Vicevoorzitter

Dr. Oh-Hyun Kwon CEO en Vicevoorzitter, Samsung Electronics; Hoofd van Device Solutions

Dr. Kwon is vanaf 1985 betrokken bij de bedrijfstak voor semigeleiders binnen Samsung Electronics. Vanaf dat moment heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de snelle opmars van deze bedrijfstak binnen Samsung Electronics.

visual_01_desktop

 

Dr. Oh-Hyun Kwon werd op 8 juni 2012 door de Raad van Bestuur officieel benoemd tot CEO van Samsung Electronics Co.

Naast zijn rol als CEO, waarin hij het totaaloverzicht op het bedrijf had, bleef de Vicevoorzitter aan het hoofd staan van Device Solutions. Deze divisie van Samsung Electronics bestaat uit de drie volgende bedrijfsonderdelen: Memory, System LSI en LED.

Dr. Kwon is vanaf 1985 betrokken bij de bedrijfstak voor semigeleiders binnen Samsung Electronics. Vanaf dat moment heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de snelle opmars van deze bedrijfstak binnen Samsung Electronics. Hij stond met succes aan het hoofd van de ontwikkeling van de eerste 64 Mb DRAM in 1992. Drie jaar later promoveerde hij tot vicepresident van het bedrijfsonderdeel Memory Device Technology. In 1998 werd dr. Kwon benoemd tot senior vicepresident en hoofd van de divisie System LSI voor de ASIC-sector. In 2000 werd hij executive vicepresident en hoofd van LSI Technology. In januari 2004 werd dr. Kwon benoemd tot President en General Manager van de divisie System LSI. In zijn tien jaar bij deze divisie kreeg dr. Kwon speciale erkenning voor het bereiken van een toppositie in de markt voor display driver IC's, applicatieprocessoren en CMOS-beeldsensoren. In mei 2008 werd dr. Kwon benoemd tot president van de bedrijfstak voor semigeleiders (tegenwoordig Device Solutions). In december 2011 promoveerde hij vervolgens tot vicevoorzitter van Samsung Electronics.

Dr. Kwon heeft talloze lezingen gehouden tijdens conferenties en symposia, waaronder ISSCC, VLSI-symposium en IEDM. Daarnaast heeft hij zijn expertise over semigeleiders en verwante onderwerpen gedeeld met een aantal technische vakbladen.

Dr. Kwon is afgestudeerd aan de Nationale universiteit van Seoul. Hij heeft een doctoraal in Elektrotechniek, behaald aan het KAIST (Korea Advanced Institute of Science and Technology). Daarnaast is hij doctor in de elektrotechniek, behaald aan de universiteit van Stanford.