6 Essentials voor je volgende filmmarathon

Door Samsung België 10.11.2015

Culture Smart TV Film

film marathon, 360 audio, samsung wireless speakers, multiroom, wireless speaker, suhd, suhd tv

De herfst is weer aangebroken en het aantal films en series is weer onuitputtelijk. Hoe kies je de juiste films uit dit grote aanbod? Niet: kijk ze gewoon allemaal. Eén dag telt 24 uur, dus waarom zou je er zo nu en dan eens geen filmmarathon tegen aan gooien? Discover bereidt je alvast voor met een handig overzichtje.

1. Genoeg goede films / TV-series
Genoeg goede films/TV-series VIsual

Begin bij het begin. Zonder goede films of TV-series is er ook geen filmmarathon. Zorg voor een goeie variatie van films waarbij alle 'marathonlopers' kunnen kijken wat ze leuk vinden. Je hebt elkaar namelijk nodig, want in je eentje is elke marathon lang. Ook een filmmarathon. Voor een uitgebalanceerd film menu, hebben we een lijst met 22 Netflix tips samengesteld waarmee je nóg meer uit je Netflix abonnement kunt halen.


2. Goed geluid
2. Goed geluid visual

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat, wanneer je naar TV / film kijkt, je eerder afhaakt wanneer het geluid slecht is dan wanneer het beeld onder de maat is. Zeker als je veel films gaat kijken, is goed geluid onontbeerlijk. Zorg er dus voor dat je audio systeem op de juiste manier staat opgesteld. De ideale surround opstelling is een Soundbar inclusief draadloze subwoofer en twee draadloze speakers als achterspeakers.


3. Goed beeld
Goed beeld visual

Ga je lang naar je TV staren, dan is het belangrijk dat je blik in mooi beeld gedijd. Let hierbij niet alleen op de kwaliteit van het beeld (S-UHD bevat de meeste pixels en levert hierdoor de meest vloeiende beelden) maar ook naar de vorm van het beeldscherm. Een curved TV zuigt je nóg meer de film in dan een flat screen.


4. Goede vrienden
geod vrienden visual

Ook al bij onze eerste essential genoemd: zorg ervoor dat je niet alleen je marathon gaat lopen. Moeten zij per sé naast je op de bank zitten? Neuh … Met apps als Rabbit kun je met maximaal 10 vrienden van over de hele wereld tegelijkertijd naar een film kijken én via een chatscherm elkaar van commentaar voorzien (lees: wakker houden).


5. Goeie microgolf
MagneVisual

Tijdens een filmmarathon mag je geen moment van je films missen. Een microgolf naast de bank is misschien wat overdreven, maar dat ie snel je eten moet kunnen opdienen, is toch wel van belang. Deze microgolf heeft een speciale HotBlast functie ingebouwd, waardoor je met max 2300w in no-time je popcorn klaar hebt.


6. Gepersonaliseerde M&M's
mms

Hoe leuk het ook klinkt, een filmmarathon is gewoon hard werken. Het is zwaar, vermoeiend en ergens gewoon topsport. Zorg er dus voor dat je op de momenten dat je het zwaar gaat hebben, kleine momentjes van geluk kunt oproepen. Gepersonaliseerde M&M's bijvoorbeeld. M&M's met teksten als 'Run, Forrest, run' of 'You Rock(y)' kunnen nét het verschil maken.