Hoe gebruik je Tap View en Multi View

Tap View en Multi View zijn handige functies voor het delen van het scherm. Met Tap View kun je jouw telefoon spiegelen met slechts één tik op de tv en Multi View biedt eindeloze mogelijkheden om schermen op te splitsen en verschillende soorten inhoud tegelijkertijd te bekijken. Gebruikers kunnen de gewenste inhoud delen over verschillende schermen.

Tik op je telefoon om te spiegelen op de tv

Als je inhoud zoals foto's en video's van je mobiele apparaat op de tv wilt zien, breng je telefoon dan in de buurt van de tv. Als je tikt wordt de inhoud meteen gespiegeld. Dit is Tap View. Gemakkelijker, sneller en handiger het scherm spiegelen zonder dat je toegang hoeft te hebben tot een Wi-Fi-netwerk.

Tik wel voorzichtig om het apparaat niet te beschadigen en tik niet op de hoeken van het scherm of direct op het scherm. Gebruik een hoesje voor extra veiligheid als dat nodig is. Voor het beste resultaat moet je op de bovenkant of zijkant van de tv tikken.

een vrouw tikt met de telefoon op de tv

Let op: Alleen beschikbaar vanaf model TU7000 en hoger (inclusief Lifestyle/Outdoor tv) en Samsung Galaxy-modellen vanaf de lancering. (Android 8.1 en hoger)

Om Tap View te gebruiken, moet je de functie Tap View in de SmartThings-app op jouw telefoon inschakelen.

Stap 1. Op de telefoon, open de SmartThings-app en tik vervolgens op het menupictogram (de drie horizontale lijnen).

Stap 2. Tik op Instellingen en ga naar Tap View. Tik op de schakelaar om dit in te schakelen.

Stap 3. Breng je telefoon dichter bij de tv en tik dan op Toestaan van aanwezigheidsdetectie wanneer dit op het scherm van je telefoon verschijnt.

SmartThings -app, tik op het scherm om Tap View in te stellen

Let op:

• Om Tap View te gebruiken, moet je de SmartThings-app updaten naar versie 1.7.45 of hoger. Het is beschikbaar om te downloaden via de Google Play Store of Apple App Store.
  • Wanneer je begint met spiegelen, moet je de energiebesparingsmodus annuleren.
  • Zorg ervoor dat Smart View is toegestaan op jouw tv. (Instellingen > Algemeen > Extern apparaatbeheer > Apparaatverbindingsbeheer > Toegangsmelding)

Om te voorkomen dat het scherm per ongeluk wordt beschadigd, moet je voorzichtig tikken. Als je het apparaat op het scherm of de hoek van de tv tikt, kan dit schade aan het scherm veroorzaken. Gebruik een hoesje voor extra veiligheid als dat nodig is. Voor het beste resultaat moet je met de achterkant van de telefoon op de bovenkant of zijkant van de tv tikken.

• Tik niet op het scherm en de hoeken.
  • Gebruik een hoesje en tik lichtjes op het buitenframe.
Voorzichtig bij het tikken

Multi View op het grote scherm

Met Multi View kun je de inhoud van twee apparaten op jouw tv tonen. Op het linkergedeelte kun je media van verschillende bronnen zoals een STB, tv-tuner, apps, Blu-ray-speler of gameconsole bekijken, terwijl je jouw telefoon op het rechtergedeelte bekijkt. Sluit jouw apparaat aan en pas de instellingen aan zoals je dat wilt. Multitasking op het grote scherm van een QLED-tv is gemakkelijk en eenvoudig.

multi view met twee gesplitste schermen

Let op: Alleen beschikbaar op model TU8500 (NIKE-L) en hoger.

De methode om Multi View te gebruiken is afhankelijk van het apparaat dat op de tv is aangesloten.

Om bijvoorbeeld het scherm van een mobiel apparaat of een pc in Multi View, te bekijken, hoef je alleen maar het apparaat te verbinden via spiegeling (Verschillend per OS: Smart View/Schermspiegeling/Airplay2/Projecteer naar een scherm). Als je het scherm van een extern apparaat zoals een gameconsole in Multi View wilt bekijken, ga dan naar het menu Selecteer inhoud en kies het apparaat uit de lijst. Je kunt hieronder meer Multi View-schermcombinaties zien en je kunt ook de inhoud van elk scherm selecteren en instellen voor het rechter-en linkergedeelte.

bewerking van het multiweergavescherm
  • Selecteer inhoud: Kies de inhoud die links of rechts in het scherm wordt getoond.
  • Bekijk Mobieltje/Camera: Spiegel of toon de inhoud van jouw telefoon op het tv-scherm via Smart View/Schermspiegeltoets op een Android mobieltje of met de Airplay2-knop op een iOS-apparaat. Spiegelen laptop/pc-scherm met de Projectie-functie. Selecteer de aangesloten SmartThings-camera of een aangesloten Webcam.
  • Schermgrootte: Pas de afmetingen van beide schermen aan jouw eigen voorkeur. Je kunt bijvoorbeeld het kleinere venster in de rechterbovenhoek plaatsen of de gesplitste schermweergave gebruiken om beide schermen tegelijk te zien.
  • PIP (Picture in Picture): Selecteer de positie van het kleinere scherm wanneer dit op het hoofdscherm wordt weergegeven. Je kunt voor het kleinere scherm de linker- en rechterbovenhoek kiezen of de linker- en rechteronderhoek. Je kunt deze instelling natuurlijk later nog veranderen.
  • Geluidsuitgang: Sluit je draadloze Bluetooth-apparaten aan voor elk venster. 2 mensen kunnen van elk scherm genieten via hun eigen oordopjes/hoofdtelefoon.
  • Geluidsweergave: Selecteer deze optie om het geluid van beide schermen tegelijk te horen. De tv en de luidsprekers van het externe apparaat zullen gelijktijdig geluid afspelen.

Let op: Deze afbeelding is slechts een voorbeeld in het Engels, maar is beschikbaar in de taal van jouw land.

drie verschillende schermtypen voor multi view
  1. Mobiel scherm: Wanneer je een smartphone spiegelt, kun je de gespiegelde telefoon zien op het rechterscherm van Multi View. Je kunt foto's, video's en berichten spiegelen op het grote scherm.
  2. Tv of pc-scherm: Wanneer je een pc-scherm spiegelt, een tv-app cast of een IoT-camera bekijkt, wordt Multi View gelijkmatig gedeeld. Je kunt bijvoorbeeld een game tonen op het linkerscherm terwijl je een instructievideo bekijkt op het rechterscherm.
  3. PIP-scherm: Je kunt ook de positie PIP(Picture in Picture) instellen. Het is handig om tijdens het kijken naar een film of een sportwedstrijd andere interessante inhoud op een klein scherm te activeren.

Schakel over naar het volledige scherm

volledig scherm voor multi view
  • Om naar het volledige scherm over te schakelen, kies je één van de Multi View-schermen en druk je op de keuzeknop. Nu kun je de apps en de bronnen instellen.
  • Om terug te keren naar het vorige multischerm, houd je de toets Terug op de afstandsbediening ingedrukt.
  • Om de Multi View volledig te beëindigen, houdt de toets Terug op de afstandsbediening ingedrukt terwijl je beide schermen bekijkt.

Let op: Als je YouTube-video's altijd in volledig scherm wilt bekijken, kun je de instelling wijzigen. (Instelling - Algemeen - Smart-functie - Auto Run Multi View Casting 'Uit')

Je kunt een andere combinatie van bronnen gebruiken, afhankelijk van het type Samsung-tv.

QLED-tv's

• Op het linker scherm: Hier kun je de tv-tuner, tv-apps, HDMI-apparaten of sommige tv-apps afspelen.
  • Op het rechter scherm: Hier kun je (Android)/Airplay2(iOS) spiegelen, uw telefoon weergeven of een aangesloten camera selecteren.

UHD-tv's

• Op het linker scherm: Hier kun je de tv-tuner of HDMI-apparaten weergeven.
  • Op het rechter scherm: Hier kun je jouw (Android)-telefoon spiegelen.

Ondersteunde mobieltjes/apparaten

• Ondersteunt apparaten die spiegeling ondersteunen, waaronder smartphones en tablets. (Android 4.2 en hoger)
  • Ondersteunt Airplay 2-compatibele apparaten, waaronder iPhone, iPad, iPod touch of Mac book.
  • Laptops/pc's met Windows 10

Ondersteunde camera's

• Logitech HD Pro Webcam C920
  • Logitech HD Pro Webcam C920S
  • Logitech C922 Pro Stream Webcam
  • Logitech C922X Pro Stream Webcam
  • Logitech C925E
  • Logitech C930e

Let op: De lijst met ondersteunde mobiele telefoons en USB-camera's kan zonder voorafgaande kennisgeving worden bijgewerkt.