Unik kameraupplevelse med Galaxy Z Flip3 5G Flex-läge

Tack vare Flex-läget på Galaxy Z Flip3 5G kan du använda telefonen handsfree genom att ställa den på en yta. Ta selfies i nya vinklar, ring videosamtal eller ta bilder med lång exponering utan stativ genom att fälla upp Galaxy Z Flip3 5G. Din kameraupplevelse kommer till en helt ny nivå.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Vad är Flex-läget på Galaxy Z Flip3 5G?

När Galaxy Z Flip3 5G viks till hälften för att skapa en L-form går enheten in i Flex-läge. I Flex-läget ändras layouten för vissa appar automatiskt. När du till exempel använder kamera-appen kommer fotograferingsalternativen längst upp på skärmen fällas ner för bättre kontroll. Enheten kommer även att hålla sig upprätt utan stativ för enklare användning. Fäll sedan ut telefonen helt och hållet för att använda kamera-appen i helskärmsläge igen.

Galaxy Z Flip3 5G flex läge.

Obs:

• Om enheten hamnar utanför ett visst område kommer enheten antingen fällas ut eller ihop automatiskt.
  • Ändring av skärmlayouten är endast tillgänglig i vissa appar.

Ta en handsfree selfie från en helt ny vinkel

Med Flex-läget på Galaxy Z Flip3 5G kan du ta bilder och videor från olika vinklar utan att behöva använda händerna. Du kan vika ihop enheten och ställa upp den utan att använda ett stativ, vilket gör det bekvämare att använda kameran. Även när du reser ensam kan du ta fantastiska selfies som ser ut som om någon annan tagit bilden åt dig.

Med den avancerade *Face AWB (automatisk vitbalans) och *AI Face Restoration-tekniken kommer din hudton se naturlig ut i alla miljöer tack vare AI. Med Galaxy Z Flip3 5G finns det två olika sätt att ta handsfree selfie-foton. Läs nedan om hur gör för att ta de bästa bilderna.

• Show palm: Ta foton och videor genom att visa din handflata mot skärmen.

Steg 1. Öppna Kamera.

Steg 2. Vik enheten till hälften och placera telefonen på en plan yta.

Steg 3. Ta en handsfree selfie eller börja spela in en video genom att bara visa din handflata.

Galaxy Z Flip3 5G visa handflata.
  • Backdrop: Ändra bakgrunden så att den matchar den fotograferade personens kläder.

Steg 1. Öppna Kamera och välj sedan på PORTRÄTT.

Steg 2. Tryck på ikonen längst ner till höger och välj sedan BACKDROP.

Steg 3. Ta en bild på ett motiv.

Galaxy Z Flip3 5G flex backdrop-läge.

Obs:

• Show palm-funktionen kommer aktiverad som standard.
  • Face AWB (automatisk vitbalans): Ta porträtt med en mer naturlig hudton utan att det påverkas av ljuskällor runt motivet.
  • AI ansiktsrestaurering: Återställer de suddiga detaljerna (svagt ljus/skakningar).

Filma videor med biofilmskänsla med Automatisk inramning

Du kan ställa in enheten så att den ändrar kameravinkel och zoom automatiskt genom att känna igen och spåra personer när du spelar in videor. Om du aktiverar Automatisk inramning kommer motivet hållas centrerat i videoramen och ha en jämn zoom. För att aktivera Automatisk inramning följer du stegen nedan.

Steg 1. Öppna Kamera appen och välj sedan VIDEO i listan över fotograferingslägen.

Steg 2. Tryck på ikonen Automatisk inramning för att aktivera och spela sedan in en video.

Galaxy Z Flip3 5G automatisk inramning.

Obs:

• Automatisk inramning är tillgänglig i Flex mode med fram- och bak-kameran.
  • Räckvidden för Automatisk inramningens igenkänning är upp till 4 personer inom ett avstånd på upp till 3,5 m.

Förhandsgranska direkt med Dual Preview

När du tar en bild eller video med bakre kameran i Flex-läget kan du kontrollera förhandsgranskningen på både huvudskärmen och omslagsskärmen. Om du vill se förhandsgranskningen på omslagsskärmen trycker du bara på ikonen Dual Preview.

Galaxy Z Flip3 5G dual preview.

Obs: Den här funktionen är endast tillgänglig med några kamerainställningar.

• Quick shot: Tillåter dig att ta selfies av bästa kvalitet eller selfievideo utan att öppna enheten. Relaterad information, t.ex. blixt, ikonen för videoinspelning och nedräkning av timern kan ses på omslagsskärmen.

① Om du vill starta kameran direkt dubbelklickar du på sid-knappen.

② Svep till vänster och höger för att växla mellan lägena FOTO/VIDEO.

③ Svep upp och ner för att växla mellan kamerorna Wide/Ultra Wide.

Galaxy Z Flip3 5G quick shot.
  • Den förbättrade kameran för svagt ljus ger dig tydligare och ljusare bilder även på natten. Du kan välja maximal exponeringstid för tydligare nattbilder med den bakre kameran. Dessutom kan du få naturligt ljusstarka selfies med displayblixten i extremt svaga ljusförhållanden. För att fotografera i nattläge följer du stegen nedan.

Steg 1. Tryck MER i Kamera appen.

Steg 2. Välj NATT.

Galaxy Z Flip3 5G nattläge.

Obs: Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på enhetsmodell och programvara.

Läs mer om ‘försiktighetsåtgärder när du använder dina Galaxy foldable-enheter’ med Samsung support med Samsung support.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du ställa din fråga på Samsung Members-appen. Läs mer om hur man skickar en felrapport.