Je Galaxy-telefoon en Galaxy-tablet navigeren met Multi-control

Met de functie Multi-control kun je multitasken door je Galaxy-tablet met je Galaxy-telefoon te verbinden. Zo kun je met een Bluetooth-muis en Bluetooth-toetsenbord tegelijkertijd je telefoon en je tablet bedienen en moeiteloos gegevens en afbeeldingen tussen de apparaten overzetten.

Modus Multi-control op Samsung Galaxy

Opmerking: Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar bij het gebruik van bepaalde apparaatmodellen en apps.

Vereisten voor Multi-control

Controleer de volgende vereisten voordat je Multi-control gebruikt met je Galaxy-apparaten:

• Multi-control is alleen beschikbaar op Galaxy-tablets (One UI 5.1 en hoger) en Galaxy-telefoons (One UI 5.1 en hoger).
  • De instelling Multi-control moet op beide apparaten ingeschakeld zijn. Hoewel deze functie standaard is ingeschakeld als je inlogt op je Samsung-account, kun je dit controleren door naar Instellingen > Verbonden apparaten > Multi-control te gaan.
  • Bluetooth moet op beide apparaten ingeschakeld zijn.
  • Beide apparaten moeten op hetzelfde Samsung-account ingelogd zijn en verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk (5 GHz wifi wordt aanbevolen.)
  • Een Bluetooth-toetsenbord of -muis moet verbonden zijn met de tablet.

Multi-control instellen en gebruiken

Met Multi-control kun je met een Bluetooth-toetsenbord en -muis je Galaxy-telefoon en Galaxy-tablet bedienen. Zo kun je apps openen, berichten typen, e-mails verzenden en documenten voorbereiden net als op een pc. Je kunt zelfs video's, foto's en andere bestanden van het ene apparaat naar het andere slepen. Zorg dat je een Bluetooth-toetsenbord of -muis op je Galaxy-tablet aansluit voordat je begint.

Samsung Galaxy multi-control stap 1 Samsung Galaxy multi-control stap 1

Stap 1. Ga op je tablet naar Instellingen > Verbonden apparaten > Multi-control.

Opmerking: Als de functie niet al is ingeschakeld, tik dan op de schuifknop om deze in te schakelen.

Samsung Galaxy multi-control stap 2 Samsung Galaxy multi-control stap 2

Stap 2. Tik op Verbinding maken met telefoon.

Samsung Galaxy multi-control stap 3 Samsung Galaxy multi-control stap 3

Stap 3. Selecteer je telefoon in de lijst met nabijgelegen telefoons.

Samsung Galaxy multi-control stap 4 Samsung Galaxy multi-control stap 4

Stap 4. Je telefoon en tablet zijn verbonden. Tik op Telefoonlocatie om de weergave-indeling te wijzigen.

Samsung Galaxy multi-control stap 5 Samsung Galaxy multi-control stap 5

Stap 5. Selecteer de gewenste indeling.

Samsung Galaxy multi-control stap 6 Samsung Galaxy multi-control stap 6

Stap 6. Nu kun je een Bluetooth-muis en -toetsenbord gebruiken om tekst en afbeeldingen van het ene apparaat naar het andere te kopiëren of te slepen.