De eerste keer instellen van mijn QLED TV

Als je net een Samsung QLED TV hebt gekocht, of als je het apparaat opnieuw wilt instellen, wordt in deze FAQ's uitgelegd hoe je dat kunt doen.

Let op: Het apparaat moet verbonden zijn met het internet om alle Smart TV-functies te kunnen gebruiken.

Schakel jouw TV aan door op de knop On/Off (aan/uit) op de Samsung Smart Remote te drukken.

Druk op aan/uit op de Samsung Smart Remote

Als je de TV wilt inschakelen zonder de Smart Remote te gebruiken, zit er ook een aan/uit-schakelaar op de voorkant van de TV, onder het Samsung-logo.

Aan/uit-schakelaar op de voorkant van TV

Als de TV en de Smart Remote niet automatisch met elkaar verbonden zijn, richt je de Smart Remote op de TV en houd je de knoppen Back (terug) en Play (afspelen) minstens 3 seconden tegelijkertijd ingedrukt.

Back (terug) en Play (afspelen) ingedrukt houden

Gebruik de Navigatieknoppen op de Smart Remote om naar het gewenste menu te bladeren. Druk op de knop Enter om je keuze te bevestigen.

Druk op Enter om jouw keuze te bevestigen

Als de TV voor het eerst wordt ingeschakeld, verschijnt automatisch het menu voor de eerste keer instellen van de TV.

1 Kies de gewenste menutaal, in dit geval Nederlands, door "Welkom!" te selecteren.
Kies de gewenste menutaal
2 Kies vervolgens jouw land.
Kies jouw land
3 Je ziet vervolgens een overzicht van de apparaten die al verbonden zijn met de TV. Mogelijk wordt gevraagd om de externe apparaten in te schakelen, zodat deze door de TV herkend kunnen worden. Kies vervolgens "Next" (volgende).
Zoek de aangesloten externe apparaten
4 Als er een TV-signaal gedetecteerd is, kies dan het type TV-ontvangst en kanaaltype. Na de eerste keer instellen worden automatisch alle kanalen gescand. Selecteer “Next" (volgende) om verder te gaan.
Selecteer het type TV-ontvangst en kanaaltype
5 Selecteer jouw draadloze netwerk. Als er voor je draadloze netwerk een wachtwoord vereist is, moet je dit invoeren nadat je jouw netwerk geselecteerd hebt. De verbinding wordt gemaakt zodra je de invoer bevestigd met "Done" (klaar).
Selecteer draadloze netwerk
6 Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid voor het gebruik van jouw Smart TV. Je accepteert de voorwaarden door de optie "I agree to everything" (ik ga met alles akkoord) aan te vinken en vervolgens "Accept" (accepteren) te selecteren.
Accepteer de Algemene voorwaarden

Let op: Als je bepaalde diensten niet wilt gebruiken, maak je de optie blanco door er één keer op te klikken.

7 Meld je aan met een Samsung-account om alle Smart TV-functies te gebruiken. Selecteer hiervoor "Sign in" (inloggen). Als je deze stap wilt overslaan, selecteert je "Skip" (overslaan), zoals in dit voorbeeld.
Meld je aan met jouw Samsung-account

Let op: Als je nog geen Samsung-account hebt, kunt je jezelf op elk gewenst moment aanmelden voor een Samsung-account.

8 Voor het bepalen van jouw internetprovider en eenvoudig instellen van jouw Smart TV wordt gebruik gemaakt van locatiedetectie. Voer hiervoor jouw postcode in en selecteer "Done" (klaar).
Voer je postcode in
9

Selecteer vervolgens jouw internetprovider.

10 Geef aan of de tijd automatisch of handmatig ingesteld moet worden.
Stel de tijd in
11 Je TV zoekt nu automatisch aangesloten apparaten. Tegelijkertijd worden alle kanalen gescand. Vervolgens wordt een overzicht van de kanalen getoond. Selecteer “Next" (volgende).
Selecteer Next (volgende)
12 Er wordt een samenvatting van de instellingen van de TV weergegeven. Selecteer “Next" (volgende).
Samenvatting instelling TV getoond
13 Je kunt nu meer apps toevoegen aan de Smart Hub, naast de apps die reeds vanuit de fabriek geïnstalleerd zijn. Navigeer naar de gewenste apps en kies deze een voor een door op de knop Enter te drukken. Als je klaar bent, kiest je "Done" (klaar).
14 Druk op de volumeknop van de afstandsbediening om jouw Smart Remote te testen. Zodra de test voltooid is, druk je op "Next" (volgende).
Test jouw Smart Remote
15 Selecteer "Done" (klaar) om de eerste keer instellen van jouw TV af te ronden.
Eerste keer instellen is voltooid