Hur du felsöker The Freestyle

The Freestyle bryter all stereotyper förknippade med projektorer och har en stor högupplöst bild, rikt ljud och alla smarta funktioner som du kan  önska dig i en elegant och kompakt storlek. Redo att användas var som helst, när som helst. The Freestyle kan rotera 180° och underlättar visningen av media på ett fritt och bekvämt sätt.

Om The Freestyle är din första projektor kanske du har frågor gällande grundläggande funktioner eller dess dagliga hantering ochunderhåll. Oavsett om the Freestyle är din första projektor eller inte vill vi hjälpa dig felsökaeventuella problem som uppstår.

Bild av The Freestyle projektor.

Obs: Klicka på länken om du vill läsa mer om hur du får bästa bild på The Freestyle

Projektorer kan bli varma när de används under lång tid. Det är inte ett produktfel och det bör inte orsaka några funktionella problem.

Fall 1. Vid användning av projektorn får ventilationen inte övertäckas eller blockerasså inre fläkten kan släppa värme genom ventilen.

Obs: Var försiktig så att du inte rör vid ventilerna medan projektorn är i drift eller strax efter strömmen är avstängd. Området kring ventilerna kan vara het.

Fall 2. Om rumstemperaturen är hög kommer varm luft att dras in i ventilerna. Detta kan minska fläktens kyleffekt. I så fall rekommenderar vi att du ventilerar rummet för att minska temperaturen så projektorn svalnar.

Fall 3. Projektorn kan generera värme när den används på hög höjd. För att använda projektorn på en höjd över 1219 m, aktivera höghöjdsläget. Om detta läge är aktiverat ökar fläkthastigheten och högt ljud kan uppstå. Projektorn kan endast användas på en höjd av 3048 m eller mindre.

Fall 4. The Freestyle genererar en elektrisk ström förfunktioner, t.ex. röstigenkänning (Wi-Fi, Mikrofon), även om strömmen är avstängd. Därför kanprojektorn kännas varm även när den är avstängd. Ändra inställningarna för röststyrning eller koppla bort enheten när den inte används. Gör så här om du vill ändra Bixbys aktiveringsinställningar:

Steg 1. Tryck på Hemknappen på din fjärrkontroll för att navigera till Meny > Inställningar

Inställningar völjs på skärmmenyn.

Steg 2. Välj Alla inställningar.

Alla inställningar väljs.

Steg 3. Välj Allmän & Integritet > Röst.

Röst väljs på Allmän&Integritetsmeny .

Steg 4. Välj Bixbyuppvakningsinställningar

Bixby vakningsoptioner väljs.

Steg 5. Välj Använd endast Bixbyknappen eller Alternativt säg Bixby.

Använd endast Bixbyknapp bara väljs.

Enligt vår erfarenhet är de flesta ljud som uppfattas av användaren normala ljud som uppstår under drift..

Fall 1. En fläkt som minskar enhetens temperatur kan göra ljud när den är i drift. Precis som med andra produkter som är utrustade med motorer, såsom t.ex  kylskåp och tvättmaskiner, det är ett ljud som kan höras ibland, eftersom den endast startar när enheten behöver kylas ner.

Fall 2. Ljudet uppstårnär Auto Focus funktionen är i drift. Detta är inte ett fel på produkten.

The Freestyle är dammkänslig och icke vattentät, därför behöver du vara försiktig när du rengör den.

Kontroll 1. Spraya inte vatten eller rengöringsmedel direkt på produktens yttre del. Använd en fuktig mjuk trasa för att torka av smuts på projektorns yttre del. Torka sedan bort fukten med en torr trasa.

Kontroll 2. Plastdelen där linsen placerats bör torkas med en mjuk torr trasa, t.ex en dukför attrengöra glasögon. Våtservetter rekommenderas inte eftersom det finns risk för kortslutningar om vatten kommer in i enheten.

Bild av rengöringsmedel.

Kontroll 1. När produkten levererasplaceras en skyddsfilm på fjärrkontrollens bottensida för att förhindra att den startar oavsiktligt. Denna skyddsfilm måste tas bort för att fjärrkontrollen ska fungera korrekt.

Bild av fjärrkontroll med skyddsfilm på.

Kontroll 2. Anslutning mellan fjärrkontrollen och projektorn kan förloras. RiktaSamsung Smart Remote motprojektorns framsida. Tryck sedan och håll nere Tillbaka och Spela/pausaknapparna samtidigt i 3 sekunder eller mer.

Bild av fjärrkontrollen med Tillbaka och /Spela/ Pausa knapparna.

Kontroll 3. Om fjärrkontrollen inte fungerar ordentligt eller är långsamkan batteriet vara lågt ellerslut. Ladda fjärrkontrollen genom att använda UBS-porten (C-typ) på bottensidan.

Obs:  Fjärrkontrollen till The Freestyle bör användas inom 6m från projektorn.

Om du ska använda projektorn på en plats utan elektricitet rekomenderar vi att du använder ett äkta samsungbatteri utveckligt specifikt för att användas till The Freestyle.

Bild av The Freestyle projektor.

Obs:

• Ett externt batteri för Samsungs The Freestyle kommer att vara tillgängligt 2022.
  • Samsung Electronics ansvarar inte för fel som uppstår vid användning av andra kommersiella batterier än äkta externa Samsung-batterier.

Obs:

• Om du har problem med din Samsung projector kontrollera om det finns några uppdateringar för programvara. Dessa kan innehålla en lösning till problemet.
  • Enhetens skärmdumpar och menyer kan variera beroende på enhetens modell och programvaruversion.