Bescherm je Galaxy-apparaat met de nieuwe functie Automatisch blokkeren

Het besturingssysteem One UI 6 (Android-versie 14) biedt verbeterde beveiliging via de functie 'Automatisch blokkeren', die te vinden is in de instellingen voor Beveiliging en Privacy. Wanneer 'Automatisch blokkeren' is ingeschakeld, beschermt deze functie je Galaxy-apparaat en gegevens door de installatie van apps van ongeautoriseerde bronnen te voorkomen, malware te controleren en kwaadaardige activiteiten te blokkeren.

"Samsung Galaxy-telefoon met het pictogram Beveiliging en Privacy. "
Instellingenscherm voor de Automatisch blokkeren. Instellingenscherm voor de Automatisch blokkeren.

Stap 1. Schakel de functie 'Automatisch blokkeren' in door naar Instellingen > Beveiliging en privacy > Automatisch blokkeren > Aan te gaan.

Licentie voor eindgebruikers van McAfee en Privacybeleid van McAfee. Licentie voor eindgebruikers van McAfee en Privacybeleid van McAfee.

Stap 2. Lees de eindgebruikerslicentie en het privacybeleid en klik op Akkoord. Dit pop-upvenster verschijnt niet altijd, afhankelijk van je land of regio.

Opmerking: Wanneer de functie 'Automatisch blokkeren' is ingeschakeld, kan 'Onbekende apps installeren' niet worden uitgevoerd en kan 'App-beveiliging' niet worden uitgeschakeld.

De functie 'Automatisch blokkeren' beschermt je apparaat en gegevens tegen schadelijke apps door alleen de installatie van apps uit geautoriseerde winkels toe te staan. Als je probeert apps te installeren uit onbekende of ongeautoriseerde bronnen, ontvang je een pop-up waarschuwing die voorkomt dat je doorgaat met de installatie.

Pop-up waarschuwing voor het installeren van een app van een onbekende bron.

Opmerking: Het menu 'Onbekende apps installeren' is uitgeschakeld en kan niet worden gewijzigd wanneer de functie 'Automatisch blokkeren' is ingeschakeld.

'App-beveiliging' wordt automatisch ingeschakeld wanneer 'Automatisch blokkeren' op 'Aan' staat. Deze instelling biedt extra bescherming tegen virussen en spyware door beveiligingscontroles uit te voeren en verdachte activiteiten te scannen telkens wanneer een nieuwe app wordt geïnstalleerd. Als er beveiligingsproblemen worden gedetecteerd, ontvang je een waarschuwing en krijg je de mogelijkheid om de installatie van problematische apps te blokkeren.

Instellingenscherm 'App-beveiliging'.

Opmerking: De instelling 'App-beveiliging' is ingeschakeld en kan niet worden uitgeschakeld als de functie 'Automatisch blokkeren' op 'Aan' staat.

'Automatisch blokkeren' zorgt ervoor dat schadelijke laadstations, computers en apparaten geen opdrachten kunnen sturen naar je Galaxy-apparaat wanneer deze via een USB-kabel is verbonden. Deze beveiliging voorkomt ongeoorloofde toegang en manipulatie van je apparaat en gegevens via USB-opdrachten.

Optie 'Opdrachten via USB-kabel worden geblokkeerd' in de instellingen voor 'Automatisch blokkeren'.

Een van de geavanceerde instellingsopties binnen 'Automatisch blokkeren' is de mogelijkheid om 'Beveiliging van berichten-apps' in te schakelen. De Samsung Message Guard blokkeert afbeeldingen waarvan wordt vermoed dat ze schadelijke media-inhoud of malware bevatten in berichtenapps, inclusief apps van derden, om ervoor te zorgen dat je apparaat en gegevens goed beschermd zijn.

Optie 'Beveiliging van berichten-apps' in de geavanceerde instellingen van 'Automatisch blokkeren'.

Opmerking: Deze instelling is van toepassing op berichten-apps van derden.

Nog een geavanceerde instellingsoptie van 'Automatisch blokkeren' is het blokkeren van software-updates via een USB-kabel. Deze functie voorkomt de installatie van kwaadaardige systeemsoftware vanaf een bron die fysiek is verbonden met je apparaat.

Optie 'Software-updates via USB-kabel blokkeren' in de geavanceerde instellingen van 'Automatisch blokkeren'.