Stokstaartjes gespot! Hoe inspelen op rusteloos consumer behaviour?
Direct naar content

Welcome JUN! You have arrived at the new Samsung.com, designed just for you!

Content

Stokstaartjes gespot! Hoe inspelen op rusteloos consumer behaviour?

Door Samsung België 20.09.2016

Evolve Retail SMART Signage Customer behaviour

consumer behaviour

Het stokstaartje: guitig, graag gezien in de zoo en … rusteloos. Best ironisch, want de kijklustigen vertonen zelf stokstaartgedrag als ze uw winkel binnenwandelen. Ze zijn dan gejaagd en alert. En worden constant van uw promotiescherm weggelokt door hun smartphone. Hoe zet u dat consumer behaviour naar uw hand?

Laat ons beginnen met wat educatief entertainment. In de hoofdrol: een stokstaartje (Engels: meerkat) dat over de dierentuin van Melbourne waakt.

Klantengedrag in een nieuwe pels

Vergelijk nu de klant van vandaag. Die kijkt al even druk in het rond. En focust om de paar seconden op een ander scherm of kanaal – een fenomeen dat  meerkat-ing   heet. Die spontane reflex wordt ingegeven door onze toenemende (mobiele) mediaopties. Keerzijde van de medaille? We zijn geen lange concentratie meer gewend. En daar zal niet snel verandering in komen.

Concreet: de displays die uw winkelaanbod promoten krijgen concurrentie van smartphones, tablets en smartwatches. Wat uitmondt in consumer behaviour  waarbij klanten constant zijn afgeleid.

Gelukkig kunt u dat tegengaan en meteen ook extra kleur geven aan de beleving van uw klant. 

Navigeer stokstaartjes in hun consumer behaviour

Oké, technologie verstoort de customer journey die u voor uw klanten hebt uitgestippeld. Maar met diezelfde technologie leidt u ze ook terug naar uw mediastroom. Sleutel daarvoor aan uw digital signage :     

  • Drijf uw helderheid op. Een hoge helderheid grijpt de aandacht van de kijker sneller.
  • Versterk de contrasten van uw display of LFD. Zo spatten uw beelden van het scherm met een levendigheid die uw klanten geboeid houdt.
  • Lok blikken met beweging. We zijn en blijven dieren, geprogrammeerd om beweging in ons gezichtsveld meteen te registreren. U hoeft geen Hollywood-actie uit te zenden, maar uw beelden mogen best flitsen.
  • Lok blikken met … geluid. Nóg een element waarop we als zoogdieren gefixeerd zijn. Geluid wakkert de nieuwsgierigheid aan – zelfs voor beelden buiten ons blikveld. Al kan het ook ietwat opdringerig zijn.


Relevante content bekroont uw instore-promotie

Wilt u het consumer behaviour in uw winkel doeltreffend beïnvloeden? Beperk u dan niet tot een opgedreven contrast of volume. Want als mediagebruikers knappen we af op content die voor ons niet relevant is. Ons hart klopt alleen sneller van dingen die bij onze leefwereld aansluiten. Graag in een speelse, creatieve verpakking.

Social media zijn geknipt voor die aanpak. Net als de displays in uw winkel. En combineert u beide? Dan stijgen uw ‘ kijkcijfers ’ nog meer. Speel bijvoorbeeld in op een feit uit de actualiteit: knipoog via het social channel op uw beeldscherm naar de Rode Duivels, een jongerenhype, de nationale feestdag, … Zo beroert u gegarandeerd de antennes van uw klant. En kijkt die toch op zijn smartphone? Dan verschijnt u misschien wel op zijn Facebook-feed.

Gelieve de meerkat … te voederen

Waarom gebruikt u de beperkte concentratie van uw klant trouwens niet in uw voordeel? U weet dat hij watertandt van parallelle informatiestromen . Toon dus bijvoorbeeld uw nieuwste promoties naast een van uw Pinterest-borden. Of combineer ze met een behind the scenes -filmpje van uw winkel.

Op uw bestellijst: een display met System-on-Chip-technologie (SoC). In dat omnifunctionele beeldscherm zit een volledige computer, samengebald op één chip. En dat is ideaal om meerdere inputsignalen simultaan uit te zenden: social media, afbeeldingen, video, ...

Het resultaat laat zich raden: u krijgt meer vat op consumer behaviour . En de stokstaartjes onder uw klanten verliezen hun smartphone even uit het oog. Want hun honger naar informatie is gestild.