Hoe stel je een audiobestand, opgeslagen op je Galaxy-telefoon, in als ringtone

Je Galaxy-telefoon wordt geleverd met veel vooraf opgeslagen ringtones waaruit je kan kiezen, maar je kan de ringtone voor inkomende gesprekken ook aanpassen aan je eigen voorkeur. Als je liever je gedownloade muziek gebruikt en je eigen ringtone instelt in plaats van de standaardringtone, lees dan de onderstaande stappen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Stel je muziekbestand in als ringtone

Als de ingebouwde ringtones niet naar jouw smaak zijn, kan je de ringtone wijzigen in je favoriete muziek die op je telefoon is opgeslagen. Volg de onderstaande stappen om een ringtone in te stellen op je opgeslagen muziek.

Ringtone stap 1. Ringtone stap 1.

Stap 1. Open Instellingen en tik op geluiden en trillen.

Ringtone stap 2. Ringtone stap 2.

Stap 2. Tik op Ringtone.

Ringtone stap 3. Ringtone stap 3.

Stap 3. Tik op het Paperclip-pictogram.

Ringtone stap 4. Ringtone stap 4.

Stap 4. Selecteer het muziekbestand dat op je mobiele telefoon is opgeslagen. Schakel de Alleen geselecteerde hoogtepunten afspelen-knop in, als je dat wil. Indien uitgeschakeld, zal de geselecteerde muziek vanaf het begin worden afgespeeld. Indien ingeschakeld, zal alleen een specifiek deel van het liedje worden afgespeeld.

Ringtone stap 5. Ringtone stap 5.

Stap 5. Tik op Gereed.

Let op:

• Je moet fysieke songbestanden op je toestel hebben gedownload om er één als ringtone te kunnen instellen. Je kan geen nummers van Spotify of andere streamingdiensten als ringtone instellen.
  • Als het bestand niet op het tabblad Tracks verschijnt, tik je op Mappen en zoek je het bestand.

Hoe kan je een persoonlijke ringtone aan een contactpersoon toewijzen

Je weet wie er belt door alleen maar naar de ringtone te luisteren. Als je individueel een beltoon instelt voor een specifieke contactpersoon, zal de ingestelde beltoon overgaan wanneer die persoon belt. Volg de onderstaande stappen om voor elke contactpersoon een beltoon in te stellen.

Stap 1. Open de Contact-app en selecteer de gewenste contactpersoon.

Stap 2. Tik op Bewerken.

Contact ringtone stap 1.

Stap 3. Tik op Bekijk meer.

Stap 4. Zoek en selecteer Ringtone, en selecteer een andere ringtone dan de standaardringtone.

Contact ringtone stap 2.

Stap 5. Tik op Terug.

Stap 6. Tik op Opslaan. Als deze persoon je nu belt, gaat er een speciale ringtone van je keuze over.

Contact ringtone stap 3.

Let op: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.