Waarom wordt mijn telefoon trager en hoe kan ik hem sneller maken?

Smartphones kunnen om verschillende redenen trager worden, vastlopen of crashen. De waarschijnlijke boosdoeners zijn volle opslag en verouderde software. Hier zijn wat tips om te proberen je telefoon weer in orde te krijgen.

Opmerking:

• Schermafbeeldingen en menu-items kunnen variëren, afhankelijk van je model en softwareversie.

Door wat opslagruimte vrij te maken, kan je telefoon beter presteren. Verwijder bestanden en apps die moeten worden gewist met Apparaatonderhoud.

batterij en apparaatonderhoud batterij en apparaatonderhoud

➊ Ga naar "Instellingen", tik dan op "Batterij en apparaatonderhoud"

Apparaatonderhoud Opslagsysteem Apparaatonderhoud Opslagsysteem

➋ Tik op "Opslag"

controleer en verwijder je opslagruimte controleer en verwijder je opslagruimte

➌ Controleer je opslagruimte en selecteer bestanden en apps die je wilt verwijderen. Wis ze uit je telefoon.

Opmerking:

• Als je geen verwijder-optie ziet, zijn de bestanden/apps vereist door het besturingssysteem en veilig om te houden.

De snelheid van het apparaat kan afnemen wanneer apps op de achtergrond actief zijn. Houd je apparaat in optimale conditie met Optimalisatie.

batterij en apparaatonderhoud batterij en apparaatonderhoud

➊ Ga naar "Instellingen", tik dan op "Batterij en apparaatonderhoud"

Apparaatonderhoud Geheugen Apparaatonderhoud Geheugen

➋ Tik op "Geheugen"

Apparaatonderhoud Geheugen opschonen Apparaatonderhoud Geheugen opschonen

➌ Klik op de knop "Opschonen" om geheugen vrij te maken

TIPS

Wil je alleen bepaalde apps sluiten?

Ga naar "Geheugen" en tik op "Apps niet recent gebruikt" Selecteer vervolgens de apps die je wilt "Geforceerd stoppen"

Apps niet recent gebruikt geforceerd stoppen Apps niet recent gebruikt geforceerd stoppen

TIPS

Voeg de widget voor apparaatonderhoud toe en optimaliseer eenvoudig je telefoon

Haal het meeste uit je telefoon met de widget Apparaatonderhoud. Tik op de knop "Optimaliseren" op het startscherm van de widget om ruimte vrij te maken.

Apparaatonderhoud Widget optimaliseren telefoon Apparaatonderhoud Widget optimaliseren telefoon

TIPS

Diagnostiek met Samsung Members

Druk op de Samsung Members-app en tab "Diagnoses" om direct te starten of tab "Get help" en selecteer "Diagnoses"
Dan kun je de status van de telefoon controleren en hoe je actie kunt ondernemen.
Voor meer informatie over Samsung Members, klik hier.

help diagnostiek apparaatstatus help diagnostiek apparaatstatus

Het bijwerken van je software naar de nieuwste versie kan de prestaties van je telefoon helpen verbeteren, omdat het de compatibiliteit verhoogt en bugfixes en beveiligingspatches biedt.

Om te controleren of er software-updates zijn, ga je naar "Instellingen" en tik je op "Software-update" Tik dan op "Downloaden en installeren."

Controleer je softwareversie

Instellingen Info telefoon Instellingen Info telefoon

➊ Ga naar "Instellingen" en tik op "Info telefoon"

software-informatie software-informatie

➋ Tik op "Softwaregegevens"

controleer de huidige softwareversie van het apparaat controleer de huidige softwareversie van het apparaat

➌ Controleer de huidige softwareversie van je apparaat

Je software bijwerken

Instellingen Software-update Instellingen Software-update

➊ Ga naar "Instellingen" en tik op "Software-update"

Software-update downloaden en installeren Software-update downloaden en installeren

➋ Selecteer "Downloaden en installeren"

Software-update laatste versie Software-update laatste versie

➌ Laat je software updaten naar de laatste versie

TIPS

Heb je problemen met een specifieke app?

Ga naar de app en tik op "ⓘ" Selecteer "App-details in store" en klik op de "Update"-knop om de laatste versie te installeren.

App-details in Store laatste versie App-details in Store laatste versie

Je telefoon opnieuw opstarten is een eenvoudige manier om ongebruikte apps die op de achtergrond draaien op te ruimen en de snelheid te verhogen.

Start je telefoon regelmatig automatisch opnieuw op met "Automatisch opnieuw opstarten" Zie hieronder hoe je het instelt.

batterij en apparaatonderhoud batterij en apparaatonderhoud

➊ Ga naar "Instellingen" en tik op "Batterij en apparaatonderhoud"

Apparaatonderhoud Automatische instelling Apparaatonderhoud Automatische instelling

➋ Tik op het drie-stip menu rechtsboven en klik op "Automatische instelling"

Automatisch opnieuw starten op ingestelde tijden Automatisch opnieuw starten op ingestelde tijden

➌ Tik op "Automatisch opnieuw starten op ingestelde tijden"

Automatisch opnieuw opstarten op ingestelde tijden Automatisch opnieuw opstarten op ingestelde tijden

➍ Selecteer de herstart dag onder "Planning" en ga naar "Tijd" om de automatische herstarttijd in te stellen om de setup te voltooien