärminspelning. Med Note10/Note10+ kan du spela in så gott som allting som visas på din skärm! Du kan även använda den främre kameran för att spela in dig själv under inspelningen.

För att öppna snabbinställningarna, drar du nedåt från högst upp på skärmen med två fingrar. Dra åt vänster och tryck på skärminspelaren. När timern har räknat ned kommer din telefon att börja spela in det som visas på skärmen.

Snabbpanelsikonen visar menyn där man kan välja skärmsinspelningsfunktionen

Om du vill spela in skärmen med ett videoöverlägg av dig själv trycker du på ikonen för främre kamera , ikonen ser ut som en person. Ett litet fönster öppnas i det övre vänstra hörnet och spelar in allt du gör.

När du vill sluta spela in, trycker du på ikonen Stop. Videon sparas automatiskt i galleriet.

Note10-skärmbild som visar ikonen Stop i det övre högra hörnet under skärminspelning

En rollig detalj är att du även kan skriva på skärmen medan du spelar in. Tryck på Pennikonen och välj vilken färg du vill använda, och skriv sedan på skärmen med fingret eller S Pen. Tänk på att du inte kan interagera med spel, videor eller navigeringsfunktioner medan du skriver på skärmen. När du stänger av skrivfunktionen återgår skärmen till sitt normala läge.

Vill du bara spela in det som händer på telefonen eller vill du även spela in externa ljud som din röst? Du kan enkelt ställa in detta och konfigurera övriga inställningar för att göra din inspelning perfekt.

Öppna snabbinställningarna genom att dra du nedåt från högst upp på skärmen med två fingrar. Dra åt vänster, tryck och håll nedtryckt Skärminspelaren för att se de tillgängliga alternativen:

• Ljud: Välj vilka ljud som ska spelas in. Du kan välja mellan Inget Ljud, Medieljud eller Medieljud och Microfon.
  • Video kvalitet: Välj ösnkad videokvalitet. Tillgängliga alternativ är: 1080p, 720p och 480p.
  • Selfie-videostorlek: Välj storlek på popup-fönstret där du visas om du spelar in dig själv med främre kameran.

Att du kan ta skärmbilder har inte förändrats, men knapparna har gjort det. På Note10/Note10+ har strömknappen och Bixby-knappen kombinerats, och kallas nu sidoknappen. Det kan ta ett litet tag att vänja sig, men fördelen är att nu kan du ta skärmbilder med bara en hand.

Bild som visar redigeringsskärmen efter att en skärmbild tagits

För att ta en skärmbild, tryck och håll ned sidoknappen och volymknappen samtidigt. Skärmen kommer att blinka till och en meny öppnas längst ner på skärmen med de tillgägnliga alternativen:

• Scroll capture: Ta en lång skärmbild för att få med allt. Den här inställningen är endast tillgänglig om scrollning är möjlig.
  • Rita: Redigera skärmbilden innan du delar eller sparar den not translated.
  • Lägg till tag: Lägg till och spara taggar till din skärmbild.
  • Dela: Dela skärmbilden med en annan app eller en kontakt.