Een vervangende afstandsbediening voor je Samsung-tv vinden

De afstandsbediening van je tv kwijtraken is vervelend. Gelukkig zijn er vervangende afstandsbedieningen beschikbaar, zowel van Samsung als van andere leveranciers. Of misschien weet je waar je afstandsbediening is, maar gebruik je liever je telefoon om je tv te bedienen of heb je hulp nodig bij het oplossen van een probleem met je tv. Wat jouw situatie ook is, wij helpen je om weer van je favoriete programma's en films te genieten.

De snelste manier om je tv te bedienen zonder te hoeven wachten op een vervangende afstandsbediening is je telefoon te gebruiken. De SmartThings-app is alles wat je nodig hebt. Als je tv al is aangesloten op SmartThings, start je gewoon de app op je mobiele apparaat en selecteert je je tv.

Let op: SmartThings is compatibel met tv-modellen vanaf 2016.

SmartThings verbinden met een tv vanaf een Galaxy smartphone

Om je tv te verbinden met SmartThings en je mobiele telefoon te gaan gebruiken als afstandsbediening, volg je de onderstaande instructies:

1 Zorg ervoor dat je tv en je mobiele apparaat op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.
2 Start de SmartThings-app op je telefoon.
3

Als je een pop-upvenster ziet, klik je op "NU TOEVOEGEN" om je telefoon met de tv te verbinden.

Als je geen pop-upvenster ziet, tik je op "Add Device" (Apparaat toevoegen) en selecteer je je tv.

4 Het is mogelijk dat er een pincode wordt weergegeven op je tv. Voer deze pincode in de SmartThings-app op je telefoon in.
5 Je tv is nu verbonden met SmartThings, dus je kan je telefoon nu gebruiken als afstandsbediening.

De regelaars voor volume en kanalen werken op dezelfde manier als op een gewone tv-afstandsbediening. Je hebt ook toegang tot Mute, Home, Back, en Guide. Gebruik de pijltjes of het grijze vak onderaan om naar het menu Instellingen of apps te navigeren.

De specifieke afstandsbediening vinden waarmee je Samsung tv is geleverd

Afstandsbedieningen worden niet verkocht op Samsung.com. Je kunt hiervoor naar www.samsungonderdelen.com of een vervangende afstandsbediening kopen bij een externe leverancier. Er zijn veel modellen afstandsbedieningen, allemaal een beetje anders. Als je de exacte afstandsbediening wil vinden die bij je tv is geleverd, zoek je het modelnummer van je tv op wanneer je de vervangende afstandsbediening koopt.

Koop een vervangende Samsung-afstandsbediening

Koop een goedkope alternatieve Samsung tv-afstandsbediening

Afstandsbedieningen kunnen variëren in prijs voor verschillende modellen, dus hier is een klein geheimpje: alle Samsung IR-afstandsbedieningen werken met al onze tv's. Je kunt elke IR-afstandsbediening van Samsung kiezen en deze werkt vervolgens met je tv, zelfs als je tv niet wordt vermeld als een compatibel model voor die afstandsbediening.

De meeste universele afstandsbedieningen werken met je Samsung tv. Neem contact op met de fabrikant van de afstandsbediening om de compatibiliteit en de instellingen te bevestigen.

Let op: Sommige functies werken mogelijk niet als je een afstandsbediening van derden gebruikt in combinatie met je Samsung-tv.

Nog niet klaar om de oude weg te gooien? Denk je dat er nog wat leven in zit? Als je je afstandsbediening nog hebt, maar hij werkt niet meer, kan je verschillende dingen proberen om te zien of je hem weer aan de praat krijgt. Vervang bijvoorbeeld de batterijen, start hem handmatig opnieuw op of probeer hem met je tv te repareren.