Var försiktig när du använder Galaxy Z Flip

Galaxy Z Flip är den första smarttelefonen med Infinity Flex-skärm baserad på ultratunt glas.

Eftersom den här enheten tillverkas med vikbart glas behöver den lite extra omsorg och underhåll för att fungera på bästa sätt.

Om du följer de viktiga tips som anges nedan kommer du att kunna hålla din vikbara enhet snygg och välfungerande.

Tryck inte på skärmen med hårda eller vassa objekt

Det rekommenderas inte att utsätta huvudskärmen för tryck eller att trycka på skärmen eller på den främre kamerans lins med hårda eller vassa föremål, som t.ex. en penna eller en nagel.

Tänk på att för mycket kraft eller tryck med verktyget mot huvudskärmen kan orsaka repor eller skador på det ultratunna glasets skyddande lager. Tryck lätt på skärmen för att inte skada den.

GIF-bild som visar när man trycker på enheten

Obs: Beroende på typen av repor eller skador, kan det hända att service inte täcks av garantin, och extra kostnader för service kan uppstå.

Vik inte ut enheten med fingret mellan skärmen

GIF-bild som visar när enheten öppnas

Att vika ut eller öppna enheten genom att sätta fingret mellan skärmen kan leda till repor på skärmen, eller att det går hål.

Det rekommenderas att vika ut eller öppna enheten genom att hålla vid sidorna.

Ta bort alla främmande föremål mellan skärmen

Placera inga föremål, som kreditkort, mynt eller nycklar, på huvudskärmen när du viker ihop enheten. Skärmen kan skadas.

Vik ihop enheten innan du lägger den i en väska eller förvarar den. Se till att inte förvara enheten utvikt, eftersom det finns risk att något annat föremål kan repa eller göra hål på skärmen.

Bild på kort eller mynt placerade på enhetens huvudskärm

Håll ett säkert avstånd mellan din enhet och föremål som påverkas av magneter.

Magnetiska föremål, som kreditkort, bankböcker, passerkort, boardingkort eller parkeringskort kan skadas eller inaktiveras av magneterna i enheten. Placera inte enheten nära magnetfält.

Enheten kan också påverka medicinsk utrustning som pacemaker eller implanterbara kardioverter-defibrillatorer. Om du använder någon av dessa medicinska apparater, håll din enhet på ett säkert avstånd från dem och rådfråga din läkare innan du använder enheten.

Låt inte vätskor eller små partiklar komma in i enheten.

Galaxy Z Flip är inte vatten- eller dammbeständig.

Pekskärmen kan fungera dåligt vid fuktiga förhållanden eller exponering för vatten.

Det rekommenderas att behålla det bifogade skärmskyddet för att skydda din skärm.

Klistra inte andra saker som skärmskydd eller klistermärken på skärmen.

Använd skärmskydd som är godkänd av Samsung för att minska yttre påverkan på huvudskärmen.