Så här använder du funktionen Note Assist på Galaxy S24

Funktionen Note Assist på Galaxy S24 är utformad för att förbättra användareffektiviteten genom att förenkla uppgifter relaterade till anteckningar och organisation. Den inkluderar bland annat funktioner som automatisk formatering, sammanfattning och översättning.

En S Pen med Note Assist-funktion på en Galaxy S24

Obs! Om du använder en S Pen för att göra anteckningar måste din handstil vara läsbar för att Note Assist ska kunna producera optimala resultat.

Du måste navigera till Note Assist innan du kan använda dess funktioner.

Startsidan i Notes Startsidan i Notes

Steg 1. Öppna Samsung Notes-appen > Tryck på ikonen Skapa anteckning.

Skriv en anteckning i Samsung Notes-appen Skriv en anteckning i Samsung Notes-appen

Steg 2. Skriv dina anteckningar med antingen tangentbordet eller S Pen > Tryck på Note Assist-ikonen ovanför tangentbordet.

Popup-fönster med lista över funktioner i Anteckningshjälpen Popup-fönster med lista över funktioner i Anteckningshjälpen

Steg 3. Välj ett av följande alternativ: Formatera automatiskt, Sammanfatta, Korrekt stavning eller Översätt.

• Formatera automatiskt

Funktionen Formatera automatiskt omstrukturerar dina anteckningar så att de är lättare att läsa genom att använda rubriker, punkter och mer.

Obs! Anteckningen måste innehålla minst 200 tecken för att funktionen Formatera automatiskt ska fungera.

Sekundärt popup-fönster med alternativ för Formatera automatiskt Sekundärt popup-fönster med alternativ för Formatera automatiskt

Steg 1. Välj vilken typ av formateringsstil du vill använda för anteckningen: Rubriker och punkter och Mötesanteckningar.

Anteckningen automatiskt formaterad med fetstilta rubriker Anteckningen automatiskt formaterad med fetstilta rubriker

Steg 2. Svep åt vänster eller höger för att visa formateringsalternativ > Lämna den formatering du vill ha på skärmen.

* Du kan också kopiera eller lägga till den omformaterade anteckningen till den befintliga eller en ny anteckning. Dessutom kan du ersätta den ursprungliga anteckningen med den omformaterade texten.

• Sammanfatta

Funktionen Sammanfatta analyserar innehållet i dina anteckningar och producerar en sammanfattad version som innehåller all viktig information.

Obs! Anteckningen måste innehålla minst 200 tecken för att funktionen Sammanfatta ska fungera.

En popupruta med en sammanfattning av anteckningen En popupruta med en sammanfattning av anteckningen

Din enhet analyserar texten och visar en sammanfattning.

* Du kan också kopiera eller lägga till den sammanfattade anteckningen till den befintliga eller en ny anteckning. Dessutom kan du ersätta den ursprungliga anteckningen med den sammanfattade texten.

• Korrekt stavning

Anteckningarna hjälper funktionen Korrekt stavning att identifiera och korrigera stav- och interpunkteringsfel i dina anteckningar. Alla ändringar som görs stryks under i blått.

Popup-fönster som visar var revideringar har gjorts Popup-fönster som visar var revideringar har gjorts

Din enhet analyserar texten och visar en reviderad version.

* Du kan också kopiera eller lägga till den reviderade anteckningen till den befintliga eller en ny anteckning. Dessutom kan du ersätta den ursprungliga anteckningen med den reviderade texten.

• Översätt

Observera att hjälpmedlet Översätt konverterar dina anteckningar från ett språk till ett annat.

Obs!:

• Vid tidpunkten för utgivningen stöds 13 språk (17 regioner). Fler språk kommer att läggas till i framtida uppdateringar.
  • Språk som stöds (Regioner)
    Förenklad kinesiska, Engelska (Indien, Storbritannien, USA), Franska, Tyska, Hindi, Italienska, Japanska, Koreanska, Polska, Portugisiska (Brasilien), Spanska (Mexiko, Spanien, USA), Thailändska, Vietnamesiska.
Ett popup-fönster med anteckningen översatt Ett popup-fönster med anteckningen översatt

Steg 1. AI analyserar texten och visar översättningen.

En popupruta med språkalternativ. En popupruta med språkalternativ.

Steg 2. Du kan ändra språket efter översättningen och lägga till fler språk. Du kan behöva ladda ner språkpaket om du inte redan har gjort det.

* Du kan också kopiera eller lägga till den översatta anteckningen till den befintliga eller en ny anteckning. Dessutom kan du ersätta den ursprungliga anteckningen med den översatta texten.

Funktionen Generera omslag gör det möjligt för dig att skapa unika miniatyr-ikoner för dina anteckningar så att du kan skilja en uppsättning från en annan, vilket gör det lättare att hitta specifika anteckningar.

Val av en anteckning i Samsung Notes-appen. Val av en anteckning i Samsung Notes-appen.

Steg 1. Öppna en anteckning i Samsung Notes-appen > Tryck och håll ned på en anteckning > Tryck på Mer.

Fler alternativ Fler alternativ

Steg 2. Välj Generera omslag.

En popup som frågar om att använda det rekommenderade omslaget. En popup som frågar om att använda det rekommenderade omslaget.

Steg 3. Tryck på Klart för att använda det rekommenderade omslaget.

* Du kan också ändra omslagsstil eller färg genom att öppna en anteckning > ikonen Fler alternativ (tre vertikala punkter) > Redigera omslag.