Neuvoja Galaxy-puhelimen akun tehokkaaseen käyttöön

Jos olet huolissasi Galaxy-puhelimen nopeasti tyhjenevästä akusta, tässä on joitakin neuvoja akun virrankäytön pienentämiseen. Tutustu alla oleviin vaihtoehtoihin, joiden avulla voit säästää akun virtaa.

Ennen kuin kokeilet alla olevia suosituksia, tarkista, että laitteessasi ja käyttämissäsi sovelluksissa on asennettuna viimeisin päivitys. Päivitä mobiililaitteen ohjelmisto seuraavasti:

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna.

Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

Pidennä akun käyttöaikaa

Voit tarkistaa akun jäljellä olevan virran ja käyttöajan. Voit myös seurata tarkasti, kuinka paljon virtaa käyttämäsi sovellukset kuluttavat. Toimi seuraavasti.

Vaihe 1. Avaa Asetukset ja valitse Akku ja laitteen ylläpito.

Vaihe 2. Valitse Akku.

Vaihe 3. Akun jäljellä oleva virta ja käyttöaika näytetään näytön ylälaidassa.

Arvioitu akun käyttöaika.

Huomautus:

• Vasemmanpuoleinen käyttöaika ilmoittaa ajan akun virran loppumiseen. Käyttöaika voi vaihdella riippuen laitteesi asetuksista ja käyttöolosuhteista.
  • Et välttämättä saa ilmoituksia joistakin sovelluksista, jotka ovat virransäästötilassa.

Vaihda puhelin virtatila yön ajaksi. Se vähentää puhelimen toimintoja ja säästää akun virtaa.

Akku ja laitteen ylläpito valittuna. Akku ja laitteen ylläpito valittuna.

Vaihe 1. Avaa Asetukset ja valitse Akku ja laitteen ylläpito.

Akku valittuna. Akku valittuna.

Vaihe 2. Valitse Akku.

Virransäästötila valittuna. Virransäästötila valittuna.

Vaihe 3. Valitse Virransäästötila.

Virransäästötilan muokkaukset korostettuina. Virransäästötilan muokkaukset korostettuina.

Vaihe 4. Napauta haluamiesi asetusten tai muokkausten valitsimia.

Virransäästötila "käytössä" valittuna. Virransäästötila "käytössä" valittuna.

Vaihe 5. Ota Virransäästötila käyttöön napauttamalla valitsinta näytön ylälaidassa.

Huomautus:

• Virransäästötilan käyttäminen voi vaikuttaa sovellusten ja laitteen suorituskykyyn ja jotkut tehtävät tai toiminnot voivat kestää kauemmin valmistua tai päivittyä.
  • Taustalla käynnissä olevia sovelluksia ei välttämättä päivitetä tai ilmoituksia lähetetä, kun virransäästötila on käytössä.

Kaikkien sovellusten pitäminen auki koko päivän, voi tyhjentää akun nopeasti. Voit säästää virtaa sulkemalla tarpeettomat sovellukset.

Vaihe 1. Avaa viimeksi käytettyjen sovellusten luettelo napauttamalla Viimeksi käytetyt -painiketta.

Vaihe 2. Sulje tarpeettomat tai käyttämättömät sovellukset.

Sulje tarpeettomat sovellukset.

Lisäksi voit rajoittaa akun käyttöä valmiustilan asetuksilla. Jos käytät tiettyjä sovelluksia harvoin, voit asettaa ne valmiustilaan taustalle, jotta akku ei tyhjene niin nopeasti. Voit määrittää sovellukset siirtymään valmiustilaan automaattisesti, kun et ole avannut niitä tietyn ajan kuluessa.

Akku ja laitteen ylläpito valittuna. Akku ja laitteen ylläpito valittuna.

Vaihe 1. Avaa Asetukset ja valitse Akku ja laitteen ylläpito.

Akku valittuna. Akku valittuna.

Vaihe 2. Valitse Akku.

Taustakäytön rajoitukset valittuna. Taustakäytön rajoitukset valittuna.

Vaihe 3. Valitse Taustakäytön rajoitukset.

Taustakäytön rajoituksen vaihtoehdot korostettuina. Taustakäytön rajoituksen vaihtoehdot korostettuina.

Vaihe 4. Voit määrittää seuraavat asetukset.

• Aseta käyttämättömät sovellukset valmiustilaan: Jos et ole käyttänyt sovellusta tietyn ajan kuluessa, se siirtyy automaattisesti valmiustilaan. Ota toiminto käyttöön napauttamalla valitsinta.
  • Valmiustilassa olevat sovellukset: Näyttää sovellukset, jotka ovat valmiustilassa, mutta voivat olla käynnissä taustalle, jos aloitat niiden käyttämisen uudelleen.
  • Syvälepotilassa olevat sovellukset: Näyttää sovellukset, jotka eivät koskaan ole käytössä taustalla. Ne toimivat vain, kun avaat ne.
  • Ei koskaan lepotilassa olevat sovellukset: Voit lisätä tähän sovellukset, joita ei koskaan suljeta tai siirretä taustalle, jotta ne ovat aina käytettävissäsi.

Joskus puhelimen näyttö on sammutettava aikakatkaisulla. Voit tarvittaessa lyhentää puhelimen näytön aikakatkaisua ja säästää akun virtaa.

Vaihe 1. Avaa Asetukset ja valitse Näyttö

Vaihe 2. Valitse Näytön aikakatkaisu.

Vaihe 3. Valitse haluamasi vaihtoehto. Valitse 15 sekuntia, jos haluat säästää mahdollisimman paljon akun virtaa.

Akun käyttöaika ja näytön aikakatkaisu.

Huomautus: Näytön aikakatkaisu on oletuksena 30 sekuntia.

Voit vähentää virrankulutusta pienentämällä näytön kirkkautta. Säädä näytön kirkkautta noudattamalla alla olevia ohjeita.

Vaihe 1. Avaa Asetukset ja valitse Näyttö.

Vaihe 2. Säädä Kirkkaus vetämällä painiketta.

Vaihe 3. Jos otat käyttöön Mukautuvan kirkkauden, kirkkaus säätyy automaattisesti akun virtatilan ja ympäristön valoisuuden mukaan.

Vähennä akun virrankulutusta pienentämällä kirkkautta.

Voit vähentää akun virrankulutusta ja estää nolot taskupuhelut estämällä vahinkokosketukset. Näin vältyt noloilta tilanteilta.

Vaihe 1. Avaa Asetukset ja valitse Näyttö

Vaihe 2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla valitsinta kohdasta Vahinkokosketuksen suoja.

Akku ja kosketussuoja.

Akun virran säästämiseksi on suositeltavaa ottaa Wi-Fi ja Bluetooth pois käytöstä, kun niitä ei käytetä.

Wi-Fi-yhteyden poistaminen käytöstä

Vaihe 1. Avaa Asetukset ja valitse Yhteydet.

Vaihe 2. Ota Wi-Fi pois käytöstä napauttamalla valitsinta.

Voit ottaa Wi-Fi-yhteyden pois käytöstä myös napauttamalla Wi-Fi-kuvaketta Pikapaneelissa

Bluetooth-yhteyden poistaminen käytöstä

Vaihe 1. Avaa Asetukset ja valitse Yhteydet.

Vaihe 2. Ota Bluetooth pois käytöstä napauttamalla valitsinta.

Voit ottaa Bluetooth-yhteyden pois käytöstä myös napauttamalla Bluetooth-kuvaketta Pikapaneelissa

Lisäksi akun virran säästämiseksi on suositeltavaa poistaa käytöstä synkronoitavien sovellusten automaattinen synkronointi ja sammuttaa näyttö painamalla sivupainiketta, kun et käytä laitetta.

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

Lue Samsungin tukiartikkelista lisää aiheesta Galaxy-akku.

Samsung Members -sovelluksen käyttäminen

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi , tai -lisälaitteessasi on ongelmia, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella. Lue lisää virheilmoituksen lähettämisestä.