Functies van Samsung Zoeken

Met Samsung Zoeken kun je je locatie met familie en vrienden delen en eenvoudig je zoekgeraakte apparaten (zoals Galaxy-telefoons, tablets, horloges, oordopjes en S Pens) of die van je familie terugvinden. Je kunt ook de locatie van tags controleren die bijvoorbeeld aan waardevolle items of aan je hond zijn bevestigd.

Diverse Galaxy-apparaten verbonden met de Samsung Zoeken-app

Opmerkingen:

• Samsung Zoeken wordt ondersteund op alle Galaxy telefoons/tablets met One UI 2 (Android Q OS) of later.
  • Samsung Zoeken wordt meegeleverd als vooraf geïnstalleerde app op nieuwe apparaten met versie One UI 6.1. Voor apparaten die zijn geüpgraded naar One UI 6.1 kan de app worden gedownload vanuit de Galaxy Store.

Tabblad Personen: Deel je locatie met familie en vrienden

Je kunt je locatie delen met je familieleden en contacten die de app ook gebruiken en een tijdslimiet instellen voor hoelang ze jouw locatie kunnen zien. De persoon met wie je jouw locatie deelt, kan ook zijn of haar locatie met jou delen.

Tabblad Personen in de app Samsung Zoeken Tabblad Personen in de app Samsung Zoeken

Tabblad Apparaten: Vind je apparaat of het apparaat van een familielid

Je kunt de locaties van je apparaten en die van je familieleden op de kaart in Samsung Zoeken zien. Je kunt ook een navigatie-app gebruiken om vanaf jouw locatie naar een specifiek apparaat te navigeren. Als je je telefoon verliest, kun je het apparaat via Samsung Zoeken van een familielid vinden met wie je van tevoren jouw apparaatlocatie hebt gedeeld of door in te loggen op de Samsung Zoeken-website (https://samsungfind.samsung.com).

Tabblad Personen in de app Samsung Zoeken Tabblad Personen in de app Samsung Zoeken

Tabblad Items: Volg persoonlijke items

Je kunt Samsung Zoeken gebruiken om SmartTags met je telefoon te koppelen, zodat je je persoonlijke spullen of huisdieren kunt volgen. Als je de SmartThings-app al hebt gebruikt om je SmartTags (of andere trackerproducten) met je telefoon te koppelen, kun je die apparaten vinden onder het tabblad Items in Samsung Zoeken.

Tabblad Items in de app Samsung Zoeken Tabblad Items in de app Samsung Zoeken

V. Is deze app hetzelfde als SmartThings Find?
A. Deze app biedt vergelijkbare functies als SmartThings Find, maar Samsung Zoeken is een andere app.

V. Wat is het verschil? (Het is dezelfde app om verloren apparaten te vinden.)
A. De bestaande SmartThings Find-app geeft de locatie en andere informatie weer van apparaten. Je kunt ook de locatie van het apparaat van een kind delen op basis van de familiegroep van het Samsung-account en het SmartThings-lid op basis van locatie.

De Samsung Zoeken-app heeft een aanvullende functie Personen en diverse handige tabbladen (zoals Personen, Apparaten en Items), afhankelijk van wat je wilt zoeken. Bovendien kun je eenvoudig de apparaten en locaties van je familieleden delen en controleren op basis van de familiegroep van het Samsung-account.

V. In welke landen wordt de Samsung Zoeken-app ondersteund?
A. Samsung Zoeken is beschikbaar in landen over de hele wereld, behalve China.

V. Is de service "Zoek mijn apparaat" die ik met SmartThings Find gebruikte niet langer beschikbaar?
A. Je kunt nog steeds de service "Zoek mijn apparaat" in SmartThings Find gebruiken.

V. Welke apparaten worden op het tabblad Apparaten weergegeven?
A. Apparaten (zoals Galaxy-telefoons, Galaxy-tablets, Galaxy Books en op zichzelf staande horloges) die kunnen worden gebruikt door rechtstreeks op het apparaat in te loggen met je Samsung-account, evenals andere apparaten (zoals Buds, horloges en S Pens) die verbonden zijn met een mobiel apparaat via BLE (Bluetooth low energy).

V. De locatie die wordt weergegeven op het tabblad Personen is eigenlijk de locatie-informatie van het apparaat, dus wat is het verschil tussen dit tabblad en het tabblad Apparaten?
A. Het tabblad Personen toont de locatie van het apparaat dat een gebruiker heeft ingesteld als het representatieve apparaat waarmee de gebruiker bij het Samsung-account is ingelogd. Als de gebruiker echter meerdere apparaten bezit, wordt duidelijk aangegeven welk apparaat de huidige locatie van de gebruiker vertegenwoordigt. Dit is belangrijk als het gaat om de veiligheid van familieleden, vrienden en andere contacten.

V. Wat is het verschil tussen het tabblad Items en het tabblad Apparaten?
A. Het tabblad Items bevat trackerapparaten, zoals SmartTags, en andere items die apparaatregistratie vereisen via de SmartThings-app. Het tabblad Apparaten bevat apparaten met een Samsung-account (telefoons, tablets, Galaxy Books, enz.) evenals items die zijn verbonden met het ouderapparaat via BLE (Buds, watches, S Pens, enz.).

V. Wanneer ik naar het tabblad Items ga, word ik gevraagd om de SmartThings-app te downloaden. Waarom gebeurt dit?
A. Om een tracker te gebruiken, zoals een SmartTag, moet deze geregistreerd zijn in SmartThings. SmartTag-registratie- en beheerfuncties worden geleverd via SmartThings en Samsung Zoeken biedt de locatie- en deelfuncties van geregistreerde SmartTags.

V. De locatie op de tabbladen Personen, Apparaten en Items is sinds gisteren niet meer bijgewerkt.
A. Samsung Zoeken werkt de locatie niet automatisch bij wanneer je naar het tabblad Apparaten of Personen gaat.

Volg de onderstaande stappen om de locatie bij te werken nadat je Samsung Zoeken hebt geopend.

1. Selecteer het tabblad Apparaten > Tik op Vernieuwen (bij titel).
  2. Selecteer het tabblad Personen > Tik op Vernieuwen (bij titel).
  3. Selecteer het tabblad Items > Selecteer het gewenste item om bij te werken > Tik op Vernieuwen (bij titel).

V. Ik kan in de Samsung Zoeken-instellingen alleen Google Maps selecteren onder "Navigatie-app". Mijn andere geïnstalleerde navigatie-apps (Waze en AmiGO) worden niet herkend en worden daar niet weergegeven.
A. Samsung Zoeken ondersteunt momenteel alleen Google Maps als navigatie-app.

V. Waar wordt het batterijniveau van SmartTags weergegeven?
A. Je kunt het batterijniveau zien op de SmartTag-informatiepagina wanneer je het menu Meer van de Tag in de app selecteert.

V. Waar staat het resterende batterijpercentage voor telefoons in het tabblad Personen?
A. Het tabblad Personen biedt een locatiedeelfunctie met familie en vrienden (personen) op basis van je Samsung-account. Je kunt het resterende batterijpercentage en andere informatie vinden op het tabblad Apparaten.

V. Ik kan mijn horloge niet vinden in de app Samsung Zoeken, maar wel al mijn andere apparaten. Al mijn apparaten zijn ingelogd bij mijn Samsung-account, alle machtigingen zijn verleend en alle instellingen zijn gemaakt. Ik ben verbonden via Bluetooth of op hetzelfde wifi-netwerk. Ook het zoeken in de buurt werkt niet. Wat zou hiervan de reden kunnen zijn?
A. Controleer of je horloge wordt weergegeven in de apparatenlijst van je Samsung-account (Instellingen > Samsung account > Apparaten). Als het niet op de lijst staat, controleer dan de apparaatregistratie. Als het behalve in Samsung Zoeken ook op andere plaatsen ontbreekt, is er mogelijk aanvullende informatie nodig.

V. Kan ik selectief mijn locatie of de locatie van mijn apparaat verbergen zonder het aan iemand te vertellen? Ik heb een geheim apparaat, zelfs voor mijn familie.
A. Als je meerdere apparaten geregistreerd hebt bij hetzelfde Samsung-account, kun je niet per apparaat selecteren om het delen van locatie- en apparaatinformatie met je familie in Samsung Zoeken te accepteren of af te wijzen. Je kunt alleen het delen accepteren of weigeren op basis van alle apparaten die bij je Samsung-account geregistreerd zijn.

V. Blijft mijn locatie zichtbaar aan anderen? Kan iemand anders mijn locatie blijven controleren? Wordt mijn locatie continu gecontroleerd door gedeelde leden?
A. Je locatie wordt alleen gedeeld als de andere persoon jou vraagt om je locatie te delen en als jij de aanvraag accepteert om je locatiegegevens met de andere persoon te delen. In het geval van familieleden worden je locatiegegevens niet gedeeld als je locatiedeelverzoeken niet direct accepteert. Bij het accepteren van locatie delen kun je kiezen hoelang je jouw locatie wilt delen (1 uur/1 dag (24 uur)/onbepaalde tijd (blijft actief tot uitgeschakeld)). Bovendien ontvang je telkens wanneer de andere persoon jouw locatie controleert een locatie-informatiebericht en kun je de locatiedeling onmiddellijk beëindigen als je dat wilt.

V. Kunnen kinderen de app op elke leeftijd zonder beperkingen gebruiken? Zijn er verschillende gebruikersscenario's voor verschillende familieaccounts?
A. Er zijn zowel ouder- als kinderaccounts beschikbaar. Kinderen moeten toestemming krijgen van hun ouders om de app te gebruiken en kunnen beperkt worden in het gebruik van sommige functies (zoals locatiedeling).

V. Kan een kind zijn of haar locatie of informatie op zijn of haar apparaat met anderen delen?
A. Voor kinderaccounts kun je locatie- en apparaatinformatie alleen delen met familieleden die zijn geregistreerd als familiegroepen op het Samsung-account.

V. Ik gebruikte eerder SmartThings Find. Blijft het delen van apparaten of SmartTags die in de SmartThings Find-app gedeeld zijn, bestaan in de Samsung Zoeken-app?
A. Het delen van apparaten en SmartTags van SmartThings Find is gebaseerd op SmartThings-leden. De deeldiensten van Samsung Zoeken zijn gebaseerd op Samsung-accounts, dus informatie over het delen van apparaten of SmartTags in SmartThings blijft niet behouden.

V. Is het mogelijk om een apparaat te vinden als de locatie is uitgeschakeld? Kan ik locatie op afstand activeren als ik kan bewijzen dat het apparaat van mij is.
A. Toestemming om locatiegegevens te gebruiken moet op het apparaat dat je wilt vinden zijn ingeschakeld en deze toestemming kan niet op afstand worden ingesteld. Als de toestemming om de locatie te gebruiken is uitgeschakeld, kun je het apparaat niet in de Samsung Zoeken-app vinden.

Als het apparaat echter is geregistreerd bij je Samsung-account en de optie voor toestaan dat dit toestel wordt gevonden is geactiveerd in Instellingen > Vind mijn mobiel, dan kan de locatie worden gedetecteerd met behulp van andere gebruikers van Galaxy-apparaten.

V. Kan ik de tag gebruiken zonder Samsung Zoeken te installeren?
A. Nee, om SmartTags rechtstreeks te registreren en te gebruiken of om SmartTags met andere gezinsleden te delen, moet SmartThings worden gebruikt.

V. Mijn telefoon is gestolen en ik probeer mijn gegevens te wissen zodat degene die hem gestolen heeft niet mijn foto's, documenten of contacten kan zien. Zo te zien, is de telefoon nog niet is verbonden met wifi. Is er een manier om een melding te ontvangen zodra de telefoon verbinding maakt met wifi, zodat ik al mijn gegevens kan wissen? Wat is de kans dat iemand toegang krijgt tot mijn gegevens als mijn telefoon een 4-cijferige pincode had?
A. Je kunt de gegevens op je zoekgeraakte telefoon wissen via de Samsung Zoeken-website (https://samsungfind.samsung.com). Als je de optie "Dit toestel vindbaar maken" op je zoekgeraakte apparaat hebt ingeschakeld kun je op de Samsung Zoeken-website inloggen met hetzelfde Samsung-account en via de functie "Gegevens wissen" de gegevens op het zoekgeraakte apparaat wissen.

V. Kan ik alle functies gebruiken die beschikbaar zijn in de Samsung Zoeken-app op de website?
A. De webservice is voornamelijk bedoeld zodat jij en je familieleden je apparaat kunnen vinden zonder de Samsung Zoeken-app te gebruiken. Het tabblad Personen voor het delen en bekijken van de huidige locatie van familie en vrienden binnen de Samsung Zoeken-app is niet online beschikbaar. Ook kunnen sommige apparaatfuncties op het tabblad Apparaten en Items beperkt zijn, behalve voor het vinden van een zoekgeraakt apparaat, het vergrendelen van het apparaat om ongeautoriseerd gebruik te voorkomen en de functies om de rechten en belangen van de eigenaar te beschermen.

V. Bieden jullie webservices aan?
A. Wij bieden Samsung Zoeken-webservices aan op de website https://samsungfind.samsung.com

V. Wat is het verschil tussen de Samsung Zoeken-website en de oude SmartThings Find-website?
A. Op de SmartThings Find-website kon je alleen de locatie van je apparaat en het apparaat van je kind controleren. Op de Samsung Zoeken-website kun je de locatie van je apparaat controleren, evenals de locatie van elk apparaat in je familieaccount als je de locatie van die apparaten in je familieaccount hebt gedeeld. Als je een apparaat in je familieaccount dat je hebt gedeeld kwijt bent, kun je een beltoon laten klinken om het te vinden. (De beltoonfunctie wordt niet ondersteund voor SmartTag-apparaten.)

Sommige functies die beschikbaar zijn op de SmartThings Find-website komen later beschikbaar op de Samsung Zoeken-website. De functies zullen geleidelijk worden bijgewerkt. In de tussentijd kun je deze functies op de SmartThings Find-website gebruiken.