Mijn scherm is kapot en het touchscreen werkt niet. Is er een manier om bij mijn gegevens te komen?

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de gegevens op je toestel en deze te herstellen. Je kunt Find My Mobile of Smart Switch gebruiken om een back-up te maken van je toestel, een muis of toetsenbord aan je toestel te koppelen, of verbinding te maken met een tv of pc-monitor.

Ontdek hoe je je gebarsten Samsung mobiel scherm kunt laten repareren.

Als je eerder een back-up van je gegevens hebt gemaakt en wilt weten hoe je deze op een ander apparaat kunt terugzetten, vindt je meer informatie in onze FAQ hoe maak ik een back-up en herstel ik gegevens op mijn galaxy-apparaat?

Let op: De hieronder beschreven methoden werken mogelijk niet in alle gevallen, bijvoorbeeld als je toestel niet wil inschakelen.

Als je scherm zo beschadigd is dat je het niet meer kunt zien, kun je het aansluiten op je tv, pc-monitor of een ander beeldscherm met een HDMI-aansluiting.

Om je apparaat aan te sluiten, heb je een HDMI-adapter nodig. Afhankelijk van je apparaat heb jeeen micro-USB of een USB-C naar HDMI-kabeladapter of een Multipoortadapter nodig.

Let op:

• Als je niet zeker weet welke verbinding je toestel gebruikt, kun je onze FAQ raadplegen op welke oplader moet ik gebruiken voor mijn galaxy-telefoon of -tablet?
  • Zorg ervoor dat je toestel voldoende is opgeladen voordat je de onderstaande stappen uitvoert.
  • Je toestel kan er anders uitzien dan de afbeeldingen hieronder, maar de stappen zijn hetzelfde.
1 Sluit de adapter aan op de oplaadpoort van je toestel.
Multipoort adapter is aangesloten op een Galaxy smartphone
2 Sluit een HDMI kabel aan op de adapter.
HDMI-kabel is aangesloten op de multipoort adapter
3 Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op de aansluiting op jouw TV..
Apparaat is via HDMI-adapter aangesloten op de tv of pc-monitor
4 Zet je tv of monitor aan en selecteer het kanaal of de bron waar de HDMI-kabel op is aangesloten.

Om het kanaal op een tv te vinden, zoek je op de afstandsbediening naar een knop met het label "source", "video", of "input", afhankelijk van het merk van de tv. Selecteer "HDMI" (er kunnen er meer dan één zijn) en je kunt nu het scherm van je toestel zien.

5 Van hieruit kun je bewegingen op je toestel nabootsen, zodat ze op je tv verschijnen. Je kunt ook door apps navigeren, instellingen wijzigen en apps zoals de camera gebruiken. Er kan echter een korte vertraging optreden tussen de bewegingen op je toestel en je tv.

Als je scherm kapot is en je het aanraakscherm van je toestel niet meer kunt gebruiken, kun je nog steeds gegevens zoals foto's of berichten openen met een USB-muis. Als je een USB-muis of -toetsenbord aansluit, kun je je toestel ook ontgrendelen als je een pincode, wachtwoord of patroon op je toestel hebt ingesteld, zodat je een back-up van je gegevens kunt maken.

Je hebt een adapter nodig om een USB-toetsenbord of -muis op je toestel aan te sluiten. Afhankelijk van je apparaat heb jeeen micro-USB of een USB-C naar female HDMI-kabeladapter of een Multipoortadapter nodig.

1 Sluit de USB-kabel van het toetsenbord of de muis aan op de female kant van de adapter.
De USB-kabel van het toetsenbord of de muis is aangesloten op een USB-adapter
2 Sluit de adapter aan op de oplaadpoort van je toestel.
De USB-adapter wordt aangesloten op de USB-poort van een Galaxy-smartphone
3 Je kunt nu een muis op je telefoon gebruiken.
USB-muis is aangesloten op een Galaxy smartphone

De eerste stap om een back-up te maken van de gegevens op je apparaat, is de SD-kaart in je apparaat te controleren op gegevens die daar al zijn opgeslagen.

1.       Verwijder de geheugenkaart uit je toestel.

2.      Plaats de geheugenkaart in een kaartlezer of rechtstreeks in je computer.

Je kunt de gegevens op je apparaat op afstand herstellen met Find My Mobile.

Let op:

Om op afstand een back-up van je apparaat te maken:

• Moet je apparaat moet verbonden zijn met wifi of een mobiel netwerk
  • Moet je toestel moet zijn aangemeld bij je Samsung Account
  • Moeten de instellingen voor bediening op afstand zijn ingeschakeld
  • Moet je de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Samsung-account kennen
1 Op een computer, ga naar Find My Mobile en klik je op Aanmelden. Voer vervolgens je Samsung-accountgegevens in om je aan te melden.
2 Klik op Back up.
Back-up is geselecteerd op de  Find My Mobile-webpagina
3 3. Selecteer de gegevens waarvan je een back-up wilt maken naar Samsung Cloud en klik vervolgens op Back-up maken.
Gegevens zijn geselecteerd en back-up is geselecteerd op de Find My Mobile-webpagina

Je kunt Smart Switch gebruiken om een back-up van je telefoonbestanden te maken op je pc of Mac. Indien nodig kan je dan je gegevens overzetten of synchroniseren naar je nieuwe telefoon.

Eerst zul je Smart Switch op je pc of Mac moeten installeren. Maak vervolgens een back-up van je telefoon door de onderstaande stappen te volgen:

1 Open Smart Switch op je pc of Mac.
2 Sluit je smartphone aan op de pc met behulp van een USB-kabel. Je moet een kabel gebruiken die gegevensoverdracht kan ondersteunen.

Let op: als je apparaat niet wordt herkend, selecteer dan "MEER" rechtsboven in het scherm en selecteer vervolgens "Apparaatstuurprogramma opnieuw installeren". Je wordt gevraagd je apparaat los te koppelen terwijl Smart Switch stuurprogramma's voor je apparaat installeert. Zodra de installatie is voltooid, sluit je het toestel weer aan op de computer.

3 Selecteer Back-up.

Let op: als je wilt selecteren waar de back-up van gemaakt wordt, selecteer dan "MEER" rechtsboven in het scherm en selecteer vervolgens "Voorkeuren". Selecteer “Back-up-items” en geef vervolgens de inhoud aan waar je een back-up van wilt maken

4 Tik op Toestaan op je telefoon wanneer daarom gevraagd wordt.
5 Zodra de back-up is voltooid, tik je op OK om te eindigen.
join samsung community join samsung community

Community Samsung

of deel je ervaringen met andere gebruikers.

Repair Service Repair Service

Repair Service

Je probleem niet kunnen verhelpen?
Bekijk onze reparatie services.