Syitä ja ratkaisuja, kun Samsung Galaxy -laitteesi lämpenee

Samsungin Galaxy-tuotteet on suunniteltu järjestelmäsuojauksilla, jotka minimoivat tuotteen suorituskyvyn heikkenemisen tilapäisissä äärilämpötiloissa, ja akkusuojaus on myös käytössä rajoittaen latausta tietyn lämpötilatason ylittyessä. Kuitenkin, näistä varotoimenpiteistä huolimatta, Galaxy-laitteet voivat lämmetä tietyissä tilanteissa ja ympäristöissä.

Samsung Galaxy -puhelin rantapyyhkeellä suorassa auringonvalossa.

On useita syitä siihen, miksi Galaxy-laitteesi saattaa lämmetä. Näitä voivat olla mm. kolmannen osapuolen laturin käyttäminen ja ominaisuudet, jotka vaativat merkittävästi virtaa.

Sovellukset

• Sovelluksen asentaminen
  • Sovellusten käyttö, jotka vaativat paljon prosessoritehoa, kuten pelit, suoratoisto, GPS-seuranta ja muut.
  • Useiden ikkunoiden tai sovellusten käyttö moniajoa varten

Tiedot ja tiedostot

• Tuotetietojen palauttaminen tai siirtäminen
  • Suurten tiedostojen lataaminen tai lataaminen
  • Suurten tietomäärien käyttäminen sähköpostin tai muiden tilien synkronoimiseen

Videot

• Videon ottaminen päivitettäessä tai asennettaessa sovellusta
  • Videopuhelun aloittaminen suuren tiedoston lataamisen aikana
  • Videon toistaminen tai tallentaminen navigaatiota käytettäessä

Lataaminen

• Vaurioituneen laturin, johdon tai ulkoisen liittimen käyttö
  • Kolmannen osapuolen laturin käyttö
  • Lataaminen niin, että laitteen ja laturin välissä on esineitä, kuten luottokortteja
  • Ulkoista liitintä peittävät vieraat esineet, kuten neste tai pöly

Muut

• Laitteen käyttäminen pitkään
  • Alkuperäinen asennus ostamisen jälkeen
  • Toistuvat uudelleenkäynnistykset
  • Ohjelmistopäivitykset
  • Yhdistäminen muiden laitteiden kanssa

On olemassa joitain ulkoisia ympäristöolosuhteita, jotka voivat aiheuttaa Galaxy-laitteesi epänormaalin kuumenemisen, vaikka sitä käytettäisiin virallisten suositusten mukaisesti. Samsung suosittelee, että käyttäjät välttävät laitteen käyttämistä pitkiä aikoja mm. seuraavissa ympäristöissä:

• Alueet, joissa on kohonneita ympäristön lämpötiloja
    Kuten: saunat, kuumat ulkotilat, ilmastointia vailla olevat sisätilat

• Suora auringonvalo

• Alueet, joissa lämmön haihtuminen on vaikeaa
    Kuten: peiton alla, paksun takin taskussa, laukussa

• Sähköpeiton, lämmitysmaton, kuumapakkauksen tai autonlämmittimen edessä

• Alueet, joissa signaali on heikko tai sitä ei ole
    Kuten: maan alla, vuoristoalueet, syrjäiset saaret ja maaseututiet
Galaxy-puhelin suorassa auringonvalossa kiinnitettynä auton kojelautaan asennettuun puhelintelineeseen. Galaxy-puhelin suorassa auringonvalossa kiinnitettynä auton kojelautaan asennettuun puhelintelineeseen.
Henkilö käyttää Galaxy-puhelinta suorassa auringonvalossa rannalla. Henkilö käyttää Galaxy-puhelinta suorassa auringonvalossa rannalla.
Galaxy-puhelin, joka lepää sähköpeiton päällä. Galaxy-puhelin, joka lepää sähköpeiton päällä.

Jos Galaxy-laitteesi alkaa ylikuumeta, voit tehdä muutamia toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi.

• Tarkista mahdolliset nykyiset ohjelmistopäivitykset ja tarkista säännöllisesti päivitykset.
Valitse Laitteen ylläpito Asetuksista Valitse Laitteen ylläpito Asetuksista

Vaihe 1. Mene kohtaan Asetukset > Akun ia laitteen ylläpito.

Valitse Optimoi nyt. Valitse Optimoi nyt.

Vaihe 2. Napauta Optimoi nyt.

Valitse Valmis. Valitse Valmis.

Vaihe 3. Tarkista tulos ja napauta Valmis.

• Sulje taustalla käynnissä olevat sovellukset aloittamalla ""Taustakäytön rajoitukset""
Valitse Laitteen ylläpito Asetuksista Valitse Laitteen ylläpito Asetuksista

Vaihe 1. Mene kohtaan Asetukset > Akku- és eszközkarbantartó.

Valitse Akku. Valitse Akku.

Vaihe 2. Napauta Akku.

Valitse Virransäästötila. Valitse Virransäästötila.

Vaihe 3. Kytke päälle Virransäästö-kytkin.

Valitse taustakäytön rajoitukset. Valitse taustakäytön rajoitukset.

Vaihe 4. Napauta Taustakäytön rajoitukset.

Kytke päälle "Siirrä käyttäm. sovell. lepotilaan" -ominaisuus. Kytke päälle "Siirrä käyttäm. sovell. lepotilaan" -ominaisuus.

Vaihe 5. Kytke päälle Siirrä käyttäm. sovell. lepotilaan -kytkin.

Huomautukset:

• Valikon järjestely voi vaihdella laitteesi mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

• "Virransäästö" rajoittaa verkon, tietojen synkronoinnin ja taustapaikkatiedon käyttöä.

Jos huomaat, että laitteesi (tai laturi) kuumenee latauksen aikana, irrota laturi Galaxy-laitteestasi, sulje kaikki käynnissä olevat sovellukset ja odota, että laitteesi jäähtyy ennen uudelleen lataamista. Jos päätät käyttää langatonta latausta, varmista, ettei laitteesi ja langattoman laturin välissä ole mitään esineitä, kuten metallia tai luottokortteja.

Galaxy-puhelin, langaton laturi ja USB-latausjohto. Galaxy-puhelin, langaton laturi ja USB-latausjohto.

Jos ongelma jatkuu, kokeile ladata toisella yhteensopivalla Samsung-laturilla ja USB-kaapelilla. Ota myös huomioon, että vaurioitunut tai yhteensopimaton latauskaapeli voi aiheuttaa lämpöä laturin portissa.

Samsungin seinälaturi. Samsungin seinälaturi.

Huomautukset:

• Galaxy-älypuhelinten, -tablettien ja -kellojen akut ovat takuun piirissä yhden vuoden ajan.

• Jos Samsungin huoltokeskus havaitsee laitteen valmistusvirheen takuuaikana, se korjataan tai vaihdetaan maksutta. Jos ongelma ei johdu itse akusta vaan voi johtua asiakkaan huolimattomuudesta (laiminlyönti) tai se ilmenee takuuajan jälkeen, laite voidaan korjata maksua vastaan.

Light-tila on toiminto, joka osittain säätää AP:n maksimisuoritustehoa lämmöntuoton ja virrankulutuksen parantamiseksi. Aseta Light-tila minimoimaan lämmöntuotto ja käyttämään akkuasi tehokkaasti.