Hoe verbind ik mijn Galaxy-toestel met het internet?

Afbeelding van een Galaxy smartphone met de wi-fi verbindingen geopend.

Delen, streamen, gamen. Bijna alles wat we op onze smartphones doen, gaat beter met het internet. Er zijn veel verschillende manieren om verbinding te maken met het internet. Je kunt verbinding maken met een wi-fi-netwerk, mobiele data of een mobiele hotspot.

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren afhankelijk van het apparaatmodel en de softwareversie.

Als je Wi-Fi hebt ingeschakeld, maakt je telefoon automatisch verbinding met Wi-Fi-netwerken in de buurt waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt.

Volg de stappen hieronder om handmatig verbinding met een Wi-Fi-netwerk tot stand te brengen:

1 Ga naar de Instellingen op je smartphone.
Afbeelding van het Instellingen pictogram.

En tik vervolgens op Verbindingen.

Afbeelding van het Instellingen menu met 'verbindingen' geselecteerd.
2 Schakel de schakelaar in om Wi-Fi in te schakelen en tik opnieuw om meer Wi-Fi instellingen weer te geven.
Afbeelding van het verbindingen-menu met de wi-fi optie geselecteerd.
3 Selecteer het Wi-Fi-netwerk waarmee je verbinding wilt maken.
Afbeelding van de verschillende wi-fi netwerken waar je verbinding mee kunt maken.
4 Voer het wachtwoord in en tik op Verbinden.
Afbeelding van het wi-fi menu waarbij een wachtwoord ingevoerd moet worden.

Als je het netwerk waarmee je verbonden bent wilt verwijderen, volg dan de onderstaande stappen:

1 Ga naar de Instellingen op je smartphone.
Afbeelding van het Instellingen pictogram.

En tik vervolgens op Verbindingen.

Afbeelding van het Instellingen menu met 'verbindingen' geselecteerd.
2 Tik op Wi-Fi.
Afbeelding van het verbindingen-menu met de wi-fi optie geselecteerd.
3 Tik op het Instellingen icoon van het netwerk waar je mee verbonden bent.
Afbeelding van het wi-fi menu.
4 Tik vervolgens op Vergeten.
Afbeelding van de instellingen van een wi-fi netwerk.

Met mobiele hotspots of tethering kun je je internetverbinding delen met andere apparaten die je bezit. Je kunt ook verschillende functies en instellingen configureren om je hotspot privé te houden.

Bekijk de onderstaande stappen voor het inschakelen van de Mobile Hotspot-optie van je Samsung-telefoon of -tablet.

Via verbindingsinstellingen:

1 Ga naar de Instellingen op je smartphone.
Afbeelding van het Instellingen pictogram.

En tik vervolgens op Verbindingen.

Afbeelding van het Instellingen menu met 'verbindingen' geselecteerd.
2 Tik op Mobiele hotspot en tethering.
Afbeelding van het verbindingen-menu met mobiele hotspot geselecteerd.
3 Schakel Mobiele Hotspot in of uit om deze instelling te activeren of uit te zetten.
Afbeelding van het mobiele hotspot-menu.

Via snelle instellingen:

1 Veeg vanaf twee plaatsen boven aan het scherm naar beneden om je snelle instellingen te bekijken.
Afbeelding van het startscherm van een Galaxy smartphone. Afbeelding van het startscherm van een Galaxy smartphone.
Afbeelding van de notificaties die zijn ontvangen op een Galaxy smartphone. Afbeelding van de notificaties die zijn ontvangen op een Galaxy smartphone.
2 Tik op Mobiele Hotspot om het in of uit te schakelen.
Afbeelding van het snelle instellingen paneel.

Als je niet wilt dat vreemden je hotspot gebruiken, kun je je apparaat verbergen en meer opties instellen. Volg de stappen hieronder om een hotspotverbinding op je apparaat te configureren:

1 Ga naar de Instellingen van je smartphone.
Afbeelding van het Instellingen pictogram.

En tik vervolgens op Verbindingen.

Afbeelding van het Instellingen menu.

Selecteer daarna Mobiele hotspot en tethering.

Afbeelding van het verbindingen-menu.
2 Tik op Mobiele hotspot.
Afbeelding van het mobiele hotspot-menu.
3 Tik vervolgens op Configureren.
Afbeelding van het mobiele hotspot-menu.
4 Wijzig nu de Netwerknaam, Beveiliging & Wachtwoord en tik op Opslaan als je klaar bent.
Afbeelding van het mobiele hotspot configuratie menu.

De volgende instellingen zijn beschikbaar:

• Netwerknaam: de naam van je hotspot weergeven en wijzigen.
  • Verberg mijn apparaat: Maak je telefoon of tablet ondetecteerbaar voor anderen.
  • Beveiliging: Het beveiligingsniveau van de hotspot selecteren.
  • Wachtwoord: Bekijk en wijzig het wachtwoord voor je hotspot.
  • Energiebesparende modus: Verminder het batterijverbruik door het mobiele hotspotverkeer te analyseren.
  • Beschermde beheerframes: Hiermee kan de hotspot worden versleuteld.