Hoe zet ik app meldingen of push notificaties uit?

Meldingen van applicaties zijn niet altijd gewenst. Wil je even niet gestoord worden? Dan kun je ervoor kiezen om bepaalde notificaties te blokkeren. Zeker als het gaat om push notificaties van Games of andere advertenties. Volg de onderstaande stappen om deze ongewenste meldingen eenvoudig uit te schakelen.

Afbeelding van Android 12 interface

Het is mogelijk om meldingen en push-notificaties te beheren per app. Dit kun je op drie verschillende manieren doen:

• Via de Instellingen van je telefoon
  • Binnen een melding
  • In een app

Hieronder vind je een uitleg van de drie verschillende manieren.

Meldingen uitzetten via Instellingen:

1 Ga naar Instellingen
Instellingen pictogram
2 Tik vervolgens op Meldingen.
Afbeelding van het Instellingen menu.
3 Tik nu op Meer onderaan het scherm.
Afbeelding van het Meldingen menu.
4 Bekijk bij Meest recent welke apps jou kort geleden meldingen hebben gestuurd.
Afbeelding van het App-Meldingen menu.

Let op: Als je 'Meest recent' niet ziet, gebruik je mogelijk een oudere Android-versie. Ga in dat geval naar App-meldingen en tik daarna op de app waarvan je de meldingen aan of uit wilt zetten. Hier kun je vervolgens de instellingen wijzigen. Als een app meerdere meldingscategorieën heeft, kun je op elke categorie klikken om meerdere opties te bekijken.

5 Tik op de app waarvan je de meldingen wilt uitschakelen en schuif met het knopje naast Meldingen weergeven om de meldingen van deze app aan of uit te zetten.
Afbeelding van het App-Meldingen menu.

Meldingen uitzetten binnen een melding of notifcatie:

1 Swipe omlaag vanaf de bovenkant van je telefoonscherm om alle meldingen te kunnen zien.
Afbeelding van alle ontvangen meldingen.
2 Tik op de melding die je wilt uitschakelen en houd deze even ingedrukt. Tik vervolgens op Instellingen.
Afbeelding van een melding van de Netflix app.
3 Kies hier welke meldingen je aan of uit wilt zetten door de blauwe balkjes naar links of rechts te schuiven.
Afbeelding van de instellingen binnen een melding.

Meldingen uitzetten in een app:

Binnen de app, waarvan je de meldingen of push-notificaties wilt uitzetten, kun je meldingen beheren in de Instellingen van de desbetreffende app. Veel apps hebben bijvoorbeeld instellingen voor het geluid van de meldingen van de app die je in- en uit kunt schakelen. Om al dit soort wijzigingen door te voeren, ga je naar de Instellingen binnen de desbetreffende app.

1 Ga eerst naar Instellingen.
Instellingen pictogram
2 Klik vervolgens op Meldingen.
Weergave van het Instellingen menu
3 Scroll naar beneden en klik op Niet storen.
Grafische weergave van het 'Meldingen' menu
4 Vervolgens zie je een scherm waar eenvoudig alle meldingen kunt blokkeren door het knopje naast Niet storen naar rechts te schuiven zodat het balkje blauw wordt.
Afbeelding met opties uit het 'Niet storen' menu

Je kunt er ook voor kiezen om je meldingen voor een bepaalde tijd te blokkeren.  Heb je bijvoorbeeld een vergadering en wil je tijdens deze vergadering even niet gestoord worden? Of wil je ‘s nachts, als je slaapt, je meldingen blokkeren? Voeg dan een afspraak toe en stel de tijd in waarop je niet gestoord wilt worden. Klik vervolgens op Opslaan.

Weergave van het toevoegen van een afspraak om meldingen te blokkeren
Afbeelding van een planning met de dagen en uren waarop je meldingen wilt blokkeren

Wil je alleen meldingen ontvangen van oproepen en berichten van WhatsApp bijvoorbeeld? Dan kun je ervoor kiezen om alle meldingen te blokkeren behalve oproepen, berichten en gesprekken.

Afbeelding van de verschillende opties uit het 'Niet storen' menu

Wil je dat je alarm ‘s ochtends vroeg afgaat maar wil je verder alle meldingen blokkeren? Klik dan op Alarmen en geluiden en selecteer vervolgens welke alarmen je wilt toestaan.

Afbeelding van de verschillende opties uit het 'Niet storen' menu

Als je op Apps klikt kun je ook de apps selecteren waarvan je wel meldingen wilt ontvangen. Als je bijvoorbeeld alleen meldingen van Instagram en de app van je bank wilt ontvangen kun je die apps hier selecteren door op Apps toevoegen te klikken.

Afbeelding van de verschillende opties uit het 'Niet storen' menu
Afbeelding van de optie om Apps toe te voegen waarvan je wel meldingen en/of berichten wilt ontvangen.

Volg de stappen hieronder om meldingen te blokkeren voor de oudere versies van Android vanaf Android versie 5.0 (Lollipop).

1 Tik dan op de melding en houd deze even ingedrukt.
2 Je komt dan meteen in het menu waar je de notificaties van de app kunt uitschakelen.
3 Tik op de schakelaar om meldingen te deactiveren.
hoe-zet-ik-app-meldingen-of-push-notificaties-uit

Alleen Android 7.0

Als je toestel beschikt over Android 7.0 kun je in een gemakkelijk overzicht alle meldingsinstellingen voor elke app wijzigen.

1 Ga naar instellingen.
2 Tik op Meldingen.
3 Bepaal met de schakelaars van welke apps je meldingen wilt ontvangen.
hoe-zet-ik-app-meldingen-of-push-notificaties-uit
hoe-zet-ik-app-meldingen-of-push-notificaties-uit