Contacten synchroniseren met Google-account

De Galaxy-telefoon kan contacten met veel verschillende diensten synchroniseren. Je kan contacten die in je Google-account zijn opgeslagen, controleren en gebruiken op je telefoon door ermee te synchroniseren. Wanneer je contacten gesynchroniseerd zijn met je Google-account, synchroniseert dit automatisch zolang je verbonden bent met het internet.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Hoe synchroniseer je jouw contacten met je Google-account?

Om je Google-account te synchroniseren, moet je eerst zorgen dat je verbonden bent met het internet, en je hebt een Google-account nodig. Volg de onderstaande stappen om de contacten van je Google-account te synchroniseren met de contacten van je telefoon.

Stap 1. Open de Contacten-app en tik vervolgens op Menu (drie horizontale lijnen).

Stap 2. Tik op de Contacten beheren

Synchroniseer contacten stap1

Stap 3. Kies Contacten synchroniseren

Stap 4. Tik op de schakelaar om je Google-account te activeren.

Synchroniseer contacten stap2

Stap 5. Tik op Synchroniseren om de synchronisatie van je contacten met je Google-account te starten.

Synchroniseer contacten stap3

Nadat de synchronisatie is voltooid, worden de Contacten die in je Google-account zijn opgeslagen, geïmporteerd in de Contacten-app. Je kan niet alleen de contacten bekijken die op je telefoon zijn opgeslagen, maar ook de contacten die vanuit je Google-account zijn geïmporteerd.

Let op:

• Je kan ook meerdere Google-accounts toevoegen, door eenmaal geselecteerd + Account toevoegen.
  • Voordat je synchroniseert, log je in op je Google-account in een webbrowser en maak je vooraf een back-up van je contacten. Contacten kunnen worden gewist als gevolg van synchronisatiefouten, en als contacten eenmaal zijn gewist, kunnen ze niet meer worden hersteld.

Hoe stel je een standaard opslaglocatie in wanneer je een nieuw contact aanmaakt?

Als je je Google-account wilt instellen als de standaardopslaglocatie voor contacten, wordt elke keer dat je een nieuw contact op je telefoon opslaat, dit gesynchroniseerd en opgeslagen in je Google-account. Om je Google-account als standaard opslaglocatie in te stellen:

Stap 1. Selecteer Standaard opslaglocatie instellen in het menu Contacten beheren.

Stap 2. Selecteer de Google-account.

Standaard opslaglocatie-instelling

Let op: Als bij het maken van een nieuw contact de opslaglocatie is ingesteld op ‘Mijn telefoon’ of een ander account, wordt het niet opgeslagen in de Google-account.

Hoe bekijk ik gesynchroniseerde contacten op Google?

Telkens wanneer je een nieuw contact op je telefoon aanmaakt, kan je kiezen waar het contact wordt opgeslagen. Als je een Google-account selecteert en een nieuw contact opslaat, wordt het gesynchroniseerd met je contacten in je Google-account en kan het ook op de Google-website worden bekeken. Om je gesynchroniseerde contacten op Google te bekijken, volg je de onderstaande stappen.

Stap 1. Ga naar de Google-website via een webbrowser.

Stap 2. Meld je aan met je Google-account gegevens.

Stap 4. Tik op Mensen en delen en selecteer Contacten.

Stap 5. Je kan alle contactinformatie die is opgeslagen in je Google-account bekijken.

Let op: De locatie van contacten en de menunaam op de Google-website kunnen veranderen overeenkomstig het beleid van Google.

Let op: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

https://www.samsung.com/be/support/mobile-devices/hoe-gebruik-je-de-samsung-members-app/Als je problemen ondervindt met je Samsung mobieltjes, tablets of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Leden app.

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app’.