Hoe reset ik mijn tv?

Als je Samsung Smart TV niet werkt zoals behoren. Kun je jouw Smart TV opnieuw opstarten (ook wel power reset genoemd) of een fabrieksreset uitvoeren.

Werkt je Samsung QLED tv niet goed? Wil je alle instellingen van je tv verwijderen? Hiervoor moet je waarschijnlijk je tv terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Hoe reset ik mijn tv Hoe reset ik mijn tv

Let op:

• Als je een fabrieksreset uitvoert, worden je netwerkinstellingen niet gereset. Netwerkinstellingen kunnen alleen handmatig worden gewijzigd.
  • Wanneer je een fabrieksreset uitvoert op de tv, worden al jouw instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen, inclusief opgeslagen kanalen en eventuele klokken of timers die zijn ingesteld. Als je de tv professioneel hebt laten kalibreren, kun je de kalibratie-instellingen kwijtraken als de kalibratie niet via het servicemenu is uitgevoerd. Als je slechts één van de instellingen op de tv wilt resetten, raadpleeg dan de gebruikershandleiding of zoek de e-handleiding van jouw televisie.

Ga naar:

Menu

Instellingen

Alle instellingen

Algemeen en privacy

Resetten

Voer je pincode in.

Als je deze niet hebt veranderd, is de pincode 0000.

Klik op Resetten om te bevestigen.

De Tv wordt automatisch opnieuw opgestart nadat de reset is voltooid.

SAMSUNG

Je Samsung Smart TV opnieuw opstarten

Voordat je je tv terugzet naar de fabrieksinstellingen, kun je een andere methode proberen: opnieuw opstarten.

Na verloop van tijd kan het geheugen van je televisie vol raken of kan het gebeuren dat binnenin een resterende elektrische lading wordt opgehoopt dat kleine storingen kan veroorzaken zoals: bevroren beeld, applicatie die niet opent, verlengde ontstekingstijd, etc.

Het probleem kan worden opgelost door je apparaat uit te schakelen en opnieuw op te starten. Deze methode van herstarten – of elektrische reset – kan op twee manieren worden gedaan:

1 Druk lang op de aan/uit-knop op je afstandsbediening.
2 De televisie gaat vervolgens uit en weer aan.
3

De tv is nu gereset, het probleem zou niet meer moeten verschijnen.

Deze handeling duurt ongeveer 5 seconden.

Afbeelding van een samsung afstandsbediening.
1 Zet je tv uit.
2 Haal de kabel uit het stopcontact.
3 Wacht 30 seconden en sluit de kabel vervolgens opnieuw aan op je tv.
Schakel mijn Samsung-tv uit en koppel deze los om een ​​tijdelijke storing te verhelpen
4 Zet je tv weer aan met je afstandsbediening.

Let op: Als er meerdere apparaten op hetzelfde apparaat zijn aangesloten (zoals bijvoorbeeld een router), geef ze dan de tijd om opnieuw op te starten en verbinding met elkaar te maken voordat je de tv opnieuw test.

Zet je Samsung TV terug naar de fabrieksinstellingen

Door de fabrieksinstellingen te herstellen, worden alle instellingen en gegevens verwijderd die je op je tv hebt opgeslagen.

Daarom raden we aan om eerst te proberen de tv opnieuw op te starten voordat je de fabrieksinstellingen herstelt.

Als opnieuw opstarten het probleem niet oplost, vergeet dan niet voordat je de tv volledig reset, je zenderlijst op een USB-sleutel op te slaan en je instellingen op te schrijven om deze weer gemakkelijk te kunnen herstellen.

De resetstappen variëren van model tot model. Gebruik de onderstaande tabel om snel de fabrieksresetoptie voor het model van jouw tv te vinden.

Jaar/Model

Waar vind ik de fabrieks reset optie

2022

Home > Menu > Instellingen > Alle instellingen > Algemeen en Privacy > Resetten

2021

Home > Instellingen > Algemeen > Resetten

2020

Home > Instellingen > Algemeen > Resetten

2019 (RU Series)

Home > Instellingen > Ondersteuning > Zelfdiagnose > Resetten

2018 (NU LS Series)

Home > Instellingen > Ondersteuning > Zelfdiagnose > Resetten

2017 (MU Series)

Home > Instellingen > Ondersteuning > Zelfdiagnose > Resetten

2016 (K + KU +KS Series)

Home > Instellingen > Ondersteuning > Zelfdiagnose > Resetten

2015 (L + J Series)

Menu/123 > Menu > Ondersteuning > Zelfdiagnose > Resetten

2014 (H + HU Series)

Support > Zelfdiagnose > Resetten

2013 (Series)

Screen Menu > Ondersteuning > Zelfdiagnose > Resetten

2012 (E Series)

Menu > Ondersteuning > Zelfdiagnose

2011 (D Series)

Menu > System > Plug & Play > (Initial setup)

2010 (C Series)

Bron op AV > Exit knop 10-20 sec ingedrukt houden

Let op: Als je de productreferenties van je tv niet weet, bezoek dan de volgende pagina om de modelcode, het serienummer en het fabricagejaar van jouw tv te identificeren.

1

Open het hoofdmenu van je televisie door op de knop Home op je afstandsbediening te drukken, ga dan naar Menu en druk vervolgens op het pictogram Instellingen.

2

Ga naar Algemeen en privacy.

3

Klik op Resetten.

4

Er wordt gevraagd om de pincode in te voeren.

(Als je geen pincode hebt ingesteld, is de standaardcode 0000 of 1234).

5

Klik opnieuw op Resetten en daarna op OK om de reset te voltooien.

6

Het kan zijn dat de tv meerdere keren aan en uit gaat voordat het scherm met de eerste instellingen wordt weergegeven.

Schakel de tv niet uit en koppel de tv niet los terwijl deze een fabrieksreset uitvoert.

1

Open het hoofdmenu van je televisie door op de knop Home op je afstandsbediening te drukken en kilik vervolgens op het pictogram Instellingen.

2

Ga naar Algemeen.

3

Klik op Resetten.

4

Er wordt gevraagd om de pincode in te voeren.

(Als je geen pincode hebt ingesteld, is de standaardcode 0000 of 1234).

5

Klik opnieuw op Resetten en daarna op OK om de reset te voltooien.

6

Het kan zijn dat de tv meerdere keren aan en uit gaat voordat het scherm met de eerste instellingen wordt weergegeven.

Schakel de tv niet uit en koppel de tv niet los terwijl deze een fabrieksreset uitvoert.

1

Open het hoofdmenu van je televisie door op de knop Home op je afstandsbediening te drukken en kilik vervolgens op het pictogram Instellingen.

2

Ga naar Algemeen en klik vervolgens op Ondersteuning.

3

Ga naar Zelfdiagnose.

4

Klik op Resetten.

5

Er wordt gevraagd om de pincode in te voeren.

(Als je geen pincode hebt ingesteld, is de standaardcode 0000 of 1234).

6

Klik, ten slotte, op OK.

7

Het kan zijn dat de tv meerdere keren aan en uit gaat voordat het scherm met de eerste instellingen wordt weergegeven.

Schakel de tv niet uit en koppel de tv niet los terwijl deze een fabrieksreset uitvoert.

1 Open het hoofdmenu van je televisie door op de Home-knop op je afstandsbediening te drukken en ga vervolgens naar Ondersteuning.
2

Ga dan naar Zelfdiagnose.

3

Klik, ten slotte, op Resetten.

1 Je tv moet aanstaan om deze handeling uit te kunnen voeren. Houd de knop Afsluiten ongeveer 10 seconden ingedrukt.
2 Er wordt nu een melding geopend waarin je wordt gevraagd om het terugzetten naar fabrieksinstellingen te bevestigen.
3 Je tv gaat vervolgens uit en weer aan. De tv is nu teruggezet naar fabrieksinstellingen.

Let op: Als je Smart TV wordt gereset maar de afstandsbediening niet wordt gedetecteerd, gebruik dan het bedieningspaneel op het rechtervoorpaneel van je apparaat. Afhankelijk van het model kan dit een kleine joystick zijn of losse knoppen. Raadpleeg de handleiding van je tv voor meer informatie.

Ondersteuning nodig bij je instellingen, software-updates of andere vragen? Ontdek onze Hulp of Afstand service.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV's.