Curved monitoren van Samsung krijgen lof van Harvard Medical School

Door Samsung België 07.07.2016

Home Technologie & innovatie

Curved Monitor Harvard Medical School Samsung

OLED, Ultra High Definition, gebogen schermen... De laatste jaren hebben we met heel wat innovaties kennis kunnen maken. Samsung, die altijd al voorliep op trends, wordt nu door universitair onderzoek van Harvard in de kijker gezet voor de kwaliteit van haar curved monitoren.

Meeslepende & comfortabele kijkervaring

" Dankzij innovatief design en een heel gamma kijkervriendelijke functies, zijn de gebogen schermen van Samsung geoptimaliseerd om de meest meeslepende, comfortabele en levendige visuele ervaring mogelijk te maken ", aldus Seog-gi Kim, Senior Vice-President, Visual Display Business bij Samsung. De voordelen van de gebogen schermen zijn talrijk. Recent onderzoek van de Harvard Medical School, waarvan de resultaten bekend werden gemaakt tijdens het jaarlijkse evenement van de Society of Information Display in San Francisco, belicht nu ook de knappe prestaties van de Samsung-beeldschermen in vergelijking met conventionele monitors in zake visueel comfort voor de kijker.

Computer Vision Syndrome

Onder leiding van Drs. Eli Peli en Gang Luo, keek het onderzoeksteam naar de gevolgen die blootstelling aan computerschermen op onze gezondheid kunnen hebben. Ze wilden ook te weten komen of gebogen schermen eventueel de symptomen van het Computer Vision Syndrome (CVS) zouden kunnen helpen te voorkomen of verminderen. Vermoeide ogen, wazig zicht of moeilijkheden om te focussen zijn een paar symptomen van CVS. Hoewel deze kwalen niet gevaarlijk zijn, blijven ze onaangenaam en schadelijk voor de productiviteit.

Samsung curved monitoren scoren hoger

Tijdens het onderzoek vroeg het team van Harvard mensen met een perfect zicht om naar content te kijken op een 34 inch curved monitor van Samsung alsook op een vergelijkbaar klassiek scherm. Uit de uitgebreide vragenlijsten die vóór en na de kijksessies werden ingevuld, is gebleken dat de symptomen van CVS bij aanzienlijk meer mensen toenamen na het kijken naar een klassiek scherm dan bij het kijken naar een gebogen scherm. In tegenstelling tot conventionele schermen komen de buigingen van curved monitoren overeen met de bolle vorm van het menselijk oog. Onze ogen moeten zich dus minder inspannen en zo krijgen we als kijkers een meer uniforme en comfortabele visuele ervaring. " De resultaten van de studie van de Harvard Medical School versterken nog maar eens onze belofte om kwalitatief hoge visuele omgevingen te bieden, en wij zullen nieuwe innovaties blijven brengen die de verwachtingen van onze klanten overtreffen ," concludeert Seog-gi Kim.