Hur du får bästa bild på The Freestyle

Samsungs bärbara projektor, The Freestyle, är en 'All-round Player' projektor med kompakt design som kan användas var som helst, när som helst. Oavsett det gäller din vägg, ditt tak, golv eller någon annan yta kan du skapa en skärm där du vill. Liten och attraktiv, du kan ta The Freestyle med var som helst. Lär dig mer hur du justerar Bildläget för att passa din miljö, i ditt vardagsrum såväl som en campingplats och njut av tydlig media oavsett var du finns.

När du använder projektorn i en ljusmiljö, kan bilden som projiceras kännas relativt mörkt. I så fall kan du släcka ljuset eller dra för gardiner så att omgivningen blir mörkare och bilden visas ljusare. Bilden kan visas ljusare också genom att flytta projektorn närmare ytan där du tittar på media.

Bild av freestyle projektor.

Kontrollera bildsinställningar

I ljusa miljöer kan du anpassa Bildläget för att få en ljusare och tydligare bild. Freestyles ljusstyrka är 550 LED (från. 30 tum upp till 100 tum). Detta ger en likformig bild oavsett skärmsstorlek eller visningsavstånd.

En LED Lumen är en enhet som mäter ljusstyrkan som uppfattas av ögat och visar den totala mängd ljus som en ljuskälla avger. Liksom en LED eller laserljus kan du  uppnå en ljusare bild från The Freestyle genom att öka bildmättnad. (En annanenhet, ANSI Lumen, mäter skärmsljustyrkan enligt det American National Standards Institute).

LED ljuskällans lins som används på The Freestyle har en garanterad livslängd av ca 20000 timmar. Efter garantiperioden släcks inte LED, men ljusstyrkans prestanda kan minska över tid.

Obs:

• LED linsen kan ersättas. Kontakta Samsung support för ytterligare hjälp om det behövs
  • Klicka på länken och läs mer om hur du felsöker The Freestyle.

När du är i en ljus miljö, kan du få en ljusare och tydligare bild genom att byta Bildläge till Dynamic.

Steg 1. Starta The Freestyle och tryck på Hemknappen på din fjärrkontroll.

Hemknappen väljs på fjärrkontrollen.

Steg 2. Välj Meny och tryck på Inställingar.

Inställnigar menyn väljs.

Steg 3. Välj Alla Inställningar > Bild > Bildläge.

Alla inställningar väljs.

Steg 4. Välj Dynamisk.

Dynamic väljs.

Obs: The Freestyle fjärrkontroll bör användas inom 6m från projektorn.

Steg 1. Starta The Freestyle och tryck på Hemknappen på din fjärrkontroll i 2 sekunder eller mer.

Hemknappen väljs på fjärrkontrollen.

Steg 2. När det virtuella numeriska tangentbordet visas tryck på riktningsknappen uppåt för att navigera till Inställningar

Uppgående pil väljs på skärmmenyn.

Steg 3. Välj Alla Inställningar på skärmen.

Alla inställningar väljs.

Obs: The Freestyle fjärrkontrollen bör användas inom 6m från projektorn.

Auto Keystone funktionen justerar bilden snabbt ock korrekt till en 16:9 platt rektangulär skärm oavsett vinkeln den projekteras ifrån. Om Keystone kalibrering inte fungerar bra, kontrollera följande:

Fall 1. Om skyddsfilmen på linsen inte tagits bort kan Keystone kalibrering inte fungera eller fungera dåligt. Använd denna funktion efter du har tagit bort skyddsfilmen. Vid behov, torka linsen med hjälp av en mjuk trasa då denna är dammkänslig.

Bild av skyddsfilm.

Fall 2. När Auto Keystone är inställt kan det hända att exakt kalibrering inte är möjlig beroende på produktens installationsvinkel eller projektionsvinkel. Försäkra dig om att Samsungs logo placeras nedåt. Om bilden projiceras i taket, försäkra dig om att produkten blir placerad i en 45° vinkel eller högre från takets vinkel. Om Auto Keystone inte fungerar, kan en manuell justering vara nödvändig. Justera produktens placering samt projiceringsvinkel som visas i bilden nedan.

Bild av Freestyle installering och projekteringsvinklar.

Obs: Projicering kan påverkas av extern belysning, miljöfaktorer, distans eller projiceringsyta.

Obs:

• Om du har problem med din Samsung projektor, kolla om det finns tillgängliga uppdateringar som kan lösa problemet.
  • Enhetens skärmbild och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.