Waarom kan ik de apps op mijn Samsung TV Smart Hub Home niet gebruiken?

Een Samsung Smart TV met het welkomstscherm, Start je Smart Hub! Scherm

Vanaf de Samsung Smart TV's en Smart Monitors van 2023 heb je een Samsung Account nodig om toegang te krijgen tot Smart Hub, onze netwerkgebaseerde smart service met apps (zoals apps van streamingdiensten) en andere smartfuncties die beschikbaar zijn via je toestel. Mogelijk moet je een ander toestel (laptop, desktop of mobiele telefoon) gebruiken om een Samsung Account te maken of om in te loggen. Als je ervoor kiest om niet in te loggen op een Samsung Account, kun je alleen verbinding maken met externe apparaten (zoals HDMI en ethertelevisie met antennetuners). Bovendien kan je tv geen Smart Hub-apps gebruiken. Hieronder vallen apps zoals Netflix en YouTube, maar ook Samsung-diensten zoals Samsung Health. Om dit probleem op te lossen, moet je inloggen op je Samsung Account en akkoord gaan met de algemene voorwaarden op je Smart TV.

Opmerkingen: De getoonde functies en afbeeldingen kunnen per toestel verschillen, afhankelijk van het model of het geografische gebied.

Verschillende programma's en opties weergegeven op het startscherm van een Samsung Smart TV

Wanneer je inlogt op je Samsung Account, kun je gebruikmaken van verschillende diensten en functies, zoals:

• Films of dramaseries kijken met een tv-app

• Kijken naar verschillende zenders zoals nieuws en entertainment op Samsung TV Plus

• Aanbevelingen afgestemd op jouw voorkeuren

• Apparaten bedienen met de SmartThings-app

• Samsung-diensten gebruiken, zoals de App Store en software-updates

• Honderden gratis apps downloaden en automatische updates ontvangen van de App store

• Inhoud zoeken met Bixby-spraakopdrachten

Opmerkingen: Sommige functies en diensten kunnen per toestel, model en land verschillen.

Je kunt je aanmelden of een Samsung Account aanmaken tijdens de initiële installatie van de tv. Als je deze stap hebt overgeslagen tijdens de initiële installatie door Later te selecteren bij de accountstap, kun je je account registreren op de Smart Hub Home zodra de tv is ingesteld.

1 Navigeer om te beginnen naar de Smart Hub Home en selecteer Nu instellen.
Een Samsung Smart TV met het welkomstscherm, Start je Smart Hub! Scherm
2 Scan de QR-code op je TV met de camera van je telefoon.

Opmerking: Als je de netwerkinstelling hebt overgeslagen tijdens de initiële installatie, kun je je Samsung Account registreren nadat je het netwerk hebt ingesteld.

Een Samsung Account QR-code op een Samsung Smart TV, naast dezelfde QR-code op een Galaxy telefoon
3 Volg de instructies op het scherm van je telefoon om je aan te melden op je account of om een nieuwe account aan te maken.
Een Samsung Account QR-code op een Samsung Smart TV, naast het inlogscherm van het Samsung Account op een Galaxy telefoon
  • Als je al een Samsung Account hebt, kun je inloggen op je tv door je e-mailadres en wachtwoord in te voeren op je telefoon.

• Als je een Galaxy-telefoon hebt die is ingelogd op je Samsung Account, kun je met hetzelfde Samsung Account inloggen op de tv. Tik hiervoor op het <bold>1pop-upvenster</bold>2 dat verschijnt wanneer je de QR-code scant.

• Als je geen Samsung Account hebt, kun je een nieuw account maken of inloggen op de tv met je Google-account.

Opmerkingen:

• Als je je Samsung Account ID of wachtwoord bent vergeten, ga je naar de  Samsung Account website.
  • De minimumleeftijd voor het registreren van een Samsung Account kan per land verschillen.
4 Als je je hebt aangemeld bij je Samsung Account, voer je de resterende installatiestappen uit. Je moet akkoord gaan met de algemene voorwaarden van Samsung. Als je de stap Algemene voorwaarden overslaat, zelfs als je bent ingelogd op je Samsung Account, word je automatisch uitgelogd.
Een Samsung Smart TV geeft het Samsung gebruikersscherm van het Samsung Account weer
5 Als de installatie is voltooid, kun je de Smart Hub-apps van de tv gebruiken.
Een Samsung Smart TV geeft het Smart Hub-startscherm weer

Als je een Samsung Account hebt, maar deze niet hebt gekoppeld aan je Smart TV tijdens de initiële installatie, kun je je ook aanmelden vanaf je tv- scherm met de afstandsbediening.

1 Navigeer om te beginnen naar de Smart Hub Home en selecteer Nu instellen.
Een Samsung Smart TV met het welkomstscherm, Start je Smart Hub! Scherm
2 Selecteer Afstandsbediening.
Verschillende opties om je aan te melden bij een Samsung-account worden weergegeven op een Samsung Smart TV

Opmerking: Lees de alinea hierboven voor informatie over het aanmelden of aanmaken van een Samsung Account met een mobiel toestel. Als je de stap netwerkinstelling hebt overgeslagen tijdens de initiële installatie, kun je je Samsung Account registreren nadat je het netwerk hebt ingesteld.

3 Voer de gegevens van je Samsung Account in.
De functie Aanmelden met je afstandsbediening wordt weergegeven op een Samsung Smart TV naast een hand met een tv-afstandsbediening
4 Ga dan verder met tweestapsverificatie. Selecteer Code verzenden om je identiteit te verifiëren.
5 Voer vervolgens de ontvangen code in Selecteer Verifiëren.

Goed om te weten: Je Samsung Account biedt extra beveiliging met tweestapsverificatie. Je kunt een telefoonnummer wijzigen of toevoegen op de Samsung Account website.

6 Voer nadat je je hebt aangemeld bij je Samsung Account, de resterende installatiestappen uit. Je moet akkoord gaan met de algemene voorwaarden van Samsung. Als je de stap Algemene voorwaarden overslaat, zelfs als je bent ingelogd op je Samsung Account, word je automatisch uitgelogd.
Een Samsung Smart TV geeft het Samsung gebruikersscherm van het Samsung Account weer
7 Als de installatie is voltooid, kun je de Smart Hub-apps van de tv gebruiken.
Een Samsung Smart TV geeft het Smart Hub-startscherm weer