Hoe fouten in de camera-app op te lossen

Als de waarschuwing 'Camera mislukt' op het scherm verschijnt, of als je toestel vastloopt of trager wordt terwijl je de Camera-app gebruikt, raadpleeg dan de volgende gids om het probleem op te lossen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Camera app resetten

Als u foto's of video's probeert te maken met de Camera-app maar deze blijft crashen of de waarschuwing 'Camera mislukt' op uw scherm verschijnt, kan het probleem worden opgelost door de Camera-app te resetten. Gelieve volgende stappen te volgen.

Open Camera-instellingen Open Camera-instellingen

Stap 1. Open Camera en selecteer Instellingen.

Instellingen voor Camera-app resetten Instellingen voor Camera-app resetten

Stap 2. Selecteer Instellingen resetten.

Instellingen Camera-app resetten Instellingen Camera-app resetten

Stap 3. Tik op Resetten om de Camera app te resetten.

Geforceerde reset van je toestel

Als je toestel nog steeds traag is of vastloopt, zelfs nadat je de Camera-app heb gereset, probeer dan je toestel geforceerd opnieuw op te starten om het probleem op te lossen.

Houd de Volumeknop Omlaag en de Zijknop ingedrukt om het toestel uit te schakelen Houd de Volumeknop Omlaag en de Zijknop ingedrukt om het toestel uit te schakelen

Stap 1. Schakel je toestel uit door de Volumeknop omlaag en de Zijknop, ingedrukt en selecteer Uitschakelen.

Houd Volumeknop omlaag en Zijknop ingedrukt Houd Volumeknop omlaag en Zijknop ingedrukt

Stap 2. Eens het scherm zwart wordt, houd de Volumeknop Omlaag en Zijknop ingedrukt.

Vrijgavetoetsen Vrijgavetoetsen

Stap 3. Wanneer het Samsung-logo op het scherm verschijnt, laat je beide vingers los van de toetsen.

Opmerking:

• Je gegevens en bestanden blijven bewaard, zelfs als je je toestel geforceerd uitschakelt.
  • Plaats van Volume- en Zijknop kan verschillen afhankelijk van het toestelmodel.
  • Schermafbeeldingen en menu's van de telefoon kunnen verschillen, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.