Hoe vind je het modelnummer, serienummer of IMEI-nummer van een telefoon?

Alle mobiele apparaten hebben een unieke identiteit die bestaat uit een IMEI-nummer, een serienummer en een modelnummer. Afhankelijk van het model zijn er een paar verschillende manieren om deze informatie te achterhalen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Wat is het modelnummer, serienummer en IMEI

Een serienummer is een uniek nummer dat door de fabrikant (zoals Samsung) wordt toegekend om een individueel apparaat te identificeren, zoals een telefoon, tablet, tv, enzovoort. Het serienummer van je telefoon is bijvoorbeeld anders dan dat van elke andere telefoon die Samsung heeft gemaakt. Het serienummer maakt het voor de fabrikanten gemakkelijker om hun producten te organiseren en bij te houden.

Anderzijds wordt een IMEI of MEID alleen gebruikt voor telefoons of andere communicatieapparatuur. Afhankelijk van de provider heeft je telefoon een IMEI of MEID. Deze twee nummers zijn verschillend van een serienummer. Zij worden op internationaal of mondiaal niveau gebruikt, niet alleen door fabrikanten. Beide soorten nummers kunnen netwerkproviders helpen bij het opsporen van een gestolen of verloren apparaat.

Een modelnummer is een specifiek nummer dat geldt voor een reeks producten (bijv. Galaxy Note20, Galaxy Z Fold2, etc.). Het aantal varieert naargelang van het jaar waarin het product werd uitgebracht, de kleur, de carrier en enkele andere factoren. Elk model dat in die categorie valt (zelfde kleur, etc.) zal hetzelfde modelnummer hebben.

Stap 1. Navigeer naar Instellingen en tik vervolgens op Info telefoon.

Stap 2. Details over je telefoonnummer, IMEI, modelnummer en serienummer worden op het scherm weergegeven.

Zoek het nummer via de instellingen

Opmerking:

• Voor apparaten met een lagere versie moet je wellicht op Status tikken om deze informatie te bekijken.

Afhankelijk van het apparaat zijn het IMEI-nummer, serienummer en modelnummer op de achterkant of onder de verwijderbare batterij afgedrukt. Voor apparaten met een verwijderbare batterij zal het IMEI-nummer op verschillende plaatsen staan, afhankelijk van het model. Dit bevindt zich meestal onder de batterij, op de telefoon afgedrukt in de buurt van de onderkant van de telefoon.

Stap 1. Kijk naar de achterkant van je telefoon.

Kijk naar de achterkant van je telefoon

Stap 2. Het IMEI-nummer, serienummer en modelnummer zijn op de achterkant van de telefoon gedrukt.

Opmerking:

• De meeste moderne apparaten hebben geen verwijderbare batterij. Als je telefoon geen verwijderbare batterij heeft, probeer deze dan niet te verwijderen, omdat dit de telefoon kan beschadigen en de garantie ongeldig kan maken.

Stap 1. Open de telefoon-app.

Stap 2. Toets*#06# op het toetsenpaneel.

Stap 3. Details over het IMEI- en serienummer van je apparaat verschijnen automatisch op het scherm.

IMEI en serienummer

Opmerking: De beschikbare instellingen en schermen kunnen per draadloze serviceprovider, softwareversie en telefoon verschillen.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.