Dus jij bent zo iemand die altijd op zoek is naar het nieuwste van het nieuwste? Een echte 'gadgetgeek'? Dan ben je bij Samsung aan het goede adres. Daar houden wij namelijk ook van. En niet nieuw omdat het per se nieuw moet zijn (we zijn de eerste om toe te geven dat oudere modellen zoals de Samsung Galaxy S4 ook nog prima voldoen). Wel omdat we geloven dat het altijd beter kan én de ontwikkelingen in deze markt nou eenmaal snel gaan. Wat zijn de nieuwste smartphones en wat zijn de trends?

De grootste vernieuwing tot nu toe: Samsung Galaxy S7

Op het moment van schrijven van dit stuk zijn onze nieuwste mobiele telefoons de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 edge. Dit zijn onze topmodellen, waar we bijzonder trots op zijn. Maar onze nieuwste smartphones zijn niet alleen de topmodellen. Ook toestellen uit de middenklasse zagen nieuwe modellen in 2015 verschijnen. Bijvoorbeeld de eenvoudige maar veelzijdige Galaxy Trend 2 Lite en de Galaxy J5. Natuurlijk mogen we de Samsung Galaxy S6, Galaxy G6 edge en als Galaxy S6 edge+ niet vergeten.


Nieuwste smartphones vergelijken?

Ieder jaar, of eigenlijk meerdere keren per jaar, verschijnen er nieuwe smartphones. Hoe maak je tussen al dat smartphone-geweld nu de goede keuze? Het begint bij weten wat je wilt. Pas dan kun je goed smartphones vergelijken. Natuurlijk hoef je niet elk jaar een nieuwe smartphone te kopen. Als je slim kiest, dan kun je makkelijk een paar jaar met je nieuwe smartphone vooruit. Vooropgesteld dat je dat wilt, want omdat de ontwikkelingen zo snel gaan, zijn de verleidingen om toch weer een nieuw toestel te kopen ook groot.


Een mogelijkheid bij het beoordelen welke nieuwe smartphone voor jou het meest geschikt is, is de keuze voor het besturingssysteem. Elk systeem heeft zo z'n voor- en nadelen en het is aan jou om je voorkeur uit te spreken voor een Windows-, iOS- of een Android-besturingssysteem. Hoe hoger de versie van de software, hoe langer je nieuwe smartphone weer mee kan.


Maar behalve de software gaat het voor veel mensen ook om de 'looks'. Een witte of een zwarte telefoon? Of misschien toch een frivoler kleurtje? Iets met metaal en glas voor een luxe uitstraling? Toch een 'doe-maar-gewoon'-telefoon? Voor elk van deze opties heeft Samsung het perfecte toestel. Kijk maar op onze overzichtspagina met de nieuwste smartphones.


Trends bij de nieuwste smartphones

Visual1

We zien een groeiende vraag naar high end-modellen. Kopers van smartphones zijn steeds meer op zoek naar toestellen die er ook mooi uitzien als ze niet gebruikt worden. Bouwkwaliteit en design worden steeds belangrijker gevonden. Logisch, want als je flink in de buidel tast voor het nieuwste model telefoon, dan wil je wel dat hij een tijdje mee kan én er degelijk uitziet. Maar er wordt ook steeds vaker de keuze gemaakt voor een scherm van hoge kwaliteit en een supersnelle chip.


Smartphones worden steeds 'smarter'. De nieuwste apparaten houden bijvoorbeeld een vinger aan de pols bij je gezondheid en geven je de mogelijkheid om jouw leven live via YouTube uit te zenden. Een andere trend is dat smartphones zich naadloos moeten kunnen verbinden met andere apparaten in huis, zoals televisies, om bijvoorbeeld filmpjes op het grote scherm te kunnen bekijken. Ook betalen met je smartphone lijkt met de nieuwste generatie te gaan doorbreken.


S7: het nieuwe vlaggenschip van Samsung

We zijn er trots op te kunnen zeggen dat alle trends van dit jaar samenkomen in ons nieuwste vlaggenschip: de Samsung S7-serie. Deze telefoon heeft een robuuste kwaliteit, een zeer aantrekkelijk design en in de edge-variant een zeer opvallend voorkomen. Maar ook in het gebruik is de telefoon ongeëvenaard. Met de camera maak je sublieme foto's in het donker, het laden gaat supersnel en de nieuwste chipset zorgt voor spectaculaire prestaties. Ja, als je op dit moment een nieuwe smartphone moet kiezen, dan ben je uitstekend af met de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 edge.


Nieuwe smartphones in 2016 en verder

Natuurlijk gaan we bij Samsung na het succes van de Galaxy S7-serie niet op onze lauweren rusten. Achter de schermen wordt natuurlijk hard gewerkt aan de opvolgers van onze andere modellen.


Wil je in 2016 als eerste op de hoogte blijven van de nieuwste smartphones van Samsung, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.