Bluetooth-verbindingsproblemen met je telefoon of tablet oplossen

Hier zijn twee stappen voor probleemoplossing die je kunt nemen om te zien wat de oorzaak is van de vertraging en je apparaat in een mum van tijd weer aan te sluiten.

Let op:

• Schermafbeeldingen en menu-items kunnen variëren, afhankelijk van je model en softwareversie.

Zorg ervoor dat Bluetooth op je telefoon of tablet is ingeschakeld en kijk of je het apparaat kunt zoeken of vinden dat je wilt koppelen. Hier lees je hoe dat gaat:

Open het Snelpaneel om te controleren of er een Bluetooth-verbinding is

Veeg naar beneden over het scherm van je telefoon of tablet vanaf de bovenkant van het scherm en controleer of het Bluetooth-pictogram is ingeschakeld

Zoek en selecteer het apparaat dat je wilt koppelen

Selecteer de verbindingsinstellingen Selecteer de verbindingsinstellingen

➊ Ga naar "Instellingen" en selecteer "Verbindingen"

controleer of Bluetooth is ingeschakeld controleer of Bluetooth is ingeschakeld

➋ Controleer of Bluetooth is ingeschakeld en selecteer Menu

kies uit de beschikbare apparaten kies uit de beschikbare apparaten

➌ Kies het apparaat dat je wilt koppelen in de lijst onder "Beschikbare apparaten"

Let op:

• Je Bluetooth-apparaat maakt mogelijk geen verbinding met je telefoon of tablet als het al met een ander apparaat is verbonden. Als je je Bluetooth-apparaat eerder hebt gekoppeld aan een ander apparaat dat binnen bereik is, probeer het dan los te koppelen van dat apparaat voordat je het aan een nieuw apparaat koppelt.

TIPS

Als Bluetooth is ingeschakeld, maar de verbinding wordt herhaaldelijk verbroken en opnieuw tot stand gebracht, probeer dan dit:

Ga naar "Instellingen" en selecteer "Algemeen beheer" Tik op "Resetten." Probeer het dan opnieuw na het resetten van de netwerkinstellingen.

Resetten Resetten

Om de verbinding tussen je telefoon of tablet en het Bluetooth-apparaat te stabiliseren, kun je vegen of klikken om elke stap te zien.

Let op:

• De Bluetooth-verbinding kan worden verstoord door een abrupte beweging of een afstand van meer dan 10 meter tussen apparaten.
  • Het plaatsen van metalen stickers in de buurt van de antenne of het gebruik van metalen beschermhoesjes kan koppelingsproblemen veroorzaken. Het zich bevinden in een drukke omgeving is ook een van de oorzaken van de interferentie op de wifiverbinding en de Bluetooth-bandbreedte (2,4GHz).
  • Hoe je je Bluetooth-verbinding bevestigt, kan verschillen afhankelijk van het koppelingsapparaat. Raadpleeg de handleiding van je apparaat om het op de juiste manier in een koppelstand te zetten.
    (B.v. oordopjes: Plaats je oordopjes terug in hun doosje en sluit het deksel. Open het doosje opnieuw.
    Headset: Druk 7 tot 8 seconden op de aan/uit-knop of de belknop. De led zal knipperen en blauw worden om aan te geven dat de verbinding tot stand is gebracht.)