Gebruik je Samsung Galaxy-apparaten met twee handen voor maximale productiviteit

Samsung heeft een nieuwe manier bedacht om Galaxy-telefoons en -tablets te bedienen. Dankzij de veelzijdige schermen en geavanceerde functies bieden je apparaten veel gemak en functionaliteit. Je kunt nu je productiviteit verhogen door twee handen te gebruiken bij het navigeren en bedienen. In dit artikel leer je hoe je met gebruik van beide handen het volledige potentieel van je apparaat kunt ontgrendelen.

Een persoon die een Galaxy-apparaat met twee handen gebruikt.

Opmerking: Ondersteunde modellen zijn onder andere de Galaxy Tab S9, Galaxy Z Fold5 en Galaxy Z Flip5.

Pictogrammen met twee handen verplaatsen

Pictogrammen op een groot scherm verplaatsen, kan lastig zijn. Lees deze stappen om op een eenvoudige manier pictogrammen op het scherm te verplaatsen.

Met twee handen pictogrammen op Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 1. Met twee handen pictogrammen op Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 1.

Stap 1. Houd je vinger op het pictogram dat je wilt verplaatsen.

Met twee handen pictogrammen op Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 2. Met twee handen pictogrammen op Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 2.

Stap 2. Houd je vinger op het pictogram en veeg vervolgens met je andere hand naar een ander scherm.

Met twee handen pictogrammen op Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 3. Met twee handen pictogrammen op Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 3.

Stap 3. Verplaats het pictogram naar waar je het wilt plaatsen en laat het dan los.

Met beide handen meerdere bestanden tussen mappen verplaatsen

Je kunt snel met beide handen meerdere bestanden naar je mappen verplaatsen.

Met twee handen meerdere bestanden tussen mappen op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 1. Met twee handen meerdere bestanden tussen mappen op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 1.

Stap 1. Ga naar de bestanden die je wilt verplaatsen.

Met twee handen meerdere bestanden tussen mappen op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 2. Met twee handen meerdere bestanden tussen mappen op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 2.

Stap 2. Houd je vinger op een bestand om het te selecteren. Je kunt meerdere bestanden selecteren door op elk bestand te tikken totdat ze zijn gemarkeerd. Houd vervolgens met één hand het bestand vast om alle geselecteerde bestanden vast te pakken.

Met twee handen meerdere bestanden tussen mappen op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 3. Met twee handen meerdere bestanden tussen mappen op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 3.

Stap 3. Houd je vinger op de bestanden en gebruik je andere hand om de map te vinden en te selecteren waar je de bestanden naar wilt verplaatsen.

Met twee handen meerdere bestanden tussen mappen op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 4. Met twee handen meerdere bestanden tussen mappen op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 4.

Stap 4. Laat je vinger los om de bestanden naar de geselecteerde map te verplaatsen.

Bestanden verplaatsen tussen apps

Je kunt ook bestanden of afbeeldingen tussen verschillende apps verplaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere afbeeldingen vanuit je Galerij naar Samsung Notes verplaatsen.

Met twee handen bestanden tussen apps op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 1. Met twee handen bestanden tussen apps op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 1.

Stap 1. Ga naar Galerij en houd je vinger op een afbeelding om deze te selecteren. Je kunt meerdere afbeeldingen selecteren door op elke afbeelding te tikken totdat ze zijn gemarkeerd.

Met twee handen bestanden tussen apps op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 2. Met twee handen bestanden tussen apps op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 2.

Stap 2. Houd je vinger op een van de geselecteerde afbeeldingen om alle afbeeldingen te selecteren. Tik met je andere hand op het pictogram Samsung Notes onderaan het scherm om de app te openen.

Met twee handen bestanden tussen apps op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 3. Met twee handen bestanden tussen apps op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 3.

Stap 3. Sleep de geselecteerde afbeeldingen naar de Samsung Notes-app en laat je vinger los.

Met twee handen bestanden tussen apps op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 4. Met twee handen bestanden tussen apps op een Galaxy-apparaat verplaatsen, stap 4.

Stap 4. Je geselecteerde afbeeldingen worden in de app geplaatst. Je kunt deze stappen herhalen met verschillende apps, zoals Berichten of Gmail.

Silhouet maken van afbeeldingsonderwerp.

Met de functie "Afbeelding knippen" kun je een bepaalde onderwerpsafbeelding afzonderlijk naar andere apps verplaatsen. Houd je vinger in de Galerij-app op het onderwerp in de voorgrond van de afbeelding. Het onderwerp wordt gemarkeerd zodat je het silhouet kunt vastpakken. Gebruik vervolgens een tweehandige bediening om de uitgeknipte afbeelding naar andere apps te verplaatsen.

Certified care by Samsung experts

Certified care by Samsung experts