Hoe kan ik de Bewegingen en Gebaren opties gebruiken op mijn telefoon?

De Samsung Galaxy smartphones bieden verschillende mogelijkheden om aan de hand van ‘Beweging en gebaren’ je smartphone te besturen. Zo kun je bijvoorbeeld door enkel je toestel naar je oor te brengen een contactpersoon bellen.

Activeer deze opties door te gaan naar ‘Apps’ → ‘Instellingen’ → (‘Mijn apparaat’ / 'Bediening') → ‘Bewegingen en gebaren’ (→ ‘Beweging’). Hieronder volgt een overzicht van alle opties.

Air Browse

Scrol door pagina's of itemlijsten door je hand boven de sensor te verplaatsen in de richting waarin je wilt scrollen.

Airbrowse

Direct bellen
Wanneer je de details van een oproep, bericht of contact bekijkt, kun je het apparaat bij je oor houden om de betreffende persoon te bellen.

Direct Bellen

Slim melden
Wanneer je het apparaat oppakt wanneer het enige tijd niet is gebruikt, of wanneer het scherm is uitgeschakeld, trilt het apparaat als je oproepen hebt gemist of nieuwe berichten hebt ontvangen.

Slim Melden
In-/uitzoomen
Zoom in of uit door het scherm op twee punten aan te raken en heen en weer te kantelen bij het bekijken van foto’s of internetpagina’s.

In/uitzoomen

Zoek een afbeelding
Als je een foto of afbeelding bekijkt die is ingezoomd, houd je je vinger op een punt op het scherm ingedrukt. Kantel het scherm nu in de gewenste richting om door de ingezoomde afbeelding te scrollen.

Zoek een afbeelding

Update/verversen
Schud het toestel om te scannen voor Bluetooth apparaten in de buurt, maar ook voor het verversen van je mailbox, nieuws- en beursdata.

Update/verversen

Dempen/pauzeren
Bedek het scherm met je handpalm of draai het apparaat om binnenkomende gesprekken of alarmen te dempen, of om het afspelen van media te pauzeren.

Dempen/pauzeren
Schermafbeelding maken
Plaats de zijkant van je hand op het scherm en veeg je hand van rechts naar links of andersom over het scherm om een schermafbeelding te maken. De schermafbeelding wordt opgeslagen in de map Galerij → Album → Screenshots.

Let op: het is in sommige apps niet mogelijk een schermafbeelding te maken

Schermafbeelding