Problem med trådlös laddning

Har du problem med trådlös laddning? Följ felsökningsguiden nedan om enheten har stöd för trådlös laddning och du fortfarande upplever problem. Det kan finnas flera orsaker bakom ditt problem såsom en instabil anslutning mellan laddningsplattan och enheten, dålig anslutning på grund av ett telefonfodral eller att en laddare som är inkompatibel med din enhet används.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Kontroll 1. Är enheten korrekt placerad på laddningsplattan?

Kontrollera att enheten är placerad direkt i mitten av plattan och utan några hinder. Den vanligaste anledningen till att trådlös laddning förhindras är felaktig placering på laddningsplattan. Den trådlösa anslutningen mellan enheten och laddningsplattan kan avbrytas och strömförsörjningen kan upphöra. Vikbara enheter såsom Galaxy Fold eller Galaxy Z Flip ska stängas och placeras med baksidan vänd mot laddaren. Se användarhandboken för att kontrollera laddningskontaktpunkten för din specifika enhetsmodell.

Placera enheten i mitten av laddningsplattan

Kontroll 2. Ta bort eventuella tillbehör innan laddningen

Prova att ta bort fodralet, skalet eller andra tillbehör från enheten. Placera inte metallföremål, magneter eller RFID-kort, hållare eller kreditkort mellan enheten och den trådlösa laddaren. Dessa delar kan blockera trådlösa signaler eller orsaka överhettning.

ta bort fodralet innan laddning

Försök att ta bort fodralet innan laddning.

klistermärken eller metallfodral stör laddningen

Magnetiska klistermärken eller metallfodral kan störa trådlös laddning.

ta bort tillbehör före laddning

Ta bort alla hållare, kreditkort eller föremål som är anslutna till enheten innan laddning.

Kontroll 3. Se till att du använder en av Samsung-certifierad trådlös laddare eller kabel

Använd endast Samsung-certifierade trådlösa laddare Samsungs trådlösa laddare är kompatibla med de flesta Galaxy-enheter och är designade för att ladda under optimala förhållanden. Se dessutom till att använda nätadaptern och USB-kabeln som medföljer din trådlösa laddare.

Snabb trådlös laddning stöds endast på enheter som är certifierade av Samsung och Wireless Power Consortium (WPC). Om du använder en trådlös snabbladdare som inte är certifierad av Samsung bör du kontrollera certifieringen från tillverkaren eller WPC:s hemsida.

”WPC(Qi)”-certifieringsmärkning på Samsung-certifierade trådlösa laddare.

”WPC(Qi)”-certifieringsmärkning på Samsung-certifierade trådlösa laddare.

Obs:

• Vissa snabba trådlösa laddare utan WPC(Qi)-certifiering har i tester visats sig att potentiellt överbelasta smarttelefonens laddningskrets. Funktionen för snabb trådlös laddning kan därför vara begränsad och kanske inte fungerar korrekt på trådlösa snabbladdare som inte har denna certifiering. Mer specifikt bör laddaren vara Samsung Fast Wireless Charging-certifierad i WPC-certifieringskategorin och snabbladdning kan vara begränsad på ej certifierade laddare.
  • Detta är en säkerhetsåtgärd för att förhindra skador på enheten. Om du vill använda funktionen för snabb trådlös laddning på en trådlös laddare som inte är certifierad av Samsung ska du bekräfta att din laddare har WPC(Qi)-certifiering och Samsung Wireless Fast-certifiering före användning. Du kan hitta detta genom att leta efter WPC(Qi)-certifieringsmärkningen eller läsa produktinformationen.

Kontroll 4. Snabb trådlös laddning

Om enheten har stöd för snabbladdning rekommenderas AFC (Adaptive Fast Charging). Se till att enheten har stöd för snabbladdning om den laddas långsamt.

Batteriinställningar Batteriinställningar

Steg 1. Via Inställningar, navigera till Batteri och enhetsvård och välj Batteri.

Fler batteriinställningar Fler batteriinställningar

Steg 2. Bläddra ned och välj Fler batteriinställningar.

aktivera inställningar för snabbladdning aktivera inställningar för snabbladdning

Steg 3. Aktivera Snabb trådlös laddning.

Obs:

• Du kan inte aktivera eller inaktivera den här funktionen under laddning.
  • Snabbladdning aktiveras inte när enheten är ansluten till en dator eller USB-enhet som inte har stöd för snabbladdning.

Kontroll 5. Kontrollera att enheten inte överhettas

Är enheten varmare än vanligt? Överhettning kan påverka enhetens prestanda och laddningen. Enhetens batteri kan överhettas om du kör flera appar samtidigt, spelar spel under en längre tid eller streamar innehåll. Stäng alla oanvända appar, stäng av enheten och låt den svalna. Försök att ladda enheten då den inte längre är överhettad.

Kontroll 6. Kontrollera prestandan för trådlös laddare via Samsung Members

Du kan kontrollera prestanda på din trådlösa laddare med Samsung Members-appen. Enheten självdiagnostiserar problem och visar resultaten (om närvarande) om du följer instruktionerna och placerar din enhet på den trådlösa laddaren.

Samsung Members Få hjälp Samsung Members Få hjälp

Steg 1. Öppna Samsung Members-appen, navigera sedan till Få hjälp, som finns ner till höger.

Samsung Members Visa tester Samsung Members Visa tester

Steg 2. Börja på Diagnostik och välj Visa tester.

Samsung Members Trådlös laddning Samsung Members Trådlös laddning

Steg 3. Tryck på Trådlös laddning.

Samsung Members placera telefonen på den trådlösa laddaren Samsung Members placera telefonen på den trådlösa laddaren

Steg 4. Följ instruktionerna på skärmen och placera enheten ovanpå den trådlösa laddaren.

Obs: Skärmdumpar från enheter och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.