Hoe oververhitting voorkomen van je Galaxy-toestel.

Of je nu een telefoon, tablet, smartwatch of earbuds gebruikt, alle Galaxy-toestellen hebben een ingesteld temperatuurbereik waarop ze het beste werken. Hoewel ze warm kunnen aanvoelen onder bepaalde omstandigheden, zoals bij het opladen, heeft dit geen invloed op de levensduur of de prestaties van de toestellen. Deze apparaten kunnen echter bij diverse gelegenheden tijdelijk warmte produceren. Daarom raden wij aan voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat je toestel onder deze omstandigheden wordt geplaatst.

De volgende factoren kunnen de temperatuur van je Galaxy-toestellen beïnvloeden:

• Gebruik van je toestellen in een omgeving buiten de normale bedrijfsomstandigheden (tussen 32 en 95 graden Fahrenheit).
  • Je toestellen plaatsen op/naast een warmtebron, zoals ze achterlaten in een geparkeerde auto op een hete dag of ze voortduren in direct zonlicht laten liggen.
  • Meerdere apps gedurende langere tijd uitvoeren of processorintensieve apps gebruiken voor gaming, streaming en GPS-tracking.
  • Gebruik van een incompatibele, defecte of niet door Samsung gecertificeerde oplader en/of USB-kabel.
  • Eerste installatie en gegevensoverdracht van de vorige toestellen.
  • Systeem- of firmware-updates.

Omdat je toestel warmte genereert, kun je waarschuwingsberichten zien. Houd er rekening mee dat de toegang tot bepaalde functies tijdelijk kan worden bevroren om het apparaat te beschermen.

Opmerking:

• Signalen en resultaten kunnen afhangen per toestel en model.

Hier zijn een aantal oplossingen voor wat je moet doen als je Galaxy-toestellen warmte genereren.

Oplossing 1

Zet Wifi, GPS en Bluetooth-functies uit als ze niet worden gebruikt.
Verminder, daarnaast, de helderheid van het scherm van je toestel.

➊ Trek het paneel 'Snelpaneel' naar beneden en schakel vervolgens 'Wi-Fi' en 'Bluetooth' uit

➋ Zet 'Locatie' uit

➌ Minimaliseer de helderheid

Oplossing 2

Optimaliseer de telefoon om de hitte te minimaliseren die wordt veroorzaakt door processorintensieve apps die de batterij leegmaken.

➊ Ga naar ‘Instellingen’ en selecteer ‘Batterij en apparaatonderhoud’

➋ Tik op ‘Nu optimaliseren’

➌ Tik op ‘Gereed’

Oplossing 3

Ongebruikte apps in de achtergrond kunnen het toestel opwarmen.
Op het probleem op te lossen, probeer 'Achtergrondgebruik beperken'.

➊ Selecteer 'Batterij en apparaatonderhoud'

➋ Selecteer 'Batterij'

➌ Selecteer ‘Spaarstand’

➍ Zet ‘Spaarstand' aan

➎ Selecteer 'Limieten achtergrondgebruik'

➏ Zet 'Ongebruikte apps laten sluimeren" aan'.

Opmerking:

• Zorg ervoor dat je toestel de laatste app-updates heeft door dit regelmatig te controleren.
  • Schermafbeeldingen en menu-items kunnen variëren, afhankelijk van uw model en softwareversie.
  • 'Spaarstand' ​beperkt het gebruik van netwerk, gegevenssynchronisatie, locatie-info op de achtergrond.

TIPS

Wat doet de "Spaarstand"?

- Schakelt "Beeldscherm altijd aan" uit
- Vermindert de helderheid met 10%
- Beperkt de CPU-snelheid tot 70%
- Schakelt 5G uit
- Beperkt app-gebruik en startscherm

Smartphones kunnen warmte produceren omdat hun slanke ontwerp niet is geoptimaliseerd voor het afvoeren van warmte of vanwege hun overmatig batterijverbruik. Zowel het toestel als de oplader kunnen tijdens het opladen warmte produceren. De temperatuur kan zelfs warmer aanvoelen bij het opladen met 'Super Fast Chargers' of draadloze opladers.

Neem de volgende maatregelen als je toestel tijdens het opladen warmte produceert.

Koppel de oplader los en sluit alle actieve apps. Wacht tot het toestel is afgekoeld en begin dan opnieuw met opladen.

Als het probleem zich blijft voordoen, probeert het toestel op te laden met een andere door Samsung goedgekeurde oplader en USB-kabel. Houd er rekening mee dat de oplaadpoort warmte kan afgeven als gevolg van een beschadigde of incompatibele oplaadkabel.

Opmerking:

• De garantie voor de smartphonebatterij bedraagt een jaar. Als het Samsung Service Center binnen de garantieperiode een fabricageprobleem vaststelt, wordt het gratis gerepareerd of vervangen. Als wordt vastgesteld dat het probleem door de gebruiker is veroorzaakt, zelfs binnen de garantieperiode, of als een probleem wordt ontdekt nadat de garantie is afgelopen, kunnen kosten in rekening worden gebracht voor de reparatie.
  • Als je een draadloze oplader gebruikt, zorg er dan voor dat er zich geen metalen voorwerpen, magneten of creditcards/transitkaarten tussen het toestel en de oplader bevinden.

Opladen met een door Samsung erkende draadloze lader, ontworpen voor je Galaxy.