Hoe SmartThings te gebruiken om je wasmachine te bedienen?

SmartThings app om je wasmachine te bedienen

Het is het tijdperk van slimme apparaten en wasmachines hebben zich aangesloten bij de club. Samsung biedt vele SmartThings compatibele modellen aan, waaronder de FlexWash modellen. Na het toevoegen van je wasmachine aan je SmartThings-account, ben je klaar om het meeste uit je SmartThings-account te halen.

Het toevoegen van elk soort apparaat aan SmartThings is eenvoudig:

Let op: Zorg ervoor dat je de SmartThings-app (beschikbaar voor Android of iOS) op je telefoon hebt geïnstalleerd.

1 Open SmartThings app, tik vervolgens op Toevoegen (plus pictogram) en tik vervolgens op "Apparaat".
2 Tik onder het gedeelte Op apparaattype op "Wasmachine" en tik vervolgens op "Samsung".

Je kunt ook zoeken naar het apparaat onder de sectie Op merk, door de zoekbalk te gebruiken, of door te tikken op "QR-code scannen" of “Dichtbij scannen. Gebruik vervolgens de instructies op het scherm om het apparaat in te stellen.

Voeg je wasmachine toe aan SmartThings

Als je wilt weten welke modellen met SmartThings werken:

1 Open SmartThings app, tik vervolgens op Toevoegen (plus pictogram) en tik vervolgens op "Apparaat".
2 Tik onder de rubriek Op merk op "Samsung" en vervolgens op "Wasmachine".
3 Tik ten slotte op "Ondersteunde apparaten" en kijk vervolgens in de lijst voor jouw wasmachinemodel.

Met SmartThings bent je niet langer gedwongen om in de buurt van je wasmachine te blijven en te luisteren naar het signaal. Je telefoon, Samsung Smart TV of Family Hub koelkast kan jou waarschuwen wanneer de wascyclus klaar is, als de Smart Control status verandert, of als er fouten optreden.

Als je meldingen moet uitschakelen:

1 Open de SmartThings-app en tik vervolgens op Menu (drie horizontale lijnen).
2 Tik op Instellingen (tandwiel) en tik vervolgens op de schakelaar naast Meldingen.
Overschakelen naar meldingen

Let op: SmartThings-meldingen staan standaard aan, dus je krijgt automatisch meldingen zodra je wasmachine is verbonden.

Gebruik SmartThings en Smart Control om de cycli voor je wasmachine in te stellen.

Stel cycli in voor je wasmachine

Doe er je wasgoed in, voeg je wasmiddel toe, sluit de deur en druk vervolgens op Smart Control.

1 Open de SmartThings-app en tik vervolgens op Menu (drie horizontale lijnen).
2 Tik op Alle apparaten en selecteer je wasmachine.
3 Tik op de momenteel geselecteerde cyclus. Selecteer de cyclus die je wilt uitvoeren en tik vervolgens op OK.
4 Veeg naar boven om extra opties te selecteren, zoals de temperatuur of de centrifugesnelheid, en tik vervolgens op Start.

Standaard schakelt Smart Control uit als de deur wordt geopend of als de cyclus is voltooid. Je kunt Smart Control aanhouden door de instelling ‘Blijf verbonden’ in te schakelen. Om dit te doen, veeg je omhoog en selecteer je de optie Smart Control en vervolgens selecteer je ‘Blijf verbonden’. Dit is nuttig als je een tweede cyclus na de eerste wilt uitvoeren.

Bixby-enabled modellen bieden cycli in SmartThings aan die niet beschikbaar zijn op het bedieningspaneel van de wasmachine. Wanneer een van deze is geselecteerd, zal het paneel aangeven dat de gedownloade cyclus loopt. Heb je je telefoon niet altijd bij je? Dat geeft niet. Je kunt een van de in te stellen downloadbare cycli als standaard voor toekomstig gebruik kiezen wanneer je de gedownloade cyclus op het paneel selecteert.

Let op: Als je een FlexWash-wasmachine hebt, kunnen beide machines onafhankelijk van elkaar worden bewaakt en bestuurd, maar je moet toch de deur sluiten en Smart Control voor elke machine inschakelen.

Hoe weet je, met zoveel cycli en opties, welke je moet gebruiken? SmartThings heeft een oplossing met de Wasplanner.

Wasplanner functiie
1 Open de SmartThings-app en tik vervolgens op Menu (drie horizontale lijnen).
2 Tik op Alle apparaten en selecteer uw wasmachine.
3 Tik op Wasplanner om de functie te openen. Selecteer de soorten wasgoed die je wast en tik vervolgens op Volgende. Als je de typen selecteert, kunnen er tips verschijnen om je te helpen meer uit je wasmachine te halen.
4 Selecteer de kleur en het bodemniveau en tik vervolgens op Krijg programma. Er verschijnt een lijst met voorgestelde cycli en temperatuurinstellingen.
5 Laad je wasmachine, inclusief wasmiddel en additieven, sluit de deur en tik Smart Control.
6 Veeg op je mobiele apparaat omhoog of omlaag om een aanbevolen cyclus te selecteren en tik vervolgens op Start om de cyclus te beginnen.

Heb je geen idee wanneer je thuis bent? Zolang je de deur sluit en op Smart Control drukt voordat je weggaat (en niet vergeet het wasmiddel in te doen), kun je wachten met het gebruik van de Wasplanner totdat je een beter idee hebt van wanneer je thuis zult zijn.

Selecteer Laundry Planner om je kleding te wassen

We weten allemaal dat je de was niet in de wasmachine moet laten zitten als de cyclus voorbij is (het kan beschimmeld worden), wat betekent dat je er moet zijn om het zo snel mogelijk naar de droger te brengen. Maar als je een drukke dag voor de boeg hebt en een tijdje niet thuis bent, kun je met de Laundry Planner aangeven wanneer je de cyclus wilt beëindigen. Het zal de aanbevolen cycli opsommen die binnen dat tijdsbestek passen, zodat je gewoon op Start kunt drukken en het kunt vergeten.

1 Laad je wasmachine, inclusief wasmiddel en additieven, sluit de deur en tik vervolgens Smart Control.
2 Open de SmartThings-app en tik vervolgens op Menu (drie horizontale lijnen).
3 Tik op Alle apparaten en selecteer jouw wasmachine. Tik op Wasplanner om de functie te openen.
4 Veeg de selectieknop langs de buitenste rand van de cirkel om de gewenste eindtijd te selecteren. De cycli die beschikbaar zijn om te passen in het gevraagde tijdsbestek zullen worden vermeld.
5 Veeg ten slotte omhoog of omlaag om een beschikbare cyclus te selecteren en tik vervolgens op Start. De wasmachine zal direct beginnen met het voelen van het gewicht, en zal dan wachten met het starten van de cyclus tot het juiste moment.

Wilt je de wascyclus controleren terwijl deze aan de gang is?

Wasbeurt in uitvoering
1 Open de SmartThings-app en tik vervolgens op Menu (drie horizontale lijnen).
2 Tik op Alle apparaten en selecteer jouw wasmachine.

De huidige status wordt weergegeven. Je zult zien wat voor soort cyclus er loopt, welke pictogrammen er aanstaan en wanneer het wordt verwacht, net alsof je vlak voor staat.