Wat te doen als de toetsen op je Galaxy-toestel niet meer werken?

Als je het geluid op je toestel niet kunt aanpassen met de volumetoetsen of het toestel niet kunt uitschakelen met de Zijknop, moet je eerst vaststellen of het een softwareprobleem of een hardwareprobleem is. Volg de onderstaande gids om het probleem met de niet werkende toetsen op te lossen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Het probleem vaststellen met de Samsung Members app

Eerst moet je de oorzaak van het defect aan de toetsen van het toestel vaststellen. Controleer of de behuizing of vreemde deeltjes de toetsen blokkeren.

Als het probleem wordt veroorzaakt door de hardware van je toestel, raden wij je aan ons Support Center te bezoeken. Maar voordat je een servicebeurt boekt, moet je een diagnose stellen van de oorzaak van de storing. Volg de onderstaande stappen om uit te vinden wat het probleem veroorzaakt.

Open de Samsung Members app? Open de Samsung Members app?

Stap 1. Open Samsung Members. Als de app niet geïnstalleerd is op je toestel, download hem dan in de Galaxy Store.

Vind hulp bij Samsung Members Vind hulp bij Samsung Members

Stap 2. Selecteer Ondersteuning.

Samsung Members Tests weergeven in Diagnoses Samsung Members Tests weergeven in Diagnoses

Stap 3. Selecteer Testen weergeven.

Tik op knoppen in Diagnoses Tik op knoppen in Diagnoses

Stap 4. Selecteer Knoppen en volg de instructies op het scherm.

Bezoek het servicecenter als actie vereist is Bezoek het servicecenter als actie vereist is

Stap 5. Als een bericht Actie vereist verschijnt op het scherm, raden wij je aan om ons servicecenter te bezoeken.

Als de Samsung Members app geen hardwareprobleem kan identificeren met de toetsen, probeer alle instellingen te resetten om de zaak op te lossen.

Algemeen beheer in Instellingen Algemeen beheer in Instellingen

Stap 1. Ga naar Instellingen en daarna Algemeen beheer.

Selecteer Reset Selecteer Reset

Stap 2. Selecteer Resetten.

Selecteer Alle instellingen resetten Selecteer Alle instellingen resetten

Stap 3. Selecteer Alle instell. resetten.

Tik op instellingen resetten Tik op instellingen resetten

Stap 4. Tik op Instellingen resetten.

Controleer informatie en tik op Resetten Controleer informatie en tik op Resetten

Stap 5. Controleer de informatie op het scherm en tik op Resetten.

Opmerking:

• Als je Alle instell. resetten, worden je gegevens niet gewist.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.