De Samsung Zoeken-app gebruiken om je locatie met vrienden, kinderen, familie en andere contacten te delen

Met de Samsung Zoeken-app kun je jouw locatie met je familie, contacten en andere Samsung-accountgebruikers delen. Gebruik deze functie als je wilt weten waar je vrienden zijn of om je gedeelde apparaten te vinden.

Diverse Galaxy-apparaten verbonden met de Samsung Zoeken-app

Opmerkingen:

• Samsung Zoeken wordt ondersteund op alle Galaxy-smartphones/tablets met One UI 2 (Android Q OS) of later.
  • Samsung Zoeken wordt geleverd als vooraf geïnstalleerde app op nieuwe apparaten met One UI 6.1. Voor apparaten die zijn geüpgraded naar One UI 6.1 kan de app worden gedownload vanuit de Galaxy Store.
  • De Samsung zoeken-app moet geïnstalleerd zijn op het apparaat van de gebruiker met wie je deelt.
  • Het menu voor het delen van apparaten is niet zichtbaar als er geen familiegroep is gemaakt.

Het maken van familiegroepen wordt ondersteund in One UI 5.1 en later in de VS en One UI 6.1 en later in Europa.

Startpagina Instellingen Startpagina Instellingen

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Samsung account > Selecteer Familie.

Informatie over wat je kunt doen met een familiegroep Informatie over wat je kunt doen met een familiegroep

Stap 2. Tik op Familiegroep maken.

Pop-upvenster om familieleden uit te nodigen voor de groep Pop-upvenster om familieleden uit te nodigen voor de groep

Stap 3. Tik op Familielid uitnodigen > Selecteer Iemand uitnodigen of Kinderaccount maken.

* Je kunt niet meer dan vijf extra personen aan de familiegroep toevoegen.

De Samsung zoeken-app kan de locatie van je kind op het ouderapparaat tonen als je kind is ingelogd op de Samsung Zoeken-app met het kinderaccount en zijn of haar locatie heeft gedeeld met het ouderaccount.

Tabblad Personen in Samsung zoeken Tabblad Personen in Samsung zoeken

Stap 1. Log in bij je kinderaccount in de Samsung Zoeken-app > Tik op het ‘+’-pictogram in het tabblad Personen.

Familiegroepsleden Familiegroepsleden

Stap 2. Selecteer met wie je wilt delen.

* Als je het familieaccount niet ziet in de lijst met bestemmingen om je locatie te delen, moet je het account in de familiegroep in Samsung account registreren.

Opties voor tijdsduur voor het delen van de locatie van je kind Opties voor tijdsduur voor het delen van de locatie van je kind

Stap 3. Selecteer hoelang je wilt dat je kind zijn of haar locatie deelt > Tik op Delen om door te gaan met ouderlijke toestemming om de locatie van je kind te delen.

* Zodra het ouderlijke toestemmingsproces is voltooid, wordt er een melding voor het delen van de locatie naar het ouderapparaat verzonden.

Je kunt aangeven met welke familieleden je jouw apparaat wilt delen. Als je de optie voor apparaatlocatie delen inschakelt, kunnen ze de locatie van jouw apparaat zien.

Kaart met de locatie van het geselecteerde apparaat. Kaart met de locatie van het geselecteerde apparaat.

Stap 1. Open Samsung Zoeken > Selecteer het tabblad Apparaten > Tik op de naam van je apparaat (bijvoorbeeld: Deze telefoon) > Tik op Meer.

Informatie over het geselecteerde apparaat. Informatie over het geselecteerde apparaat.

Stap 2. Tik op het plusteken naast Personen toevoegen.

* Alleen personen in jouw familiegroep worden getoond.

Pop-upvenster om anderen in staat te stellen het geselecteerde apparaat te vinden. Pop-upvenster om anderen in staat te stellen het geselecteerde apparaat te vinden.

Stap 3. Tik op de naam van degene met wie je jouw locatie wilt delen > Selecteer Toestaan > Tik op de schakelaar om het delen van de apparaatlocatie in te schakelen.

Je kunt een gedeeld familieapparaat vinden als je het kwijt bent met behulp van een beltoon.

Tabblad Apparaten op Samsung Zoeken Tabblad Apparaten op Samsung Zoeken

Stap 1. Open de Samsung Zoeken-app > Tik op Apparaten > Tik op Familieapparaten > Selecteer een apparaat > Tik op Meer.

Informatie over een gedeeld apparaat van een familielid Informatie over een gedeeld apparaat van een familielid

Stap 2. Je kunt gedeelde familieapparaten een geluidsignaal sturen om ze in de buurt te zoeken.

Tabblad Personen op Samsung zoeken Tabblad Personen op Samsung zoeken

Stap 1. Open de Samsung Zoeken-app > Selecteer het tabblad Personen > Selecteer met welk contact je niet langer je locatie wilt delen > Tik op Meer.

Opties om het delen van je locatie met een bepaald contact te stoppen of hem of haar te verwijderen Opties om het delen van je locatie met een bepaald contact te stoppen of hem of haar te verwijderen

Stap 2. Schakel Mijn locatie delen uit of tik op Verwijderen om het delen van je locatie te stoppen.