Welke opname standen heeft de camera en kan ik extra standen downloaden?

De camera app van de Galaxy S5 is veranderd ten opzichte van de andere Galaxy toestellen. Op deze pagina vind je meer informatie over deze veranderingen.

Naast de standaard camera standen is het nu ook mogelijk om extra camerastanden te downloaden. Er staan zes standaard camerastanden op een toestel: Auto, Gezichtscorrectie, Opname en meer, Panorama, Virtuele tour en Dubbele camera. Voor het beste resultaat houd je tijdens het fotograferen in de verschillende standen het toestel zo stabiel mogelijk.

Auto
De auto modus is de standaard opname modus zonder bewerk of andere opties. Hiermee maak je standaard de mooiste foto’s.

Gezichtscorrectie
Met de gezichtscorrectie maak je perfecte portretfoto’s met een automatisch airbrush-effect. Voor de beste resultaten gebruik je deze modus alleen voor het maken van portretfoto’s.

Opname en meer
Met de ‘Opname en meer’ functie maak je smartphone een serie van foto’s waarna je achteraf de beste kunt selecteren. Dit kun je zelfs na het opslaan van de foto nog doen!

Panorama
Met de panorama functie maak je een zeer brede (horizontale) of hoge (verticale) foto. Maak een panorama foto door op de camera toets te tikken en de telefoon langzaam in één richting en binnen het aangegeven raamwerk te bewegen.

Virtuele tour
Maak een interactieve virtuele tour met deze functie. Plaats de doelaanwijzer in het midden van het scherm. Kies vervolgens de route die je wilt door het toestel te bewegen, linksaf, rechtsaf en rechtdoor. Als je klaar bent, tikt je rechts op de vierkante stopknop. De virtuele tour wordt opgeslagen als een filmpje.

Dubbele camera
Met de dubbele camerafunctie kun je tijdens het nemen van een foto/video zowel jezelf (met de voorcamera) en het object dat je wilt fotograferen (met de achter camera) in één beeld brengen. Nadat je deze modus hebt geselecteerd, verschijnt een klein kader in het scherm waarop de voorcamera wordt weergegeven. Dit venster kun je verplaatsen door deze ingedrukt te houden en te verslepen. Zodra je de foto neemt, neemt zowel de voor- als achtercamera een foto en wordt het bestand opgeslagen in de galerij.

Andere standen downloaden
Het is mogelijk om andere standen te downloaden. Open deze standen door vanuit het startscherm op Apps → Camera te tikken. Onderin zie je ‘Stand’ staan. Er verschijnt nu een menu met verschillende standen die je kunt gebruiken voor de camera. Onderin dit scherm zie je ‘Downloaden’ staan. Tik hierop om meer standen te downloaden. Selecteer vervolgens in ‘Samsung Apps’ welke andere standen je wilt downloaden door op de stand te tikken. Installeer deze vervolgens. Als je nog niet bent aangemeld met een Samsung account, kun je in het scherm dat verschijnt inloggen of een account aanmaken. Dit heb je nodig voor het downloaden van camera standen.

Na installatie zijn de gedownloade standen te gebruiken door de camera app te openen en op ‘Stand’ te tikken.