De nabijheidssensor werkt niet goed

Als je telefoneert met het toestel aan je oor, wordt het display automatisch uitgeschakeld, wat de natuurlijke reactie is van de nabijheidssensor. Als de nabijheidssensor door iets wordt geblokkeerd, wordt het aanraakscherm automatisch vergrendeld (scherm wordt uitgeschakeld) en weer ontgrendeld als de blokkering is opgeheven. Dit voorkomt onbedoelde interacties tijdens een telefoongesprek en spaart de batterij.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Principe en plaats van de nabijheidssensor

Een nabijheidssensor bestaat uit een lichtuitzendend en een lichtontvangend component. De infrarode stralen van het lichtuitstralend component analyseren het licht dat door fysieke voorwerpen wordt weerkaatst en meten de afstand tussen het voorwerp en het toestel.

Hoewel elk model anders is, bevindt de nabijheidssensor zich over het algemeen aan de bovenkant van de voorkant van het scherm. De Galaxy S21 serie heeft een Infinity Display dat de bezel geminimaliseerd heeft, dus de nabijheidssensor is intern geplaatst op het bovenste binnenste deel van het display.

Opmerking: Bij modellen met intern geplaatste nabijheidssensoren aan de achterzijde van het scherm kan de nabijheidssensor worden geactiveerd en een knipperend licht uitstralen dat vaag aan de bovenzijde van het scherm kan worden weergegeven. Dit is geen probleem met de weergave of de prestaties.

nabijheidssensor

Als de nabijheidssensor niet werkt

Nabijheidssensoren in modellen na de Galaxy S5-serie kunnen niet worden in- of uitgeschakeld. Als de nabijheidssensor niet werk, controleer het volgende.

Check 1. Hoe instellen [2x tikken voor inschak. scherm]

Als het scherm niet draai tijdens of na gesprekken, schakel de functie 2x tikken voor inschak. scherm.

Instellingen geavanceerde functies Instellingen geavanceerde functies

Stap 1. Open Instellingen en ga naar Geavanceerde functies.

Instellingen bewegingen en gebaren Instellingen bewegingen en gebaren

Stap 2. Kies Bewegingen en gebaren.

tik twee keer om schermschakelaar in te schakelen tik twee keer om schermschakelaar in te schakelen

Stap 3. Schakel de functie 2x tikken voor inschak. scherm.

Check 2. Reinig de sensor met een zachte doek

De nabijheidssensor bevindt zich aan de bovenkant van de telefoon, hoewel de exacte positie per model kan verschillen. Reinig de voorkant van de telefoon met een schone, zachte doek.

Opmerking:

• De nabijheidssensor kan mogelijk niet goed werken door de statische elektriciteit van haar of accessoires zoals schermbeschermers.
  • Als je via de luidspreker of Bluetooth-oortelefoon praat, wordt de nabijheidssensor gedeactiveerd. De functie voor het vergrendelen van het scherm (scherm uit) werkt niet, zodat je je scherm tijdens het gesprek kunt gebruiken. De nabijheidssensor werkt bij gesprekken die niet via de luidspreker of Bluetooth tot stand komen.

Check 3. Problemen met de nabijheidssensor diagnosticeren vanuit de Samsung Members app

vind hulp bij Samsung Members vind hulp bij Samsung Members

Stap 1. Open de Samsung Members app en kies Ondersteuning onderaan het scherm.

Diagnose Diagnose

Stap 2. Tik Testen weergeven gelegen onder Diagnoses.

nabijheidsherkenning nabijheidsherkenning

Stap 3. Kiest Herkenning nabijheid om de diagnose automatisch te starten.

zet palmen nabijheidsherkenning zet palmen nabijheidsherkenning

Stap 4. Volg de aanwijzingen op het scherm en plaats je handpalmen dicht bij, maar niet tegen de bovenkant van het scherm.

resultaten nabijheidsherkenning resultaten nabijheidsherkenning

Stap 5. Na het voltooien van de diagnose kun je meteen de resultaten van je toestelstatus op je scherm controleren.

Check 4. Verwijderen van accessoires

Beschermfolies, hoesjes, stickers of glazen screenprotectors van derden kunnen de sensor blokkeren en moeten worden verwijderd. Er wordt aangeraden om enkel Samsung Authorized accessoires te gebruiken.

Check 5. Herstart de telefoon

Zodra je het gesprek hebt beëindigd, start je de telefoon opnieuw op door vanaf de bovenkant van de telefoon met twee vingers naar beneden te vegen om Snelle instellingen te openen. Tik op het Power-icoon. Tik op Herstarten, tik daarna opnieuw op Herstarten.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.