Weergeven van geluid van mijn QLED TV via de HDMI ARC-kabel

Met behulp van een HDMI-kabel kun je het geluid van jouw QLED TV afspelen via een soundbar/home cinema-systeem. Houd er rekening mee dat de HDMI-kabel niet in beiden richtingen werkt, zoals een SCART-kabel.

Bij het verbinden van twee apparaten met een HDMI-kabel is er altijd een zender en een ontvanger. ARC is een speciaal soort snelle HDMI-kabel, waarmee geluid teruggestuurd kan worden naar de zender (zoals een home cinema-systeem).

Controleer eerst of jouw Smart TV HDMI-kabel en je soundbar/home cinema-systeem deze speciale functie ondersteunen. Hiervoor kunt je de volgende merktekens/logo's zoeken:

HDMI ARC
  • Op de Smart TV: HDMI ARC.
  • Op de HDMI-kabel: Highspeed 1.4 certified.
  • Op de Soundbar/Home cinema-systeem: HDMI ARC.

Als een van de apparaten of de HDMI-kabel geen ondersteuning biedt voor ARC, kunt je in plaats daarvan een optische kabel of bluetooth gebruiken.

1 Sluit de HDMI-kabel aan op de aansluiting HDMI-ARC op jouw TV en het andere uiteind van de kabel op de HDMI-uitgang van jouw soundbar/home cinema-systeem waarop ARC ingeschakeld is.

Let op: Zorg dat Anynet+ (HDMI-CEC) is ingeschakeld op jouw QLED TV.

Volg deze stappen in het menu om dit in te schakelen:

Home > Settings (instellingen) > General (Algemeen) > External Device Management (externe apparaten beheren) > Anynet+ (HDMI CEC).

Anynet+ (HDMI CEC) is reeds vanuit de fabriek ingesteld voor Samsung soundbars en home cinema-systemen.

Als je een soundbar of een home cinema-systeem van een ander merk gebruikt, kunt je controleren of de functie HDMI-CEC of ARC  is ingeschakeld. Deze informatie staat in de handleiding van jouw apparaat.

2 Schakel de signaalbron over naar HDMI-ARC op jouw soundbar/home cinema-systeem.
3

Als je een soundbar of home cinema-systeem van Samsung gebruikt, gebruikt je de functietoets om de signaalbron in te stellen op D.IN of ARC.

Volg deze stappen om het uitgangssignaal voor jouw soundbar/home cinema-systeem te selecteren:

1 Open “Settings” (instellingen).
2 Selecteer “Sound” (geluid).
3 Open “Sound output” (geluidsweergave).
4 Selecteer “Receiver (HDMI)” (ontvanger [HDMI]) uit de lijst met beschikbare apparaten.