Min telefon snabbladdar inte. Hur kan jag åtgärda det?

De senaste Galaxy-mobilerna är förberedda  för både laddning med kabel och trådlös laddning. Den här omfattande guiden går igenom hur du aktiverar dessa funktioner, så att du kan ladda din Galaxy-enhet snabbare.

Vi erbjuder olika snabbladdningsalternativ beroende på din enhet och adapter. Du kan väljaatt antingen ladda med kabel eller trådlöst.

Det finns tre olika varianter för snabbladdning med kabel: Adaptiv snabbladdning (max 15 W), supersnabb laddning, (max 25 W), och supersnabb laddning 2.0 (max 45 W).

Det finns två typer av trådlös snabbladdning: Snabbladdning 1.0 (max 9 W) och Snabbladdning 2.0 (max 15 W).

Obs:

• Vi rekommenderar starkt att du använder adaptrar och kablar som är godkända av Samsung, för optimal prestanda och säkerhet.
  • Snabbladdningen av din Galaxy-enhet kan variera beroende på enhetsmodell, samt adaptern och kabelns skick.
  • För att kontrollera om din enhet stöder snabbladdning, kontrollera den bifogade manualen eller relevant produktinformation på samsung.com när du köper produkten.

Batteri och Enhetsvård Batteri och Enhetsvård

➊ Gå till "Inställningar", tryck sedan "Batteri och enhetsvård"

Enhetsvård batteri Enhetsvård batteri

➋ Tryck “Batteri”

Fler batteriinställningar Fler batteriinställningar

➌ Tryck “Fler batteriinställningar”

Tryck på knappen för att aktivera en laddningsinställning Tryck på knappen för att aktivera en laddningsinställning

➍ Tryck på knappen för att aktivera "Snabbladdning", "Supersnabb laddning" eller "Snabb trådlös laddning"

Obs:

• Namnet på menyn kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.
  • Aktivera “Snabbladdning” för laddning med kabel och “Snabb trådlös laddning” för trådlös laddning. Välj och aktivera den laddningsmetod du föredrar.
  • Ändra inte laddningsmetod på din enhet under tiden laddningen pågår.

Olika typer av laddare har olika uteffekt. För optimal prestanda rekommenderar vi att du använder en snabbladdningsadapter som är godkänd av Samsung.

Adaptiv snabbladdning

- Samsungladdare som stöder 9V-1,67A (15 W) uteffekt visar texten "Adaptive Fast Charging" och en laddningsikon

Supersnabb laddning

- Samsungladdare som stöder 9V-2.77A (25 W), 15V-3A (45 W), eller 20V-2.25A (45 W) uteffekt visar texten "Super Fast Charging" och en laddningsikon

Obs:

• Samsung garanterar inte kompatibiliteten för laddare från tredje part.

Så här ansluter du din adapter korrekt

Svep eller klicka för att se varje steg

Kontrollera att din adapter är korrekt ansluten

Anslut USB-kabel och adapter Anslut USB-kabel och adapter

Kontrollera att adaptern och kabeln är ordentligt anslutna

Anslut USB-kabel och enhet Anslut USB-kabel och enhet

Se till att enheten och laddningskabeln är ordentligt anslutna

Obs:

• Koppla loss laddaren från din enhet innan du tar ur den från vägguttaget.

Samsung godkänd adapter

För optimal prestanda, använd en snabbladdningsplatta som är godkänd av Samsung och/eller adaptern som följde med i kartongen.

- Fast Charging 1.0 kräver adapter som har stöd för över 15 W ström (max 9 W laddningseffekt)

- Fast Charging 2.0 kräver adapter som har stöd för över 25 W ström (max 15 W laddningseffekt)

En del modeller kanske endast fungerar med adaptern i kartongen. För mer information, se den medföljande manualen eller produktinformationen på samsung.com, när du köper din enhet.

Obs:

• Samsung garanterar inte kompatibiliteten för laddare från tredje part.
  • För snabbare laddtider, ladda batteriet när enheten eller skärmen är avstängd.

Så här ansluter du din trådlösa laddare korrekt

Svep eller klicka för att se varje steg

Kontrollera att din trådlösa laddare är korrekt placerad och ansluten

Trådlös laddare kabelanslutning Trådlös laddare kabelanslutning

Kontrollera att adaptern och kabeln är ordentligt anslutna

Trådlös laddare korrekt placering Trådlös laddare korrekt placering

Se till att enheten är korrekt placerad och har kontakt med spolarna på den trådlösa laddaren

Obs:

• Laddningsspolens placering kan variera beroende på enhetsmodell.
  • Fodral som är tjockare än 3 mm kan försämra effekten och alstra värme, vilket resulterar i längre laddningstider.
  • Laddningstiderna kan variera beroende på laddningsomständigheter och material i fodral.

Samsung godkänd trådlös laddare