Hoe gebruik ik mijn Samsung Odyssey OLED G8 Gaming Monitor?

Afbeelding van een Odyssey OLED G8-gamingmonitor.

De nieuwe Samsung Odyssey OLED G8 Gaming Monitor beschikt over levendige kleuren en puur zwart met superieur contrast. Bovendien bevat het een Ultra-WQHD-scherm (3440 x 1440) met een 21:9-verhouding en een slank metalen ontwerp. Met zijn snelle responstijd van 0,1 ms en vernieuwingssnelheid van 175 Hz ervaar je een vrijwel directe reactietijd tijdens het gamen.

Let op: Als je problemen ondervindt met jouw Samsung Odyssey OLED G8 Gaming Monitor, controleer dan of er beschikbare software-updates zijn. Schermafbeeldingen en menu's van apparaten kunnen verschillen, afhankelijk van het model en de softwareversie..

Bij het afspelen van 21:9-content van OTT-apps (over-the-top), wordt de inhoud mogelijk niet op volledig scherm afgespeeld, afhankelijk van het beleid van de inhoudsprovider.

Deze afbeelding toont de verschillende invoerpoorten van een Samsung Odyssey OLED G8-monitor
1 DC 20V: Verbindt met de AC/DC adapter.
2 MINI DP: Verbindt met een PC door middel van een MINI DP kabel.
3 MICRO HDMI: Verbindt met een extern apparat door middel van de High Speed HDMI gecertificeerde kabel geleverd door Samsung.
4 USB-C Upstream: Verbindt met een bron door middel van een USB Type C kabel. Zorg er tijdens het verbinden voor dat je een USB Type-C 3.1 Gen2 10G kabel gebruikt zodat het scherm goed wordt weergegeven. De USB Type-C poort kan worden gekoppeld aan een Notebook, mobiel toestel of camera.

Let op: Kabels van lagere versies ondersteunen de video-invoerfunctie (Displayport ALT) niet. Er wordt maximaal 65W laadvermogen ondersteund. De oplaadsnelheid kan variëren, afhankelijk van het aangesloten apparaat.

5 USB-C Downstream: Verbindt met een USB apparaat, zoals een toetsenbord of muis. Je kunt de USB-poorten toewijzen aan de monitor of aan het apparaat dat is aangesloten op de USB-C door naar Menu te gaan en vervolgens op Instellingen te klikken. Ga nu naar Alle instellingen, selecteer vervolgens Verbinding en klik vervolgens op Beheer van externe apparaten. Selecteer USB-broninstelling.

Let op: Er wordt maximaal 15W laadvermogen ondersteund. De oplaadsnelheid kan variëren, afhankelijk van het aangesloten apparaat.

Je kunt je monitor bedienen met de Jog Controller-knop aan de achterkant van de monitor.

Deze grafische weergave toont een bedieningspaneel, navigatieknop, microfoon en schakelaar op de Samsung Odyssey OLED G8-monitor

A. Bedieningsmenu

Overzicht van de verschillende opties in het bedieningsmenu van een Samsung Odyssey OLED G8 monitor
  • Home: Het startscherm verschijnt.
  • Instellingen: Er wordt een menu weergegeven om de instellingen van de monitor te wijzigen. Wanneer de spelmodus is ingeschakeld, kun je de knop Instellingen ingedrukt houden om de Game Bar te activeren.
  • Return: Verlaat het functiemenuscherm.
  • Source: Je kunt de ingangsbron wijzigen. De externe invoer wordt onderaan het scherm weergegeven.
  • Power: De monitor wordt in- of uitgeschakeld.

B. Controller-knop

• Drukknopje: Geeft het bedieningsmenu weer. Selecteer of voer een bepaalde actie uit in het menu.
  • Pauzeknop: De huidige functie stopt.
  • Omhoog/Omlaag-knop: Verandert het kanaal.
  • Links/Rechts-knop: Wijzigt het volume.

Let op: Afhankelijk van de situatie werken de knoppen mogelijk anders.

C. Microfoon

D. Microfoon schakelaar

Je kunt de microfoon in- of uitschakelen met behulp van de schakelaar aan de onderkant van de monitor. Als de microfoon is uitgeschakeld, zijn alle microfoongerelateerde spraak- en geluidsfuncties niet beschikbaar.

Let op: De positie en vorm van de microfoonschakelaar kunnen per model verschillen. Microfoongegevens worden niet opgeslagen.

E. Power indicator

• Het LED lampje gaat aan wanneer de monitor is uitgeschakeld.
  • Het LED lampje knippert wanneer de monitor in de stand-bymodus gaat. Als er 60 seconden verstrijken zonder signaal, gaat de monitor naar de stand-bymodus. Het scherm wordt weer ingeschakeld wanneer een signaal wordt ingevoerd of een knop op de afstandsbediening wordt ingedrukt.

Let op:

• De kleur en vorm van de onderdelen kan afwijken van de afbeelding.
  • Het scherm wordt mogelijk gedimd als de beschermfolie op het SAMSUNG-logo of de onderkant van de monitor niet wordt verwijderd.
  • Wanneer je de knoppen (behalve de aan/uit-knop) op de Samsung Smart-afstandsbediening gebruikt, knippert het ontvangende LED lampje niet.

Als er geen extern ingangssignaal is, gaat het beeldscherm van de monitor na een bepaalde tijd in de standby-modus. Je kunt de duur van de stand-by modus kiezen in het Timer Standby-Modus menu. Nadat de ingestelde tijd is verstreken, gaat het scherm automatisch in de standby-modus. De standaardtijd is 60 seconden. Je kunt deze echter ook instellen op 30 of 90 seconden.

1 Druk op de Home knop op de afstandsbediening en ga vervolgens naar Menu.
2 Klik op Instellingen en vervolgens op Alle Instellingen.
3 Selecteer nu Algemeen & Privacyen selecteer dan Systeem-Manager.
4 Selecteer Tijd en selecteer vervolgens Timer Standby-Modus.
5 Kies uit 30, 60 of 90 secondes.
Odyssey OLED G8-monitor slaapmodus timeropties in één oogopslag

• 3440 x 1440 @ 120 Hz or 3440 x 1440 @ 175 Hz wordt niet ondersteund bij aansluiting op een PC.

Als je 3440 x 1440 @ 120 Hz of 3440 x 1440 @ 175 Hz niet kunt instellen, zorg er dan voor dat Spelmodus is ingeschakeld. Om de Spelmodus in te schakelen, ga je naar Menu, selecteer je Instellingen en vervolgens Alle instellingen. Klik op Spel en selecteer vervolgens Spelmodus. Terwijl de spelmodus is ingeschakeld, is de optimale weergaveresolutie 3440 x 1440 @ 120 Hz en de hoogste resolutie is 3440 x 1440 @ 175 Hz (Freesync/VRR). Zorg ervoor dat de grafische kaart van je pc up-to-date is en dat je een gecertificeerde en compatibele HDMI-kabel gebruikt.

Let op: De FreeSync (VRR)-functie werkt alleen in HDMI-modus en DisplayPort-modus. Schakel de FreeSync-functie van de AMD grafische kaart in.

• Het pc-scherm verschijnt niet of flikkert

Als het scherm niet verschijnt of de pc niet wordt herkend, controleer dan de stroomvoorziening en sluit de HDMI-kabel opnieuw aan. Als het probleem aanhoudt, zorg er dan voor dat de pc niet in de slaapstand staat en stel Ingangssignaal Plus in op AAN door naar Menu te gaan en Instellingen te selecteren. Klik dan op Alle instellingen, selecteer vervolgens Verbinding en selecteer vervolgens Beheer van externe apparaten. Selecteer Ingangssignaal Plus.

• Het weergegeven beeldformaat past niet op het scherm, de naam van het apparaat is "Onbekend" of de optie Expertinstellingen wordt in grijs weergegeven

Bewerk de naam van het externe apparaat om dit op te lossen. Bij aansluiting op een pc moet de naam worden ingesteld op "PC". Ga naar Menu, selecteer Verbonden apparaten en selecteer vervolgens HDMI. Druk op de pijl-omlaag en klik vervolgens op Bewerken om de naam van het externe apparaat te bewerken.

Lees meer over:

• Problemen met scherminbranding of beeldretentie op OLED monitor oplossen.

• Problemen met beeldverschuiving op mijn OLED monitor oplossen.
  • Logodetectie en schermbeveiligingsfuncties op Samsung OLED monitoren.