Hur du felsöker med DTS

Allteftersom hemmabiosystem har förbättrats har även nya surroundljudformat blivit bättre, vilket ger mer detalj och realism till dina filmkvällar. DTS är ett av de populäraste surroundljudformaten. Om din Samsung-TV inte stödjer DTS, eller om du har anslutningsproblem med en annan spelare, ska du följa instruktionerna nedan.

Vad är DTS?

DTS (Digital Theatre System) är ett surroundljudformat precis som Dolby Digital. Båda är populära ljudkompressionsteknologier som gör det möjligt för filmskapare att spela in ljud på flera kanaler som sedan kan redigeras för biografer och hem. Kompressionsfrekvensen komprimeras till en tredjedel av Dolby Digital-ljudet, och DTS används även ofta för ljuduppspelning av 5.1-kanaler.

Felsöka DTS Decor

Notera:

• DTS är endast tillgängligt på modeller som lanserades före 2018.
  • Hänvisa till bruksanvisningen för detaljerade specifikationer.

Anslutning för DTS

Steg 1. Anslut en HDMI-kabel från HDMI OUT på din externa enhet till HDMI IN längst ned på din soundbar.

Steg 2. Anslut en digital optisk ljudkabel från DTS-porten längst ned på din soundbar till DTS-porten på din TV.

Steg 3. Tryck på knappen ”Källa” i den övre panelen eller på fjärrkontrollen, och välj sedan HDMI 1 eller HDMI 2.

Steg 4. ”Ansluten källa” visas på soundbar-displayen och ljudet spelas upp.

DTS-anslutning

Konfigurera DTS på din Blu-ray-spelare eller en annan enhet

• Öppna ljuduppspelningsalternativen i inställningsmenyn på din BD-spelare eller andra enhet och kontrollera att ”Ingen kodning” har valts för Bitstream. T.ex. på en Samsung BD-spelare går du till Hemmeny → Ljud → Digital uppspelning och väljer sedan Bitstream (ej bearbetad).
  • Om ljuduppspelningsalternativen inkluderar ”Sekundärt ljud” ska du säkerställa att detta är inställt på ”Av”.
  • Kontrollera att innehållet stödjer Dolby Atmos.

Notera: Följ alltid anslutningens ordning. (Källenhet - Soundbar - TV)