De kans is groot dat ook u inmiddels uw bankzaken regelt met uw GSM, maar in de winkel nog afrekent met een pinpas of creditcard. Dat gaat veranderen. Marktonderzoekers voorspellen namelijk dat we binnen een paar jaar allemaal met onze GSM aan de kassa afrekenen. Banken en financiële bedrijven investeren daarom flink in deze technologie. Steeds meer GSM’s zijn dan ook uitgerust met een NFC-chip. Hiermee kunt u veilig en snel informatie overbrengen tussen uw GSM en andere NFC-apparaten, zoals betaalsystemen. Maar u kunt er veel meer mee dan alleen veilig en snel betalen.

Hoe werkt het?

NFC (Near Field Communication) is een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van 10 centimeter. De chip in uw GSM communiceert met een ander NFC-apparaat, zoals betaalsystemen, GSM’s of NFC-tags. Het enige wat u hoeft te doen is met uw GSM een ander NFC-apparaat aan te raken. U kunt dan meteen informatie uitwisselen, zoals het uitvoeren van een betaling of het delen van foto’s en video’s. Doordat de NFC-lezer is ingebouwd in uw GSM hoeft u geen app meer te downloaden om een NFC-tag te lezen, zoals bij een QR-code. U hoeft ook geen wachtwoord in te voeren, zoals bij Wi-Fi.

Omdat de data alleen binnen een straal van 10 centimeter kan worden verzonden of ontvangen, is het een veilige manier van gegevens uitwisselen. Bluetooth heeft bijvoorbeeld een veel groter bereik, waardoor data gemakkelijker is te onderscheppen. Er wordt daarnaast ook gekeken naar de mogelijkheden om een wachtwoord in te stellen. Door het veilige karakter van NFC is het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het uitvoeren van betalingen. Een bekend voorbeeld van het gebruik van NFC is de applicatie KeyKash van de Keytrade Bank. Deze applicatie maakt het mogelijk om betalingen te doen van persoon tot persoon via GSM’s die een NFC-chip hebben ingebouwd.

Hoe gaat NFC mijn leven makkelijker maken?

NFC-codes worden dus al gebruikt ter vervanging van ID-passen, vervoersbewijzen en hotelkamersleutels. Maar u kunt er op veel meer manieren tijd mee besparen.

Met de Samsung TecTile app programmeert u thuis of op kantoor uw eigen NFC- tags. Zodra u een TecTile hebt gemaakt plaatst u de TecTile op een handige plaats, vervolgens raakt u de TecTile aan met uw GSM om de acties uit te voeren die in de TecTile staan. U kunt bijvoorbeeld een TecTile maken dat GSM’s verbinden met uw Wi-Fi netwerk. Heel handig voor gasten om te scannen, zodra ze bij u thuis binnenkomen! Uiteraard zijn er veel meer toepassingen te bedenken. Denk aan:


  • • Een tag naast uw bed die automatisch een alarm en airplane modus instelt;


  • • Een tag in de auto die Bluetooth en GPS inschakelt;


  • • Een tag die bij thuiskomst een bericht verstuurt of incheckt.

Een TecTile programmeren doet u eenvoudig met uw GSM en de Samsung TecTile app. De herschrijfbare TecTile tags zijn te koop in de GSM winkel.

Download de TecTile App >>